Виж пълна версия : С кои игри сте имали проблеми с ATI видеокарта?
Понеже ми омръзна да ми казват че Ati имали проблеми с драйверите (особено хора който не са пипали Ati в последните 2-3 години), ще помоля всеки, който е имал някакъв проблем с игра с ATI видео (а примерно не е имал проблема с друга видеокарта), да ги напише в треда, много ще съм му благодарен. Обещавам лично да пробвам всяка от игрите, за да видя дали и аз ще имам проблем (съответно можете да ми пращате на PM линк откъде да я сваля че Creep слухти и трие като невидял ;)).
За начало да кажа - с Fifa 2003 и NFS HP2 нямах проблеми. В момента съм с Omega на база Catalyst 3.6, и поне с 3.7 няма да го сменя, защото пак някакви оптимизации се появиха.
Лично аз най-често имам под ръка 9000Про :
Проблемни
MDK2 забива след 2-3 минути игра - в интерес на истината така и не я пачнах - имаше един пач за който пишеше че е задължителен ако я пускаш под 2000, ама .....
Без проблеми (идентифицирани да са от картата)
NWN
heroes3&4
Empire of Magic
Disciples 2 +expansiona
Battle Realms + expansiona
Splinter Cell
AOW + exp
UT2003
War3 + TFT
NOLF2
Jagged Alliance 2 UB :)
Bridge3000 ;)
ми то друго не съм пускал последните 5-6 месеца ...
Dark Skywalker
09.09.03 г., 18:49
Аз мога да ти кажа с кои игри не съм имал проблеми с Gigabyte Radeon 9000 Pro.
NFS:HP (само сега с Omega Catalyst 3.6 някакви бели черти от време на време)
Jedi Knight II & III
Myst, Riven, Exile
Monkey Island 3 & 4
Runaway
Praetorians
Warcraft III
SimCity 4
Ами в последно време - толкоз :)
Ако довечера се сетя още нещо, ще допълня.
Neotrace
09.09.03 г., 19:10
CMR3...с 9700Про...забиваше злостно или в менютата или в играта. И гамата не бачкаше в никоя игра /тъмница/. За други не знам щото върнах картата бързо бързо:) /бях с каталист 3.5 май/
Значи видеото е Radeon8500 на Club3d.
През системата минава почти сичко дето не е спортна симулация(Fifi етц).
Проблеми имах с:
Blade of Darkness-ама като не чета-дриверите не се разбирали с 98SE и като минах на ME се успа.
Soul Reaver II-порт от конзоли който ме домързя да му търся пачове
Megarace3-не тръгна ама за това бледо подобие на Megarace 2 как ли пък няма да тръгна да се кахъря.
Enclave иамше проблеми с визуализирането на водата което се оправи с добавянето на един ред в .cfg файла
При условие че взех картата с около 50usd по-евтино от nVidia еквивалента Ti500 мисля че няма смисъл да казвам че ati рулез.
И това с калпавите драйвери на ати са приказки за приспиване на деца айде моля:D
Yuan Radeon 9100:
- Проблем с Fifa2003 -> по-кофти графика от на nVidia, незанайни цветове, не знаех че Ман. Юнайтед играят с лилави екипи, но като сложих ATi-то и ми се отвориха очите ;) ;) ;)
- Проблем с NFS6 -> при всички детайли сложени на макс. играта забива след 2-3-5 мин. каране, като преди да забие окончателно изчезват триъгълници и текстури...
- Проблем в 2D -> Шрифтовете на ICQ и Internet Explorer бяха леееееко поизядени тук-таме
Сега ще проверя дали gtzvetkov пази screenshots от тези наши наблюдения и ако ги намеря по hdd-то му ще ги постна...
За сега проблеми имам само с Midnight Club 2. Играта ми е RiP, че ме мързя да тегля цялата, та като минат интро филмчетата просто ме изхвърля. Игри без проблеми:
Battlefield 1942 + Second Expansion
Republic The Revolution
Perfect Ace
Delta Force Black Hawk Down
Postal 2
Call of Duty demo
Картата ми е на 5 дена, та още не съм играл много игри. Като събера повечко, ще допълня.
Dark Skywalker
09.09.03 г., 20:26
A Creep да вземе да оправи името на архива на Yuan-sux.zip :D
gtzvetkov
09.09.03 г., 20:36
Originally posted by Gambit
Картата ми е на 5 дена...
А каква ти е картата?
