PDA

Виж пълна версия : Какъв VIDEO PLAYER ползвате?

D_E_M
14.09.03 г., 15:57
Препоръчайте някакъв VIDEO PLAYER за Windows (2000). Ако има много насторойки още по-добре :)

OgiDogi
14.09.03 г., 16:25
Windows Media Player 6.4 с инсталирани DivXG400 за субтитрите, DivX 5.1 и XviD.
Колкото повече настройки, толкова повече възможни бъгове :D

Old_Firehand
14.09.03 г., 17:33
Cristal Player http://www.data.bg/f.php?fid=1193770
от използваните до момента плеари от мен,той е най добър;)

stani
14.09.03 г., 18:52
Media Player Classic 6.4.5.0 - малък, бърз, стабилен.

Covington
14.09.03 г., 18:58
RadLight 3 SE. Най-доброто което съм ползвал.

spritable
14.09.03 г., 19:01
BSPlayer 0.86 Build 500, това е най-актуалната стабилна версия на плеъра.

psihi
14.09.03 г., 20:11
MV2 Player - сменя резолюции и разтегля образа навсякъде, което си е просто перфектно за моя тв аут:D

Pesho®
14.09.03 г., 21:34
Media Player Classic 6.4.6.3 + ffdshow Alpha + AC3Filter

Iosif
14.09.03 г., 23:42
глас за BSPlayer 0.86.500 досега само BS ползвам и съм доволен...

GeniusLoci
15.09.03 г., 00:22
Интересно как гледаш на телевизор? Или не гледаш така :)
Media Player 9 + G400 и K-Lite Pack..мързи ме всичко поотделно а с този пакет нямам проблеми :)

G-Point
15.09.03 г., 01:13
Прощавайте за оффтопика, но понеже стана дума за плейъри искам да попитам нещо - как да пусна на Radeon 9000 картината на телевизора без на монитора да се вижда картината от самия плейър какво плейва и да може да се работи нормално на монитора. Ползвам WMP 6.4 , 8 и 9 но с нито един от тях не стана. Драйверите с които съм пробвал са каталист 3,2 и омега 3,6. Единствено с BSPlayer съм го постигал това като плейна картината да отива на ТВ-то и да си минимизирам плейъра да не ми пречи но пък тоя плейър е ужасно бъгав и затова не искам да го ползвам.

GeniusLoci
15.09.03 г., 01:55
Ами аз и с него и с WMP се борих по един час за тая глупост първия път..
Трябва да си в Theatre Mode (в Оverlay > Clone Mode Options)

Бе супер лесно е веднъж като го направиш, ето и в момента си пуснах филм за две минути и си пиша тук през това време, а WMP си стои в таскбара..

dexxa
15.09.03 г., 02:10
Глас за BSPlayer 0.86.500
И един въпрос. Когато се пусне на ТВ-то Theatre Mode, как се изкарват субтитрите на телевизора. Защото Theatre Mode е супер, но от субтитрите няма и следа ако не са вкарани в овърлея.

Георги
15.09.03 г., 02:17
Ползвам Media Player 6.4 + DivXG400 + Needed Codecs ;) ;) ;)

GeniusLoci
15.09.03 г., 02:19
За BSPlayer - какво гласувате за него тогава :)
Ами на BSPlayer ги изкарах някак върху филма(порови се из настройките на плеъра)..на WMP си ги изкарвам с G400 отдолу в черното.

dexxa
15.09.03 г., 02:54
Гласувам за него защото най-ми харесва, а и съм свикнал с него. Има много настройки( не казвам че всички ги знам, дори много често научавам по някоя недокументирана). Вероятно си изкарал субтитрите като си ги вмъкнал в овърлея (има такава настройка), но така излизат много кофти и не може да се управлява къде да застанат. (това е само предположение.Ако има и друг начин, ще се радвам да го науча)

primetime
15.09.03 г., 10:41
Много го харесвах в началото BSPlayer-a, но има един кусур (не знам дали не е оправен...) със субтитрите, който започна много да ме дразни - когато репликата е по-дълга и началото и края на редовете се наслагват върху същия ред, става една мацаница...и го оставих, иначе други проблеми с него не съм имал.
Сега съм с MediaPlayerClassic + AceMegaCodecsPack и нямам грижи с нищо...за субтитрите се грижи DirectVobSub и никога не се е получавал онзи ефект с BSPlayer-a.
...а за субтитрите върху ТВ-то, аз просто превключвам телевизора като секондари за да се избегне 50(60)Хз ефекта при старт, после и оверлея на тиатър режим и винаги си ги има без допълнително ръчкане тук и там.

