Виж пълна версия : До админите
Joredos
16.09.03 г., 18:09
Добре де,Creep поне ти отговори-защо има секцията "Хардуер,процесори и оверклокинг",а не само "Хардуер и оверклокинг".Защото хора като xts и clokwork,само "вилнеят" из форума и се мислят за велики,но същевременно нищо не изясняват.Със втория е ясно какво стана,ама дали и с първия ще стане същото,ако продължава с тоя стил.
На този въпрос не мога да ти отговоря аз. Най-добре могат да ти отговорят Mollov и GrigorBG, или по-скоро само Mollov. Когато е създаван първият форум на HardwareBG, в EZBoard, мисля че беше 1999г. (ако не ми изневерява паметта), овърклокът беше свързан само и единствено с процесорите. Сайтът, който виждаш, не се казваше HardwareBG, а Моllov's Overclocking Page (или нещо от сорта), така че това "Хардуер, процесори и овърклокинг" мисля е наследство от първия форум...
По-късно от Mollov's Overclocking Page сайта стана hardware.dir.bg, a след това и HardwareBG.com, точно когато Mollov ce събра с GrigorBG. (Toва в случай, че ти е интересно).
Joredos, нещо не ми е ясно какво ти е точно питането..... не виждам никаква връзка между "вилнеенето" из форума и имената на подразделите....
А иначе защо точно се казва "Хардуер, процесори и овърклокинг" и да ме убиеш не мога да ти кажа що така съм го кръстил ;)
Но има логика да се махне "процесори", щото влиза в обобщеното "Хардуер"....
Joredos
16.09.03 г., 18:57
Creep,интересно ми беше това за форума.Аз не знаех че този сайт го имало отдавна,ама добре че го разбрах.
Mollov,това за "вилнеето" беше във връзка със скандал,който ми вдигна xts,който започна да ми обяснява думата процесор,защо седи там http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=14640 .Обаче се радвам че май съм бил прав
:box:
Stilian
16.09.03 г., 21:52
Originally posted by Joredos
Добре де,Creep поне ти отговори-защо има секцията "Хардуер,процесори и оверклокинг",а не само "Хардуер и оверклокинг".Защото хора като xts и clokwork,само "вилнеят" из форума и се мислят за велики,но същевременно нищо не изясняват.Със втория е ясно какво стана,ама дали и с първия ще стане същото,ако продължава с тоя стил.
xts и Clockwork не могат да бъдат сравнявани ... :rolleyes:
GeniusLoci
17.09.03 г., 00:13
Добре де,Creep поне ти отговори-защо има секцията "Хардуер,процесори и оверклокинг",а не само "Хардуер и оверклокинг".Защото хора като xts и clokwork,само "вилнеят" из форума и се мислят за велики,но същевременно нищо не изясняват.Със втория е ясно какво стана,ама дали и с първия ще стане същото,ако продължава с тоя стил. Joredos, следващия път като сложиш Стоян (xts, с който се познавам лично и достатъчно добре) и Clockwork на едно място под въпрос за това какво може да му се случи лично и моментално ще те изхвърля оттук. Най-малкото за разлика от теб той е дал доста от себе си като помощ на останалите и като мнения от опит, а не глупави приказки от фенство и неразбиране. Мисля че съм ПРЕДЕЛНО ЯСЕН.
И се опитва и продължава да опитва да направи нещо и за сайта, при това без да иска нещо за себе си. И с право ти е казал каквото е казал.
ПП - и махни тази ОГРОМНА сигнатура. Както веднъж съм захапал дори Моллов, който ми има уважението на тази тема, ще захапя и теб. Не се притеснявай, "законно" - с poll ;)
тръгнах да затварям темата, но ми се ще да видя отговор или поредната изцепка преди да го направя.
