Виж пълна версия : интересен hdd led mod
http://www.zapwizard.com/ide/
ето тук показват как да си направим светеща дискотека, която ни помага да следим кой от дисковете ни се използва :D
приятно зяпане
Аз отдавна съм казал, че PC кутийте трябва да се произвеждат във формата на коледна елха!:ghi: :lol: :ghi:
луда работа ... да ни са чуди човек как живеем ние простолюдието, дето не знаем кой диск и коя партиция се чете в момента :p :p :p
vmagnus
26.12.05 г., 00:30
Е това е!
Отдавна мислех да го напрява но не се решавах - не съм много добър в разчитането на "сигналите" които вървят по жилките на кабела.
Имам четири РАТА диска и и ще ги светна веднага щом си набавя материалите.
За SATA ми е чудно дали някой го е направил? Искам и тях да светна по този начин.
и за сата може да се направи ако ти се занимава
когато се местят главите на диска консумацията на ток се увеличава
и напрежвнието в клемите на диска за момент спада с мъничко
това през един кондензатор се усилва и готово вече знаеш кога има активност.
Да и ако както ти знам захранването ще ти светка постоянно :)(ще требе да си сложиш поне филтри :) ). Ма за кав ли е тая глупост :).
mirkovinkata
26.12.05 г., 16:20
А хората с SATA hdd кво да правят :conf: :D :D
А хората с SATA hdd кво да правят
Като за начало да се радват че имат по-голям трансфер :p !! Хее ше се измисли и за нас нещо... ;)
Cenarius
26.03.06 г., 13:56
Първи опит при мен не проработи :(
wolfshark
26.03.06 г., 14:30
Не виждам смисъл, ако имаме само един хард
Не виждам смисъл, ако имаме само един хард
Е човека каза: "ни помага да следим кой от дисковете ни се използва"
Така че се предполага че трябва да имаш повече от 1 хдд :) Иначе е много яко това.
BPAHKOB
26.03.06 г., 17:33
Ако си с няколко харда без майтап ще стане като коледно дръвче :p
Cenarius
27.03.06 г., 00:35
при мене идеята беше друга ;)
сложих един неон вътре в кутията и му дадох плюс по нормалния начин, както се каза в темата, и маса исках да му дам от кабела за да може когато мисли харда и цялата кутия да свети, но не би :) Идеята ми беше, когато мисли харда да свети синьо, когато мисли сидирома да свети зелено, а когато записвам нещо т.е. ползвам писачката да свети червено :) щеше да е готено, но не би :( не че съм се отказал, но още искам :)
А да сте чували за нещо подобно за SATA дискове?
А да сте чували за нещо подобно за SATA дискове?абе, батко ще дойде ли ....
Авторски права на vBulletin