PDA

Виж пълна версия : LCD Mod

ubersoldat
17.09.03 г., 00:19
Използвана е схемата посочена в един от предишните постове по темата в форума. Който иска да види резултата да погледне тук (http://www.ubersoldat.com/lcd) . За контрол ползвах LCDSmartie.

Интересно ми е дали е нормално дисплея (по точно елементите по платката му) да се затоплят доста докато работи ?

Сега се опитвам да измисля кутия която да ми позволи да го държа на бюрото си. Ако някои има идеи да пише.

METALMEN
17.09.03 г., 01:11
Колко ти струва удоволствието?

ubersoldat
17.09.03 г., 01:14
Излезе около 40лв.

mio
17.09.03 г., 10:32
Хубав дисплей си купил :)
Затопля се заради осветлението.
Защо не го сложиш в кутията на РС-то, а искаш на бюрото, излишни кабели ще ти се мотаят.

avalanche
17.09.03 г., 13:38
Ами за кутии трябва да се поразходиш из магазините. Ако те мързи много, виж http://www.mladkonstruktor.bg/e-shop/shopping/?id=145 например. Ако не се лъжа комет също продаваха разни, ама не съм ги навестявал наскоро.

alex_matrix
17.09.03 г., 22:02
екстра е станало

имам само две предложения и нещо като въпроси

защо не сложиш конектори вместо да поиш жиците директно за дисплея така ще можеш да го сваляш от кабела лесно и да не е вързан завинаги с него

не видях на снимките
но да питам имаш ли реглаж на контрастта и осветлението на дисплея защото на моите слагам винаги

ubersoldat
18.09.03 г., 00:02
Originally posted by alex_matrix
екстра е станало

имам само две предложения и нещо като въпроси

защо не сложиш конектори вместо да поиш жиците директно за дисплея така ще можеш да го сваляш от кабела лесно и да не е вързан завинаги с него

не видях на снимките
но да питам имаш ли реглаж на контрастта и осветлението на дисплея защото на моите слагам винаги

Нямахме конектори подръка когато го сглобихме, но не е късно да се преправи :). Има 2 тримера за контрола на контраста и яркоста но са малки и сигурно не се забелязват добре на снимките. Единият е 10Kohm, а другият 100Ohm.

cluster_bg
18.09.03 г., 02:17
Жестоко е. Мисля, че може да се направи моднат 5.25" панел, на който да се закрепи дисплейчето.
Има ли версия със задно осветяване (като екран на GSM примерно), би било много яко.

ubersoldat
18.09.03 г., 09:55
Originally posted by cluster_bg
Жестоко е. Мисля, че може да се направи моднат 5.25" панел, на който да се закрепи дисплейчето.
Има ли версия със задно осветяване (като екран на GSM примерно), би било много яко.

Този дисплей има задно осветяване, но не се забелязва на снимката. Ще го снимам и на тъмно :)

Bobo
18.09.03 г., 16:48
Баси жестокото:) абе сложи го в ПЦ-то и там в кутия както мислиш и тогава ще стане. В момента изглежда като на полеви условия:) И не запоявай кабелите към диспея както вече написах преди е добре да се сложи рейка там.

alex_matrix
19.09.03 г., 04:26
моя дисплей от вече близо година е монтиран отпред

за съжаление не се вижда добре на снимката
/отпред зеления правоъгълник/

скоро на сайта на HWBG ще има ръководство за направата на такъв дисплей

http://www.hardwarebg.com/alex/Neoni/34.JPG

Crazy_hatteR®
19.09.03 г., 10:03
Alex_matrix и теб сън не те хваща :comp: Такааа тази нощ и аз се здобих с LCD дисплейче . Нее не е от "нощния кореком" ;) ;)- просто около 2 и нещо приключих със сглобяването му. Мдаа и бачка даже :D

Молбата ми към всички притежатели на такива дисплей е : моля дайте мнения кои програми за управлението му сте ползвали , някакви линкове евентуално .
При мен най-добре работи с LCDsmartie v.5.1 , v5.2 не му подава коректен сигнал (4х20) . LCDcenter v2.0 не успях да подкарам , както и PowerLCD v1.1 , а версия 2.0 не можах да намеря .
Благодаря предварително .