Дайте всеки, който се оплаква да каже кой модел(производител на картата, не на чипа) и коя версия на драйвери използва и дали случайно не е ъпдейтвал играта за която има/няма проблеми.
Neotrace
09.09.03 г., 23:12
Originally posted by Ged
И това с калпавите драйвери на ати са приказки за приспиване на деца айде моля:D
Тъй кат гледам, а и от тва дето чета по форума /последно Bloody се оплакваше от Gunmetal/ май хич не са приказки а си е самата истина:)
Ми картата е Yuan-че 9100 128 DDR. Появи се още проблемче - с Aggassi Next Generation Tennis. Като стартирам играта, просто ме изхвърля. Най-вероятно е от това, че играта е рип, не цяла. Драйверите са ми най-новите Catalysts.
primetime
10.09.03 г., 11:05
На ГБ Радеон9000про...по ми е лесно да изброя игрите по спомен от последната инсталирана към миналото - С WinXP и Catalyst 3.5, 3.6 i 3.7...
1. Jedi Knights II
2. Gothic II
3. Colin Mackree III (не знам как се пише)
4. Morrowind Elder Scrolls
5. Delta Force Black Hawk Down
....май ще станат много редове...
Splinter Cell, Battlefield 1942, NOLF2, Hitman2, Diablo LOD, HOMM3Complete и HOMM4, Mafia, GTA3 и Vice City, SOF2... James Bond, Project IGI 2....
...не мога да си ги спомня, мисля че има една камара други също.
Като цяло всички съм ги играл/играя (по точно брат ми ги играе, че аз за него ги качвам) без никакви грижи с изключение на Elder Scrolls - която изхвърляше на всеки час два от играта (масов проблем не само с ATI) и на Project IGI 2, при който с определена версия на катлист имаше артефакти. Който твърди че драйверите на ATI са калпави или говори наизуст или нека да потърси причината в себе си.
Мерси на всички за отговорите досега. Предимно се интересувам от новите игри, и тях ще ги проверя първо, но по принцип ще се опитам да проверя всяка игра, която някой спомене, че не върви.
Тествам с драивери Omega 3.6 и с Gigabyte 9700 pro на дефолт честоти, WinXP + SP1 и DX9a.
Досега от това което беше написано се убедих, че моделите 9000/9100/9200 са калпави, преди това имах 8500 на Club3d и с нея също нямах проблеми.
Originally posted by stani
...
Досега от това което беше написано се убедих, че моделите 9000/9100/9200 са калпави, преди това имах 8500 на Club3d и с нея също нямах проблеми.
Aко махнеш радиатора на кой-да-е Radeon 9100 ще видиш, че на чипа гордо белее надпис Radeon 8500LE... така че да твърдиш, че 9100 е калпав, пък 8500(LE) не, е пълна заблуда! ;) ;) ;)
Creep }om si slovil lilawa karta kak iska[ ekipite na Man| da ne sa lilawi.:ghi: :lol: :ghi:
Originally posted by Neotrace
Тъй кат гледам, а и от тва дето чета по форума /последно Bloody се оплакваше от Gunmetal/ май хич не са приказки а си е самата истина:)
Той се оплакваше от Gunmetal Benchmark-a, което има малко общо с играта :)
Neotrace
10.09.03 г., 16:03
Originally posted by chavv
Той се оплакваше от Gunmetal Benchmark-a, което има малко общо с играта :)
Верно ли бре....че къф енджин използва тоя бенч и за кво служи тогаз:)
Не знам само защо аз с Yuan 9100 не съм имал проблеми нито с Fifa нито NFS не че с други не е имало. Може би мойта е дефектна
Ами, и аз пробвах с Fifa 2003 и NOLF 2 - никакви проблеми.
Yuan Radeon 9100 64MB - засега само на Toca Race Driver липсваха текстури. Пробвам почти всичко, което излезе. Преди като бях с nVidia постоянно имах проблеми и сменях драйвери. Редовно се случваше някоя игра да тръгва само с най-новите драйвери, а пък другите да не пожелаят да вървят с тях. Откакто съм с Ати сменям драйверите когато се сетя. Наскоро сложих омега Каталист 3.6 - това са най-добрите драйвери. Много съм доволен и скоро не смятам да сменям картата.
Дотука като обобщя - в общи линии който има Ati си е доволен от него и как се справя в игрите. Аз пробвах и CMR3 - върви си перфектно, никакви графични аномалии. Gunmetal и Battle Engine Aquila - също никакви забележки.
И аз съм много доволен от Catalyst 3.6 - просто това е ДРАЙВЕРЪТ- бърз, качествен и безпроблемен.