ПП2 - xts добре ти е казал..."Ако няма какво да кажеш по-добре замълчи"
това съм го чел доста отдавна и не знам какво искаш да покажеш с това.Еволюцията на цпу-тата.Да, и какво от това-гледай 4е от котлон 1500+ през 2001 до 3200+ до тази година(тука не го пише в инфото ти).И къв е извода,бе Чонки- че за 3 години са постигнати резултати за 6 години.1500 мхц за 3 години преди това са го развивали 6 нали така.това е еволюцията,и по-бързо и по-бързо ще се дигат тия херци.А сега викаш в застой са нещата.така е само привидно-в на4алото на годината излезоха пентиумите на 3,06,април излезоха пък 800ФСБ п4,линията Сентрино,а до края на годината и Прескот-а.Само дето АМД освен Оптерон,атлон 3200+ и дурон не показаха нещо по-така-сега ще видим и атлон 64,де който е пределно ясно че изпревари времето си и няма да направи нищо.След като пазара се пренасити стана ясно че тия идеи могат да се използват във времето и така със тази скорост от 2001 и 2002 сега щеше най-мощния цпу в момента да е на 5 гхц. Понеже явно наистина не се занимаваш от достатъчно време с компютри (както и аз, но поне май приемам че и преди това ги е имало ;)). Развитието от първия ми процесор досега се изчерпва с все по-бързи видеокарти и дъна, процесорите..ами..Р3 1000Mhz не е кой-знае колко бавен в сравнение със сегашните..
Ако беше чел преди да пишеш (а аз съм го чел щото ми е било нужно) ще знаеш и че ВСЕ ПО-БАВНО ще се развиват процесорите, причините дори няма да си правя труда да ги споменавам, тук няма идиоти на които да им пиша подобни обяснения.
1500 мхц за 3 години преди това са го развивали 6 нали така
И математика не си учил сякаш...процентно увеличението на скоростта не е същото като увеличението на производителността, и няма да чертая графики за да ти го обясня по-добре. Щото от 2 до 3 GHz пентиума не е изминал много път като производителност, но от 100MHz до 1GHz е минал много, много....
Само дето АМД освен Оптерон,атлон 3200+ и дурон
това изречение си го сравни с долното, намери си СЪЩЕСТВЕНАТА грешка и пак ми кажи кой повече е напреднал за тая година. И моля те не прави смях на останалите като го повториш ;)
в на4алото на годината излезоха пентиумите на 3,06,април излезоха пък 800ФСБ п4,линията Сентрино,а до края на годината и Прескот-а
Та кой е напреднал повече? Я пак?
де който е пределно ясно че изпревари времето си и няма да направи нищо
Дори и аз, като най-песимистично настроен признах че ако достигне обещаните честоти тоя процесор просто равен няма да има. на 1790Mhz е по-бърз от 2000Mhz AthlonXP... итова не се увеличава в много права пропорционалност, а става още по-добре с порастване на честотата..
Я у лево ако ще пишеш още фенщини...
Това е цитат от написаното от мен в затворената тема..сори ама изобщо не гледах че е затворена.
Ще помоля останалите админи/модератори да не затварят тази за да стане ясно накъде ще ходи Joredos - дали ще продължи да си тъпче или ще спре с простотиите.
Сори лек офтопик ама сега да пускам цяла тема за това...
Старият форум седи ли си(щото hardware.dir.bg го няма)
и ако си седи някой да ми даде линк pls. Интересно ми е да почета какво е било тогава.
The Bandit
17.09.03 г., 01:02
Нещо такова беше: http://pub12.ezboard.com/bhardwarebgforum83160
Joredos
17.09.03 г., 03:31
Originally posted by GeniusLoci
Joredos, следващия път като сложиш Стоян (xts, с който се познавам лично и достатъчно добре) и Clockwork на едно място под въпрос за това какво може да му се случи лично и моментално ще те изхвърля оттук. Най-малкото за разлика от теб той е дал доста от себе си като помощ на останалите и като мнения от опит, а не глупави приказки от фенство и неразбиране. Мисля че съм ПРЕДЕЛНО ЯСЕН.
