PDA

Виж пълна версия : UpTime Въпрос !

foster
17.09.03 г., 22:24
Искам да питам ,колко от вас въобще не си спират pc-тата и колко голям uptime като рекорд сте постигали преди да ви спере токa или да се случи нещо друго(аз примерно 5 дни)ако може да се постват и скрийншотове ще е още по добре ,въпросда може да е малко глупав или дац езадаван и друг път ,ама любопитство какво да се прави ...

spritable
17.09.03 г., 23:06
Хубаво щеше да е, да кажеш, че "uptime.exe" го няма в Windows XP и трябва да се смъкне от линк (http://www.microsoft.com/ntserver/nts/downloads/management/uptime/default.asp).
Аз лично без рестарт съм правил с XP близо седмица, под 98 рестартирах след всяка пусната игра.

А пък това, че в конзола screenshot-ите много лесно се фалшифицират, е друг въпрос:

http://spritable.data.bg/uptime.JPG

foster
17.09.03 г., 23:39
Хубаво щеше да е, да кажеш, че "uptime.exe" го няма в Windows XP
Хе хе ами ти ъптахм може да се отчита и с много други програми ,да речем winramturbo е една от тях ...иначе защо да се лъжем кой колко е бил up

spritable
17.09.03 г., 23:48
Originally posted by foster
Хе хе ами ти ъптахм може да се отчита и с много други програми ,да речем winramturbo е една от тях ...иначе защо да се лъжем кой колко е бил up

Защо да ползваш 3th party software, като Microsoft са направили елементарна програма за целта?

Ceko
18.09.03 г., 00:05
Ето една дооооста обширна темичка

http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?threadid=10998&highlight=Uptime

foster
18.09.03 г., 13:07
///Защо да ползваш 3th party software, като Microsoft са направили елементарна програма за целта?///

А само преди един пост каза че windows xp няма uptime.exe

daka242
20.09.03 г., 10:44
е добре де като се напише в cmd командата systeminfo би трябвало там някъде да го има и uptime-a . при мен на
winxp се получава :D

Svetlix
20.09.03 г., 18:31
Лично аз правя нормално около седмица и не го рестарттирам ами направо го гася или защото нямам какво да тегля или просто тръгвам на някъде за някой друг ден.
Ето и снимка:

NerdiX
20.09.03 г., 19:23
след systeminfo в конзолата на 11 ред...
Брих дава доста пакости:D

Svetlix
20.09.03 г., 20:54
Странно не се е закачил shot-a

Baby Thomas
20.09.03 г., 23:34
Слабо колеги. Аз лично не съм броил, но е доста повече от седмица, защото 4 месеца бях на неограничен нет и не съм го спирал и за секунда. А е рестартван само няколко пъти. Както и да е, не е документирано.

Мога обаче да ви предложа пратен ми от Dreamer скрийншот:

Svetlix
21.09.03 г., 12:22
Originally posted by Baby Thomas
Слабо колеги. Аз лично не съм броил, но е доста повече от седмица, защото 4 месеца бях на неограничен нет и не съм го спирал и за секунда. А е рестартван само няколко пъти. Както и да е, не е документирано.

Мога обаче да ви предложа пратен ми от Dreamer скрийншот:

Тцтц добре бе. Ти ми скри шайбата! Сега слагам 20-30 филма да се теглят ..... предполагам 4е 1 месец ще ми стигне ;)
Пак ще приказваме :Р

Baby Thomas
21.09.03 г., 21:59
Питай го, бе, шефе. Имаме и снимков материал ;)

suren
22.09.03 г., 02:20
A това е малък резултат, но е направен на аналогов телефон и не съм използвал Photoshop :p

illegal
22.09.03 г., 10:13
Originally posted by suren
A това е малък резултат, но е направен на аналогов телефон и не съм използвал Photoshop :p

Ti naprawi li malka aritmetika da widi[ kakwa POSTOQNNA DL skorost trqbwa da si imal? :D

St-George
22.09.03 г., 11:47
Е аз я направих тази малка аритметика и получих ср.скорост приблизително 2.6 КВ/s. И не виждам нищо чудно в тази скорост :) Като изклучим това че не го е дропвало почти 5 дена :D

spritable
22.09.03 г., 19:18
Я кажете, каква е максималната скорост на която сте се връзвали с 56 модем и аналогов телефон. При мене 41.2 Kbps - на тази скорост правя 15.5 MB на час.

foster
28.09.03 г., 12:44
..аз съм се връзвал на 44000 kbps ама дропи яко ,най добре съм на 33600 така съм и ограничил модема си с команда.На аналогова централа съм ,а ,без да ме дропи съм изкарвал 2 дни и нещо

ХристоС.
28.09.03 г., 16:03
Personal record: 48000 kbps, докато все още бях в София и ползвах dial-up достъп. Но се е случвало не повече от 2-3 пъти. Обаче ако смятате да се продължи тази тема, защо не бъде изнесена отделно - обозихме thread-а на foster.

По отношение на неговото питане - някъде около седмица максимум ми е работил компютъра без restart, защото винаги се налага по някаква причина (нямам прадвид проблеми със стабилността). Иначе така или иначе, освен ако не зная, че ще отсъствам поне няколко дни, никога не го изключвам.

Hristo Ganev
28.09.03 г., 19:13
Според мен геройството е да се направи няколко дена Online с вътрешен модем на аналогов БТК телефон, а не просто да си седи Uptime PC-то, аз лично съм слаба риба мах. съм правил 14/15 часа. (не ме питайте дуплекса как подивя тогава) =)

Svetlix
29.09.03 г., 14:07
Е аз съм правил по 18 часа с една вътрешна Motorola ;)
Голямо дърво беше този модем просто втори като него нямаше. Беше софтуерен и това да играеш нещо и да си в нета едновременно беше едно голямо неудоволствие (тогава бях с Celeron 600 MHz; 320 SDRAM; RivaTNT2 M64 и играта която играех беше NFS 4, а ОС WinME).
Все пак чат-пат стигах 3.0 kb/se което си беше жив рекорд :)
После вече си взех един външен Acorp с който не дропеше много рядко и с едно набиране нормално си карах по цяла нощ.

georgebg
29.09.03 г., 15:59
e, това не е много.. ама да го постна все пак..

foster
30.09.03 г., 02:19
Originally posted by Hristo Ganev
Според мен геройството е да се направи няколко дена Online с вътрешен модем на аналогов БТК телефон, а не просто да си седи Uptime PC-то, аз лично съм слаба риба мах. съм правил 14/15 часа. (не ме питайте дуплекса как подивя тогава) =)

Ето това съм постигнал до сега с аналогов телефон и вътрешен модем acorp conexant ,но вече ме дропна :mad: :mad:

Svetlix
30.09.03 г., 12:55
Originally posted by georgebg
e, това не е много.. ама да го постна все пак..

Абе кат гледам не е като да няма :p
Win2k Rulz?

georgebg
01.10.03 г., 11:55
Originally posted by Svetlix
Абе кат гледам не е като да няма :p
Win2k Rulz?
winXР без изкривени ръбове :D