GeniusLoci
15.09.03 г., 10:44
Какъв е тоя ефект 50(60) Хц?

primetime
15.09.03 г., 11:32
Ми то не е точно ефект, може би определението не е правилно. Когато преинсталираш драйвери или правиш чиста инсталация първоначално нали монитора ти се включва на 50 или 60 херца, колкото е честотата на телевизора мисля, поне при мен е така. Трябва от контрол панела на картата - "Displays" да поставя телевизора на "Clone" май се казваше (нали има по 2 опции на устройство - Master(кръгчето) и Clone (квадратчето)), та при първоначално зареждане да не вкарва монитора в тези херци, а да си тръгва на 85...или 100, както си работиш... предполагам се сещаш за какво говоря.
От тях зависи и къде ти изкарва образа от филма в зависимост от комбинацията + тиатър режим. Не знам дали го написах много ясно, най-добре се вижда като пуснеш филм и цъкаш по тези опции и се вижда къде какво става.

Gambit
15.09.03 г., 13:54
BS Player 0.86 и WMP понякога.

NoDude!
15.09.03 г., 14:49
Bs-a е хубав да... настрйките на "хубавите субтитри" на тв-то са в ffdshow-a при мене... ако сте с Nimo или нещо друго предполагам, че при вас са там. Само едно въпросче обаче: на някого windows медиа плeйъер-а някога да му е намирал кодек от МС сървъра когато такъв липсва на вашият комп?

Joredos
15.09.03 г., 17:15
Bs player+K-lite codec pack=кеф и удоволствие мир и спойствие :p

Dorkas
16.09.03 г., 16:06
Напоследък използвам този player и съм доволен. На външен вид и като управление е много подобен на WinAmp. Освен това позволява да се минимизира и филмите да се показват само на TV-out - а ( за разлика от RadLight). Друго предимство е, че автоматично зарежда следващата част на филма на Full Screen (ако е на > 2 диска) само след кратко примигване ( за разлика от MicroDVD Player, например, при който трябва да го максимизираш на ръка).
А много бих искал да видя, как някой ще успее да превърти 30-ина секунди или 1 минута с Windows Media Player.
За субтитри на телевизора използвам DivX G400.

1001101
16.09.03 г., 17:26
BSPlayer, кодеци - ffdshow, ac-3 - винаги последните версии
Откакто съм с тях не съм имал проблеми.

G-Point
17.09.03 г., 12:01
Сложих WMP 9 и в него има доста полезни неща, може да си разположа бутоните на таскбара като картината така остава само на ТВ-то. Наистина Майкрософт са се постарали с тази свирка :cool:

spritable
17.09.03 г., 22:47
Ще подкрепя гласа ми за BSPlayer с няколко полезни функции (които лично аз ползвам):

- Chapters
- Custom PanScan (който се помни и за 2-я диск)
- fully customizable Equalizer
- може да използва WinAmp plugins
- Key definitions и WinLIRC (с които можеш да assign-неш всеки избран бутон да задейства определена функция (например Fire бутона на джойстика да е Play/Stop (върши работа, особено ако е безжичен)))
- Draw subtitles to Overlay surface
- Subtitles time correction

simsana
18.09.03 г., 01:35
Media Player 9 + G400 , DivX 5.0.5 , XviD THE last ONE , AC Audio Decoder и всичко брамчи без проблеми.