ПП - и махни тази ОГРОМНА сигнатура. Както веднъж съм захапал дори Моллов, който ми има уважението на тази тема, ще захапя и теб. Не се притеснявай, "законно" - с poll ;)
xts,не искаше да разбере замисъла на поста ми и така или иначе започна да ме псува.Разбира се не отговорих,защото можех "да гризна дръвцето".Щом Моллов каза че няма умисъл думата процесор да седи там значи си е така и следователно аз съм прав,а xts се опита да защити админите и да ги избави от според мен от "недоглеждане" и нишо повече,а той като заобеснява за копроцесори и други такива и Creep,заключи темата.
И защо да си сменям сигнатурата.Моята снимка е по-малка(15,9 кб) от тази на Creep(23,6кб).Всичко в сигнатурата ми е вярно от конфигурацията до снимката,която междудругото ме пълни от кеф.
Пич, никъде не съм казал защо това е там и трябва ли да го има. Хванах се за това, че процесора може и да не е чист хардуер. Няма смисъл да преразказваш, всичко си е написано.:cool: И никои не съм псувал, просто съм доопределял личности :D
GeniusLoci
17.09.03 г., 03:59
Хъм...онази тема и тя стана. НЗ..
Донякъде, ама донякъде направо го оправдавам. Ти буквално прекаляваш с това желание да обърнеш всяка тема в спор Intel vs AMD, което меко казано не се харесва. Сигнатурата ти - по същата причина. Още повече ако си позагледал две неща - Creep рядко пише, а и сигнатурата му е там с малко или много нещо като послание, което фигурира и на дарки в сигнатурата. Не говоря за големина на файла, аз предпочитам да виждам сигнатури, но в същото място се вмества цял пост и наистина ми писна да търкалям мишката във всяка тема.
Правя ти забележка както съм направил на всички останали с подобни размери. Да не говорим че рядко някой си слага сигнатура нещо което може да предизвика негативно мнение сред останалите. Както чух днес - в АМД форум да се разхождаш с изпържено АМД....да намеря снимка на залепен за радиатора при вадене от сокета Р4 и да започне Валерий да ти я сменя всеки ден с нея...тогава ще е даже по-истинска защото се случва постоянно :D :D
Прекаляваш с опитите да покажеш някои знания, които не притежаваш или са непълни. Сопри се дето се вика.. И аз напоследък не се вра където не зацепвам, хе ме имат за човек дето ръси доста неща където и когато не трябва. Но предпочитам така, отколкото да ми се смеят из темите, което при теб е ердовно, още повече останалите започват да те не те вземат насериозно.
От мен толкова, спри се малко и няма проблеми.
За псуването. Нямаш идея колко пъти съм си трил точно преди да натисна Post Reply написаното. Днес два пъти в една тема и накрая просто не писах в нея. И както и всеки друг тук може да се изпусне - хора сме, някои не го приемат за даденост, но нямам "антипсуване" програма в главата. Нито firewall за простотии.
Лека и полека...
вижте сега ... ако някой не разбира обяснението на някой друг по зададен въпрос поради простичкия факт че иска всичко наготово, че не се е поровил из литературата и не е наясно с терминологията , и в същото време, неразбирайки го, да го оспорва е най-малкото безмислено ....
тва от мен .
П.С. не спорете за глупости щото след 1000000 години на никой няма да му пука :)
Svetlix
23.09.03 г., 22:17
П.С. не спорете за глупости щото след 1000000 години на никой няма да му пука
Не, че на някой сега му пука но .... както и да е!
Между другото темата която беше пусната май не беше "хайте всички да се плюем взаимно". Затова престанете с глупостите. Много хора тук в форума можем да се заяйдаме за глупости ..... сега остава и mio да влезе и ей ти готов конфликт за глупости.
Както е казал Айнщаин: Не знам третата световна война с какви оръжия ще се води, но четвъртата със сигурност ще се води с пръчки и камъни.
Peace!
Авторски права на vBulletin