Yuan Radeon 9100-64MB, имах проблеми с текстурите.
Сега съм с Gigabyte Radeon 9500 64MB и до скоро нямях проблеми с нито една игра. Качих catalyst 3.7 и проблемите започнаха. Смених ги с Omega 2478 на основата на catalyst 3.7-същата работа. Върнах си старата Omega 2474a всичко е перфектно.
Пробвах с Toca Race Driver - колите са "празни". Т.е, нямаше текстури де. Иначе, Tien, NOLF 2, NHL 2004 demo, Medal of Honour Allied Assault Breaktrhough demo никакви проблеми.
The Penalty
12.09.03 г., 12:14
Аз съм с Yuan 9100 - 64mb
Не съм голям геймър, но си пускам доста игри...
До момента съм имал проблем само с един неофициален (писан на базата на пуснатия от id сорс код на играта) порт на Hexen 2, за който не знам как върви на nVidia базирани карти.
На мен малко проблема АТИ ми се вижда задклавиатурен http://superbabies.homestead.com/files/lol3.gif
А-а-а, има още нещо - по-принцип съм чувал, че има големи проблеми със спортните симулации на EA. Аз лично нямам наблюдения, тъй като такива игри не, че не играя - изобщо не пускам :D
daka242
13.09.03 г., 20:52
gb radeon 9000pro retail - никакви оплаквания - имам заличка с 10 пц та и повечето игри минават първо през личното ми пц се пак :) иначе в заличката съм с нвдии и от тях не мога да се оплача .съгласен съм с Пеналти че проблемите в много от случаите са задклавиатурни . напоследък много често попадам на "горди притежатели" на пц та които не могат да си инсталират един драйвер като хората :( да не говорим за занемарените уиндоуси ... забравих да кажа че ползвам уин хп със сп1
@ged го е написал преди мен
Soul Reaver II - има проблем и то много голям -оправя се с пипане по регистрите на ПЦ-то с REGEDIT за справка www.eidos.com .... еххх и аз като @ged колко псувни вкарах и на картата си и на тези които са правили играта -4е и после .... пьрвоначално като излезе -не писаха нищо за този проблем но явно много хора са се оплаквали защото казаха наи накрая как да си го подкараш -макьр 4е не го препорьчвам този начин на някои геимьр 13 годишен :D .....
абе и в други игри сьм имал проблеми с ати карти ...ама тоя направо ми р@зк@та фамилията... :( -не се вижда абсолютно нищо от играта... sux...
GeniusLoci
17.09.03 г., 02:27
R9700 - не мога да кажа конкретен драйвер не играя игрите набързо и като излезе нов си го сменям. 3.7 дори не съм го дърпал, само за ядове чета с него.
IWDII сече. Зверски понякога.
Gothic II - бави се понякога и като се премести на ново място героя докато се появят текстурите рак хващам.
Mistmare - разни мигания и т.н.
NWN SoU - сече та се къса, накрая с последния драйвер се пооправи, но пък изчезна нещо от менютата, не помня какво, не ми се пуска пак.
Х-tension - NFW да пусна АА или АF без картината да ми стане на около 12 квадрата. Не мога да го обясня, не ми е и на харда вече...чака нова карта.
NFW да пускам къеднто и да е AA и AF известно време..май с 3.5 не омега беше..не помня вече.
С 3.6 последната омега не знам имам ли ядове навсякъде, не съм пускал всичко :)
Има и още разни но не издребнявам. Тях не ги и грая а само за тестове.. :)
Borenson
19.09.03 г., 10:14
Значи да се изкажа и аз с видео Sapfir Radeon 9100 64Mb DRR+Omega 3,6(сега съм със 3,7).
Пробвал съм много игри (над 90) понеже като си я зимах всички ми казваха че ще ми сече,забива и подобни глупости.
Е нямам до момента никакви проблеми (сички игри са с версия по-голяма от 1,0 ) дори със пуснат АА и AF(като ги пусна тези 2 неща малко ми насича но е нормално ).
s YUAN 9200
досега никакви проблеми с игрите: DF 1,2,3 (LW,TFD,BH); UT2003; CMR2,3; NFS 2 SE, Porsche, HP2; Project IGI 1,2; MAFIA, Rainbow six, CHICKEN INVADERS :D :D :D :D и доста други
проблемна игра...не съм срещал още
драйвери catalyst 3.7 official
abandoned
19.09.03 г., 13:09
си е точно такъв.