ПС. ubersoldat при мен след цяла нощ работа чиповете на дисплея бяха почти хладни , а като цяло платката не бе загряла никак даже .

V I P E R
19.09.03 г., 10:30
А какви дисплей могат да се намерят в БГ. Защото аз също съм се замислил да си направя, но искам нещо по-голямко, за да показва повече иформация.
А някой да е заглеждал цветните диспейчета какви цени са?

Crazy_hatteR®
19.09.03 г., 11:28
V I P E R моя вчера го взех от Комет Електроникс (http://home.comet.bg/shop/index.html) за краина цена 36 лева - имай в предвид че цените на сайта са без ДДС . Това е единственото място в Пловдив в което намерих дисплей в наличност , не в София е друго .

А за цветните не питаи въобще - то обикновенните графични са с цени до небето ,а за цветен по-ефтино ще ти е да си вземеш 17" LCD монитор .

V I P E R
19.09.03 г., 12:08
Crazy_hatteR® аз успях да намеря само 20х4. Някой дали е виждал по-големи?

Crazy_hatteR®
19.09.03 г., 12:44
Ам то май в БГ 4х20 е най-голямото , късмет ще е ако намериш 4х40 .

PS. Тук (http://modlabs.net/index.php?location=articles&url=lcd) има доста полезна информация , а също и линкове за програми и драйвери . Alex_matrix може да погледнеш този материал за статията ти .

alex_matrix
19.09.03 г., 23:08
ако имате желание и време изчакайте малко
и ще имате ръководство на български език

и всеки един ще може да си направи

а които не му се занимава може да си поръча при мен или в магазина на HWBG

относно цените

16х2 със осветяване и реглаж на яркоста и осветлението - 35 лв

20х4 със осветяване и реглаж на яркоста и осветлението - 60лв

допълнително може да бъде изрязана планка за 5.25 с отвор колкото е екранчето на дисплея

ето какво ще получите като продукт

освен това получавате диск със софтуер и предварително конфигурирани "екрани" за дисплея

по ваше желание може да ползвате различен софтуер от този който аз съм избрал

за съжаление не бих могъл да си позволя подходяща опаковка но и тя само би вдигнала цената

http://www.hardwarebg.com/alex/key%20mod/111.JPG

Crazy_hatteR®
20.09.03 г., 01:00
Alex_matrix би ли споделил с нас програмното обезпечение което предлагаш или ще наблегнеш на комерсиализацията ?!

Bobo
26.09.03 г., 01:33
ако имате желание и време изчакайте малко
и ще имате ръководство на български език

и всеки един ще може да си направи

а които не му се занимава може да си поръча при мен или в магазина на HWBG

относно цените

16х2 със осветяване и реглаж на яркоста и осветлението - 35 лв

20х4 със осветяване и реглаж на яркоста и осветлението - 60лв

допълнително може да бъде изрязана планка за 5.25 с отвор колкото е екранчето на дисплея

ето какво ще получите като продукт

освен това получавате диск със софтуер и предварително конфигурирани "екрани" за дисплея

по ваше желание може да ползвате различен софтуер от този който аз съм избрал

за съжаление не бих могъл да си позволя подходяща опаковка но и тя само би вдигнала цената

http://www.hardwarebg.com/alex/key%20mod/111.JPG

Всичко това мога да ви го дам с 10лв по малко независимо от варианта. За повече инфо пишете на мейла ми.

acdc
26.09.03 г., 11:43
Пичове,
1. Обърнахте го на търговия, а този раздел на форума не е за това!!! Има си "Далавери" за тази работа!
2. Хванете се и се разберете за цените, защото точно по български започвате да се "цакате" с удари под пояса!
Всеки труд си има стойност и не е готино да го продаваш на безценица, както и обратното! Работата ще стане като "гладните" програмисчета дето се хващат за по 300-400лв и еб@ват майката на другите, или тия дето правят за 20лв. web страници, и после защо бил ниско платен труда у нас в IT сектора.

