PDA

Виж пълна версия : Впечатления от NOD32

daka242
20.09.03 г., 10:54
Някой ползва ли антивирусната програма NOD32 ? Ако да , нека да сподели впечатления. :D Аз лично я ползвам от няколко седмици и съм доста доволен .Преди ползвах AVP и ми прави впечатление че NOD32 харчи много по малко ресурси. Но ме интересува как се справя с вирусите защото откакто я ползвам не съм се овирусявал ( да чукна на дърво де :D )

y0y0
20.09.03 г., 20:18
NOD32 е известна като най-леката антивирусна програма(заема много малко ресурси) и най-бърза.Аз я пробвах но не успях да я упдейтна защото нито една от потребителските пароли не работеше.Сега обратно се върнах към Antiviral , а Norton остава назада защото заема много ресурси

nick
21.09.03 г., 00:45
Програмката е супер и според Вирус Бюлетин (http://www.virusbtn.com/vb100/archives/products.xml) са номер едно по улавяне на широко разпространените вируси, заема много малко ресурси и сканира в пъти по-бързо от всички останали, но доколкото разбрах единственият начин (не дават дори да се свали 5-6 MB файл за ръчен ъпдейт) за ъпдейт е с парола, а аз поне не намерих работеща такава. Моля, ако имаш такава и не ти е проблем прати ми я по мейл (nickgbg@myrealbox.com) или на PM.

daka242
22.09.03 г., 23:50
Originally posted by nick
... Моля, ако имаш такава и не ти е проблем прати ми я по мейл (nickgbg@myrealbox.com) или на PM.

имаш ПМ
:D

dudo
04.10.03 г., 12:02
И аз се счупих да се опитвам да и намеря работещ вариант с ъпдейт на дефинициите, но се отказах преди 2 месеца.
От 2 седмици съм с нея защото и намерих крак най после!!! :)
И съм супер доволен и ъпдейта си работи. От сайта Virus Bulletin излиза че това е най-яката антивирусна. Да не говорим че е лека, пъргава и работи с потресаваща скорост, когато трябва да ти скенира целия хард, или отделно CD.Има още една друга програма която е доста недооценена в БГ, Norman Virus Control. Иначе и Нортън-а е добър, ама бави много, прекалено много, особено при отваряне на по-тлъсти офиски файлове.

ru-men
04.10.03 г., 15:01
Не зная, защо сте решили, че NOD32 е добра антивирусна програма. Също не ми е ясно, защо не харесвате NAV. NAV не е толкова тежка, колкото я изкарвате, поне не Norton AV Corp Ed. 8.x. Съвсем прилична и не хабяща ресурси. Като най, лоша бих казал, че е Касперски. За да ползвате Касперски, ще ви е нужно овърклок на процесора и много нерви. NOD32 според мен е програма, която върши работа само на пръв поглед и след, като съм я ползвал доста дълго време, мога да кажа, че създава измамни чувство за сигурност. с една дума, калпава програма. кавото и да пишат за нея в интернет, поддръжката и не я бива, но това ще го разберете при следващият вирус поразил компа ви.

karasko
07.10.03 г., 19:16
Originally posted by nick
Програмката е супер и според Вирус Бюлетин (http://www.virusbtn.com/vb100/archives/products.xml) са номер едно по улавяне на широко разпространените вируси

И аз така си казах и си инсталирах програмката....като антивирусна програма може би е добра, може и да не е. Слава богу нямам много често досег с вируси, за да мога да си позволя да давам "експертни" становища. Ще ти кажа обаче аз какво забелязах.

Първо - като интеграция на прогармата - Лоша!! Е, ако ми беше попаднала преди две-три години, може би щях да кажа друго, но след като съм бил с НАВ, някак определено не съм доволен от интеграцията на НОД - горе долу успях да го накарам да ми сканира входящата поща, но след като сканира пощата, единственото което остава от оригиналното съобщение е едно служебно съобщение че пощата е сканираа и нищо друго!!! Грубо. при НАВ такива измислици няма. И държа да подчертая че при мен е малко по-сложно , тъй като не ползвам MS Outlook, а PocoMail. Да не говорим, че такава екстра като сканиране на изходящата поща просто отсъства! Още един минус.

Второ - При сканиране на файл от някой даунлоуд мениджър, винаги остава един прозорец със резултата от проверката на файла...голяма работа ще си кажете? Е, оставете за една нощ да си дръпнат 40-50 файла и настава цирка....

Трето - когато намери вирус, поне при мен в 100% от случаите програмата не успя да изтрие файла!! Не да го възстанови - да го изтрие!! И се почва едно натискане по бутона Retry....

Та така...иначе определено е най-бързата антивирусна която съм виждал, а може би е и най-добрата. Всеки да си прецени. Аз обаче мисля да се върна на НАВ..