аз не съм срещнал проблеми които да не могат да се оправят само Toca ta не успях да пусна.
сичко друго е слънце
9100 Yuan с омега 3.7 нема грижи с нищо
Demonaz
19.09.03 г., 13:21
Стига бе, преди да си купя картат всички много ме наплашихте, че АТИ това, АТИ онова...за мен са пълни глупости. Можи би късмет, че съм попаднал на читава бройка.
FIFA 2003
CMR2,3
Max Payne
Unreal 2
Battlefield 1942
return to Castle Wolfenstein
Midtown Club 2
Test Drive
NHL 2002, 2003
Май има още доста ама не се сещам...Единственото малко дразнещо е ще на FIFA и NHL белият цвят е по-силен и всичко е по-ярко...ама като понастроиш гамата е ОК. Използвам Омега драйвери на базата на 3.6.
нямал съм проблеми със
Soldier of Fortune
Max Payne
Unreal Tournament (за малко го пробвах, но нямаше никакви проблеми)
За GTA3 пуснах тема - имам проблеми, но май не е от видеото.
Със Soul Reaver 2 имаx проблеми, но се оправих
Абе не е задклавиатурен - просто са си дървета. Поне що се отнася за 9100. Аз смених няколко защото мислих че съм попаднал на куца бройка, ама ядец. Всички се държаха еднакво. Или имат проблеми със игрите или ако нямат визуални то работят бавно. На 3дмарк дават повече точки от ГФ3-ката ми но на практика много игри вървят видимо по бързо от колкото с 9100.
Пусни си Мафия, NWN, Il2, IGI2 и т.н.
Досега съм имал само Nvidia карти,
дори си взех една Asus FX5900, която бързо я замених за един
GB Radeon 9800Pro след като видях колко зле е в DX9, и честно казано съм супер доволен.
Не съм имал никакъв проблем с нито една игра!. Дори мога да кажа че TV-Out-a на АТИ е доста по добър, не само като картина ами и като поддръжка в драйверите.
П.С.: А и сега не ми се налага да слагам стари драйвери за да пусна алфа-та на дуум3, защото с нвидиа детонатори от 41. насам не работи :) :) :)
alexbg67
22.09.03 г., 02:27
Проблем с Morrowind - FPS средно ~17 - накъсва здраво, като ми се нахвърлят повече гадинки и ме метка в десктопа. Омега 3.70, настройки за макс. перформанс 1024х...
Джеди найт екъдеми - поносими 28 - 32 фпс_а
Вин ХП, ДХ 9.0в
Под Опън дж ел - там не мога да броя до толкоз...
Ще съм благодарен за идеи за Моррото, защото съм в началото на Кървавата Луна, а играта ме кефи...
Originally posted by alexbg67
Под Опън дж ел - там не мога да броя до толкоз...
Т.е. ? Можеш ли да я обясниш за какво точно става дума.Че нещо не разбирам много много :)
Мисля да си взема радеонче и затова следя с интерес темата.
alexbg67
22.09.03 г., 15:19
Will Rock например, върви много гладко при макс. екстри - фпс са над 200 :)
Bots'_Revenge
26.09.03 г., 00:24
От това, което прочетох дотук се убедих в едно:
Купуваш як радеон; играеш си като фен; появяват ти се проблеми; купуваш една GF4 MX 420/440 и забравяш за проблемите; Почваш друга игра, слагаш радеона и пак си джъгаш като фен;
До сега не съм имал проблем, с която и да е игра, а считайте че съм пробвал много.
Е...., то на всеки е ясно качеството на графиката при ГФ4 МХ, но....:)
Аз лично ЩЕ си взема радеон 9600 Про, но няма да си продам гефорската. Не знаеш зад кой ъгъл ще те посрещне поредния злостен бъг.
Това е моето предложение.
ПС
Е, да някой ще каже "да бе, ей са съм се фанал да сменям радеони с гефорсове през пет минути, само щото играя на различни игри", което е напълно разбираемо. Сигурно и аз ще си кажа така като се почне сеирът, но ако това е единственият начин да бъда един щастлив геймър, ще платя цената;) :p
Бъдете щастливи като мен :hi:
Аз да добавя, че нямам проблеми с Vice City, Tron 2.0, новия Medal of Honor, Confict Desert Storm, новия и стария Generals и NOlf 2
Originally posted by bot's_revenge
От това, което прочетох дотук се убедих в едно:
Купуваш як радеон; играеш си като фен; появяват ти се проблеми; купуваш една GF4 MX 420/440 и забравяш за проблемите; Почваш друга игра, слагаш радеона и пак си джъгаш като фен;
До сега не съм имал проблем, с която и да е игра, а считайте че съм пробвал много.