Chertoianov
18.09.03 г., 03:55
Originally posted by G-Point
Прощавайте за оффтопика, но понеже стана дума за плейъри искам да попитам нещо - как да пусна на Radeon 9000 картината на телевизора без на монитора да се вижда картината от самия плейър какво плейва и да може да се работи нормално на монитора. Ползвам WMP 6.4 , 8 и 9 но с нито един от тях не стана. Драйверите с които съм пробвал са каталист 3,2 и омега 3,6. Единствено с BSPlayer съм го постигал това като плейна картината да отива на ТВ-то и да си минимизирам плейъра да не ми пречи но пък тоя плейър е ужасно бъгав и затова не искам да го ползвам.

За това ще ти трябва Хидравижън на АТИ. Инсталираш програмката и в Систем трай ти се появява иконката и. Има възможност да се управляват до 9 (май) десктопа и съответно дисплея (ако успееш да ги вържеш някак си де), но с десен клик върху съответните дисплеи можеш да ги съкратиш до два. След това пускаш филм с Уиндоус Медиа Плеър 9 (не че е задължително с него, ама защото е най-добрия). След стартирането на филма на монитора и телевизора едновременно, с ляв клик на мишката върху иконката на Хидравижън в Систем Трай (или със съответния горещ клавиш) преминаваш към другия (ако си ги оставил два) десктоп. Тогава образа от Медиа Плеърът остава на телевизора, а ти работиш на другия десктоп. Можеш да си пуснеш програми, игри и каквото ти дойде, но не забравяй че звуците от двата десктопа ще се миксират.

P.S. Ако предварително си настроил всичко както трябва в драйверите при стартирането на филм с WMP на телевизора образът веднага излиза разтеглен по цялото TV, дори и да не си максимизирал плеъра на монитора.

daka242
20.09.03 г., 10:42
Аз си ползвам стария Media Player но като записвам нещо на видеото ползвам Micro DVD понеже то си пуска картина дори като е минимизирано. Иначе дъното ми има вграден звук но имам и саунд карта та съм нагласил Winamp да ползва единия саунд а видео плеъра -другия . Те така хем си записвам(гледам) филм , хем си слушам музика докато ровичкам из форума :D

Ged
21.09.03 г., 00:58
Vplayer alpha 2001-за съжаление разработката му е спряна иначе player-a е много добър.
+divx total pack + Divx 5.03

Hristo Ganev
22.09.03 г., 05:19
Originally posted by G-Point
Прощавайте за оффтопика, но понеже стана дума за плейъри искам да попитам нещо - как да пусна на Radeon 9000 картината на телевизора без .....
Първо 086.499 на BSPlayer-a от доста време го ползвам и не забелязвам бъгове за разлика от предишните версии които ми скъсваха нервите. Иначе друг вариант (поне при Г Форс, защото съм с такава, и за съжаление не разбирам от АТИ, но се надявам и там да е така) е да си включиш Extendet desctop, сиреч телевизора да ти е като продължение на монитора, и там си пускаш филма через Winamp-a със инсталиран плъг-ин "Nice MC" най якото е че като си максимизираш филма на ТВ-то на монитора можеш да си ръчкаш, нещо което с другите програми не постигам (освен и с BSPlayer-а де, а другите като медия плеър, като почна да цъкам по монитора и ми смаляват прозореза с филма).

Guardian
22.09.03 г., 10:14
Media Player Classic 6.4.6.4 + ffdshow + ac3, нищо друго не ми се налаго да ползвам и всички филми вървят перфектно.

Reality
22.09.03 г., 18:19
наи якия player e Crystal Player. Има дооста възможностти и е доста удобен

ATC
05.10.03 г., 21:09
Media Player Classic няма нищо по малко от другите и се ползва супер лесно може и субтитри да пуска но аз си ползвам G400
p.s. а долкото за TVOUT-a сам си запаметил 3 настройки :
-само на компа
-само на TV
-и на 2те
и сам им сложил шорткъти например Alt+Ctrl+S
и всичко става супер лесно ако иоскам да си пусна филм :):)

Sashooo
05.10.03 г., 21:39
Originally posted by GeniusLoci
Ами аз и с него и с WMP се борих по един час за тая глупост първия път..
Трябва да си в Theatre Mode (в Оverlay > Clone Mode Options)

