Виж пълна версия : Малко помощ за Win NT 4
Viktorio
12.09.03 г., 21:52
Един въпрос относно Win NT 4 Server
Скоро се опитах да пусна НТ 4 на машина с Атлон ХР 2500 и dual chanel DDR 400 дъно chaintech summit series
Резултата бе плачевен - инсталацията заби още в началото, както предполагам причината е в процесора или в паметта
Прав ли съм?
Ако да до колко херца (тип процесор или памет) се държи стабилно, а ако не къде е проблема.
Мерси предварително
А защо на такава машина слагаш толкова стар windows.
svetlyo
13.09.03 г., 17:01
Опитай със NT4 Terminal Server Edition той е с интегриран SP3
и би трябвало да тръгне
Инсталирал самNT4-Server , и на 100Мz, машина с 40Mb RAM, вържи си перфектно, но по-бавно.Имам стотици инсталации зад гарба си.
Имаш друг проблем , не знам какъв??
На какъв иде контролер ти е диска? Ако е на някакъв не дотам стандартен може да иска драйвери за идето (Ф3 или Ф6 се натискаше?!)
Определено проблеми с НТ4 на какви да е нови ПК не съм срещал
ClickMe
16.09.03 г., 20:05
Вероятно имаш проблеми с паметта, но ако искаш по-ясна помощ, обясни къде точно и на едно и също място ли ти забива.( Ако си слагал XP на същата конфигурация няма причина да не става, освен ако ти не правиш нещо както трябва)
The Penalty
17.09.03 г., 10:32
Тъй като е корпоративна политика да се използва само и единствено Windows NT 4 (ws, srv, ts) във фирмата в която работя, мога да ти кажа, че за 5 години съм направил повече от 500 инсталации на каквито се сетиш машини, от 486 DX с 12мб рам до Dual Xeon (2 х 2.4G CPU) с 2 GB рам + всякакви Скъзи контролери и не е имало случай да не тръгне и да не работи като "бетон" тази ОС.
Обясни по-подробно кога, какво става!
Авторски права на vBulletin