PDA

Виж пълна версия : Има ли Линукс за АМД64?

Yasen6275
23.09.03 г., 19:28
Сиреч някоя дистрибуция да е прекомпилирана за тази 64-битова архитектура?

BeaZTiE
24.09.03 г., 15:34
http://www.x86-64.org/news_folder/Linux2.4.19rc1

2.4.19 КЕРНЕЛА проддържа амд64
дефакто дебиан още не са изкарали версия (или поне аз несъм видял да са изкарали) другите не ги следя, щото не ме кефят. Мисля, че Сусето са пуснали 64 битова дистрибуция,
http://www.suse.de/en/business/products/server/sles/prices_amd64.html
ама незнам дали има фрии версия, че тея задници (редхат, сусе и нам си скви си) се опитват да развалят идеята на линукс.. т.е. доста неща, които правят могат да се видят само в комерсиалните им пакети при това без сорса...
...но какво ти пука?
буташ кернела, прекомпилираш софтуера и си Н1..
нали това е идеята на линуза?
всичко е на сорс... и амд1024 да излезе ти стига само кернел да имаш и да си прекомпилясаш софтуера...

а иначе за готови дистрибуции какво да кажа... всеки тинеджър може си направи собствена дистрибуция..

subn3t
27.09.03 г., 15:01
като "не ман кви си" недей да приказваш глупости щото то4но RH хвърлят милиони за да запазят идеята на Отворения код и безплатните ОС, ламер.

daka242
01.10.03 г., 15:06
Originally posted by subn3t
като "не ман кви си" недей да приказваш глупости щото то4но RH хвърлят милиони за да запазят идеята на Отворения код и безплатните ОС, ламер.

лапешка работа ....

NIX
02.10.03 г., 23:43
ха ха ха ха ха ха
ама си е баш лапешка работа...хвърляли милиони,за да запазят олее смях...аве тия хора зимат милиони/милярди/няма от каде да знам колко зимат!?!?/ само заради една дума:Support!!!
Бях я чул някаде и ми прозвуча готино;)
не че знам за кво става на лаф;)
и земи прочети тва:
DEBIAN (http://www.debian.org/social_contract)
само ми кажи каде на саита на ред хат може да се прочете подобен ред:
We promise to keep the Debian GNU/Linux Distribution entirely free software.

Melwin
03.10.03 г., 09:59
NIX - Sled kato qwno si tolkowa we] w linux ob]nostta, bi trqbwalo da znae, `e ne trqbwa da se smee[ na nqkoi kojto ne znae ne]o, a da mu pomogne[ ako move[?

NIX
03.10.03 г., 11:06
прав си малко надмено звучи.Пак и все пак идеята на linux е да си помагаме;)
subn3t съжелявам за казанаото;)
не сам вещ,все още не знам как да си пусна x11 на DEBIAN-a;)

daka242
05.10.03 г., 02:35
Под "лапешка работа" имах предвид използването на думичката "ламер" от субнет ...
1. не ме кефи тая думичка .
2. не мисля че Бизти е "ламер"

lud1
07.10.03 г., 05:34
До сега сусе имат най-силно участие на АМД 64 сцената . Мисля че по мулето некаде можеш да я намериш.

Yasen6275
07.10.03 г., 09:59
написах глупост и си я изтрих

the_real_maniac
09.10.03 г., 22:39
Originally posted by NIX
прав си малко надмено звучи.Пак и все пак идеята на linux е да си помагаме;)
subn3t съжелявам за казанаото;)
не сам вещ,все още не знам как да си пусна x11 на DEBIAN-a;)

Kakwo ti e wideo-to :) Ako e ATI RADEON - wednaga ti kazwam kak da se oprawi[ :)

edit.:
Така и така ще пише "изтрит" - нека поне пиша , защо и какво е гласял този мой пост ... Предлагам си помощта - бързах ..., знам че има и ПМ ... sub3nt ...

subn3t
09.10.03 г., 22:42
без коментар ...