Бе супер лесно е веднъж като го направиш, ето и в момента си пуснах филм за две минути и си пиша тук през това време, а WMP си стои в таскбара..
Theatre Mode - е супер - пускаш си плеяра в едно малко прозорче, а на телевизора е фулл скреен, много ме кефи.

vde
05.10.03 г., 23:20
Аз съм в подкрепа за MP6.4 - стабилен и много лек.
Ако той не бачка нещо ползвам или BSplayer или MV2player.

gorgar
06.10.03 г., 00:20
Originally posted by D_E_M
Препоръчайте някакъв VIDEO PLAYER за Windows (2000). Ако има много насторойки още по-добре :)
K-lite с BSP. Това е истината.

ru-men
06.10.03 г., 15:07
Най добрия плеар Power DVD 5.x, най-много екстри и без забележки.
Средна хубост, но работи перфектно MicroDVD 1.2.
Най-калпав и най-бъгав BSPlayer (all versions). Когато се закрепи да работи добе, но му се случва рядко ...
Като унуверсален и безупречен Media Player Classic.
Всичко останало е боза, казвам ви го след, като съм прегледал почти 20 плеара. Някой са и изкл. вредни и правят поразии. Който може, да ме обори, но ще му е трудно ... много трудно. :p
Всеки, който рекламира BSPlayer да си помисли пак. Дори и х.500 му версия е неработоспособна на W2003 x.x.

dr_Justice
07.10.03 г., 18:23
Впечатлен съм, колко user friendly e:

1. Спокойно и без влизане по разни менюта си настройваш контраст, осветеност и цветност, което е много удобно за TV-Out-а Това не съм го видял другаде да е толкова лесно.

2. Никога не ми е правил проблеми със субтитри.

4. Лесно се редят плейлисти за филмите на два диска. Само веднъж да го направиш и вече свикваш.

3. Промяна на резолюцията само със скрола също е плюс според мен.

Преди съм ползвал:
BSPlayer и MicroDVD

Caesar
08.10.03 г., 02:17
MV2Player...честно казано,откакто съм го инсталирал...никакви ядове.Всъщност,вече не помня кои бяха другите плеъри :D

Svetlix
08.10.03 г., 02:26
Аз ползвам VPlayer, Radlight u nPlayer. Първия най-мноо ме кефи и е супер лесен за работа. Не е бъгав и е супер лек. Който не гое пробвал не е забравил BS Play който е невероятно бъгав според мен.

Capoeira
08.10.03 г., 12:04
Viplayer много лесе и невероятно рендиране на събтитрите с Antialiasing не като грозилището G400...
Много готини скинове и много много лек....
Просто BS нямаработа на един норм комп много бъгове и неприятности....

technobeast
08.10.03 г., 12:20
Zoom Player

кирилица

snark
09.10.03 г., 00:52
BS player
Лек и много функционален. Говоря за система ВинХР. Досега не съм имал проблеми с него - нито откъм инсталация, нито откъм работа и функции.

vbTheKing
10.10.03 г., 13:45
RadLight 3.03 [ R5 ] is the BEST! bsplayer е яко бъгав!

BeaZTiE
12.10.03 г., 19:05
медия плейър 6.4
всичко друго е пълна бозичка.
иначе имам поне още 10 плейъра, но винаги, когато сложа какъвто и да е плейър различен от мплейър 6.4 се убеждавам, че просто си губя времето...

vde
16.10.03 г., 04:00
Да добавя MP6.4 Classic e много добро. Отваря RM/RAM/QT файлове което мен лично много ме радва, а има и опции за DVD.

emo_4400
16.10.03 г., 08:20
Кодек: DivX 5.05
Субтитри: DivXG400
Плаеър : Matrox CinePlayer

Ами AZ
22.10.03 г., 03:27
Които не е използвал MV2 Player - той не знае що е .
psihi явно знае . . .

Това според мен е и твоето решение .

ATC
24.10.03 г., 23:23
MV2 Player
и Media Player Classic + Divx G400
обаче не мога да разтегна картината на телевизора Sony 29 KV-29FX66E 29" 100Hz отгоре и отдолу остава по 1-2 см а не мога да разтегна повече карината ако някой знае плс