Bobo
26.09.03 г., 15:49
Originally posted by acdc
Пичове,
1. Обърнахте го на търговия, а този раздел на форума не е за това!!! Има си "Далавери" за тази работа!
2. Хванете се и се разберете за цените, защото точно по български започвате да се "цакате" с удари под пояса!
Всеки труд си има стойност и не е готино да го продаваш на безценица, както и обратното! Работата ще стане като "гладните" програмисчета дето се хващат за по 300-400лв и еб@ват майката на другите, или тия дето правят за 20лв. web страници, и после защо бил ниско платен труда у нас в IT сектора.

Прав си, а и аз се шегувам само. Ако може Алксматрикс да ги продава - браво!

За труда така е трябва да не е не безценица, но и другия вариант - 200% и повече печелаба не е на добре:) Принципно говоря, а не за конкретния случай.

alex_matrix
26.09.03 г., 20:50
дали говориш за конкретния случай или не е толкова важно

важното че след бързото прочитане на постовете останах с впечатление то че алекс матрикс /т.е Аз/ правя дисплеите с 200 % печалба

гаранция че и други хора четат бързо като мене и възможно да останат с грешно впечатление, а това е лошо най вече за мен

откакто съм във този форум се старая да си изградя име на сериозен човек който прави различни неща за компютъра които трудно се намират в бг

по принцип си правя наколко бройки за мене и някой друг приятел и решавам така и така мога и вече съм го изпитал защо и да не продам примерно на човек дето не му се занимава но иска да има такава

далеч съм от мисълта че ще спечеля от направата на 1-2 бройки -- правя го главно за мен, хардуер бг и вас
до сега никой не е бил недоволен от продадените ми модове

да си направим сега една сметка

1. дисплей 4х20 - 34 лв
2. кабел LPT 1.8м - 4.5 - 5 лв
3. тримери, рейки , изолир банд, кабелчета, топъл силикон - около 1 - 1.5лв
4. кабелче преходник от молекс към 3 пина фан - 3 лв
5. бензин /живея на 15 километра от магазина, градско каране ,итн/ - 1-2 лв

44 - 45 лева

6. работа -15-16 лв /правя ги горе долу за 6 часа и то нощем щото съм на пработа през деня - дисплея се тества /

общо 60 лв

а щях да забравя диск със софтуер и направени екрани за информация но да не издребняваме не го включвам

е къде ми е голямата - печалба, питам

А И В НАЧАЛОТО НА ДРУГИЯ МЕСЕЦ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ПЪРВОТО РЪКОВОДСТВО В САЙТА НА ХАРДУЕР БГ ИМЕННО КАК ДА СИ НАПРАВИМ ДИСПЛЕЙ /ако се борех за печалбата мислиш ли че щях да направя подобно нещо/

и ти човек си оценяваш работата си на 5 лв ---- незнам поправи ме ако греша

заявявам че повече реклама няма да правя на продукти които изработвам аз нека се обърнат към бобо явно има много време за пилеене, а и е евтино

Bobo
26.09.03 г., 21:39
дали говориш за конкретния случай или не е толкова важно

важното че след бързото прочитане на постовете останах с впечатление то че алекс матрикс /т.е Аз/ правя дисплеите с 200 % печалба

гаранция че и други хора четат бързо като мене и възможно да останат с грешно впечатление, а това е лошо най вече за мен

откакто съм във този форум се старая да си изградя име на сериозен човек който прави различни неща за компютъра които трудно се намират в бг

по принцип си правя наколко бройки за мене и някой друг приятел и решавам така и така мога и вече съм го изпитал защо и да не продам примерно на човек дето не му се занимава но иска да има такава

далеч съм от мисълта че ще спечеля от направата на 1-2 бройки -- правя го главно за мен, хардуер бг и вас
до сега никой не е бил недоволен от продадените ми модове

да си направим сега една сметка

1. дисплей 4х20 - 34 лв
2. кабел LPT 1.8м - 4.5 - 5 лв
3. тримери, рейки , изолир банд, кабелчета, топъл силикон - около 1 - 1.5лв
4. кабелче преходник от молекс към 3 пина фан - 3 лв
5. бензин /живея на 15 километра от магазина, градско каране ,итн/ - 1-2 лв

44 - 45 лева

6. работа -15-16 лв /правя ги горе долу за 6 часа и то нощем щото съм на пработа през деня - дисплея се тества /

общо 60 лв

а щях да забравя диск със софтуер и направени екрани за информация но да не издребняваме не го включвам

е къде ми е голямата - печалба, питам

А И В НАЧАЛОТО НА ДРУГИЯ МЕСЕЦ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ПЪРВОТО РЪКОВОДСТВО В САЙТА НА ХАРДУЕР БГ ИМЕННО КАК ДА СИ НАПРАВИМ ДИСПЛЕЙ /ако се борех за печалбата мислиш ли че щях да направя подобно нещо/

и ти човек си оценяваш работата си на 5 лв ---- незнам поправи ме ако греша

заявявам че повече реклама няма да правя на продукти които изработвам аз нека се обърнат към бобо явно има много време за пилеене, а и е евтино

Прав си много са ти големи разходите и чети по задълбочено а не отгоре отгоре. Който чете така си е негов проблем.

Значи ако това правиш само това да, ама работата е там че аз ако правя дисплеи ще ми е междудругото, а и разходите могат да се смъкнат още от тези които ти си дал. Работата е че това нещо се сглобява за 1 час максимум. Мисля че за един час е добре човек да вземе дори 5лв? Въпреки че ще са повече със сигурност.

Нищо лично и не се обиждай, разгледах разни твои снимки с модове и видях че се занимаваш с такива щуротии отдавна. В правото си да поискаш колкото пари сметнеш за необходимо, още повече че както сам казваш го правиш един дисплей за 6 часа.

Освен това печалбата се изчислява отделно от стойноста на труда, който си вложил и той разбира се не е безплатен:)

Пак казвам че се пошегувах и не го приемай лично.

dexxa
12.10.03 г., 11:31
Искам да попитам-някой сещал ли се е да подключи това нещо към USB to PARALLEL converter. Дали ще работи коректно?

Bobo
12.10.03 г., 15:33
Originally posted by dexxa
Искам да попитам-някой сещал ли се е да подключи това нещо към USB to PARALLEL converter. Дали ще работи коректно?

МДА... работи ОК:)

dexxa
12.10.03 г., 20:29
С коя програма се управлява?

sea_dragon
14.10.03 г., 01:35
Във Варна къде могат да се намерят такива дисплелеи на склад?Конрад го изключвам,то докато го доставят.... аз от София ще взема

digital
14.10.03 г., 09:38
Нямате ли "Комет Електроникс"?

Vogon
14.10.03 г., 11:29
Във Варна къде могат да се намерят такива дисплелеи на склад?Конрад го изключвам,то докато го доставят.... аз от София ще взема
Има в магазин за електонни части Микрон има и на още едно място в магазинче срещу хуманитарната гимназия но в Микрон има по голям избор, лошото е че също нямат всичко в наличност. Аз трябваше да поръчам 20X4 с подсветка защото имаше само без.

georgebg
14.10.03 г., 11:31
Originally posted by Vogon
Има в магазин за електонни части Микрон има и на още едно място в магазинче срещу хуманитарната гимназия но в Микрон има по голям избор, лошото е че също нямат всичко в наличност. Аз трябваше да поръчам 20X4 с подсветка защото имаше само без.
къде е този магазин Микрон ?

Vogon
14.10.03 г., 11:42
къде е този магазин Микрон ?
На улица "Ген. Колев"преди църквата св. Петка. Магазина е на мястото на гаражи в блок.