Е...., то на всеки е ясно качеството на графиката при ГФ4 МХ, но....:)
Аз се убедих че ако не искаш проблеми трябва да се вземе нещо от сорта на 9500 и нагоре, поне с тия карти ми се струва че са най-малко проблемите. На другия полюс са 9000 и 9100 - поне от темата се вижда че правят мизерии.
alexbg67
26.09.03 г., 23:01
Originally posted by stani
Аз се убедих че ако не искаш проблеми трябва да се вземе нещо от сорта на 9500 и нагоре, поне с тия карти ми се струва че са най-малко проблемите. На другия полюс са 9000 и 9100 - поне от темата се вижда че правят мизерии.
Aquanox2 на мах детайли как гладко въврви в потвърждение, на казаното от тебе... Нека някой с ДХ8 карта да сподели, за да се сравни има ли смисъл... Не само да си цвъкаме бенчове и да си мислим, че са ни страхотни адаптерите.
Ако се сетя, ще си пусна фрапса, поне да измеря. (~ 30 - 50FPS)
До сега НЕ съм имал проблеми с НИТО една игра (видео Gigabyte 8500LE), освен една, но там беше смотан crack-а и след подмяната ну всичко заспа. От горепосочените съм играл: Splinter Cel,NFS:HP,Myst,Blade of Darkness,GTA3,MAFIA,Rainbow six,Max Payne,Soldier of fortune.
Другите които съм играл ме мързи да описвам.
gtzvetkov
29.09.03 г., 11:27
Виждам, че повечето от вас (да не кажа всички) не играят спортни игри или по конкретно FIFA 2003 (може и някоя друга част). Мен лично ме интересува на FIFA 2003, който има възможност и желание да я пусне, да ми каже какви са на цвят екипите на Manchester United и ако може да се постне един screen shot, както да се упомене и модела на ATI платката му.
При мен екпипите са си нормални, може би малко по-червени отколкото трябва да са, т.е. лееко вишнево червени. Вечерта ще ти дам screenshot, че сега бързам за училище, а и трябва да я инсталирам нановоо.
Originally posted by nick
До сега НЕ съм имал проблеми с НИТО една игра (видео Gigabyte 8500LE), освен една, но там беше смотан crack-а и след подмяната ну всичко заспа. От горепосочените съм играл: Splinter Cel,NFS:HP,Myst,Blade of Darkness,GTA3,MAFIA,Rainbow six,Max Payne,Soldier of fortune.
Другите които съм играл ме мързи да описвам.
Малко текста липсва в менютата на мафията и малко тесктурите са разместени по пътя все едно че ремонт правят ама иначе супер върви:) Е малко сече ама то се свиква като поиграеш 30тина минути:D
Аре скрийте се с това субективно мнение. Просто бъдете обективни и си признайте като сте се минали и сте купили дръвче. От 9500 нагоре не знам какво е положението и за там не говоря ама всичко под това 9100, 9000, 7500 са пръчки безподобни. А това с тв аут-а е поредния скапан мит. По размазат твоут не съм виждал.
Originally posted by Bobo
Малко текста липсва в менютата на мафията и малко тесктурите са разместени по пътя все едно че ремонт правят ама иначе супер върви:) Е малко сече ама то се свиква като поиграеш 30тина минути:D
Аре скрийте се с това субективно мнение. Просто бъдете обективни и си признайте като сте се минали и сте купили дръвче. От 9500 нагоре не знам какво е положението и за там не говоря ама всичко под това 9100, 9000, 7500 са пръчки безподобни. А това с тв аут-а е поредния скапан мит. По размазат твоут не съм виждал.
Не смятам, че мнението ми е субективно, а съвсем обективно казвам нещата как стоят. Никога не съм бил на принципа мойто е най-хубаво.
Че е слаба картата - да разбира се. Пръчка - ами пръчка си е (като производителност, а ми се струва, че говорехме за проблеми и бъгове, каквито както казах не съм имал), но за тези пари толкова (всеки иска звяр за 400$, ама няма). Не знам каква марка точно ти е картата, но аз такива проблеми нямам (или поне не съм забелязал). След няколко дни ще взема пак инсталацията на Mafia и ще те викна да я видиш и ако не намериш проблеми ти ще се скриеш :) .
sony_87
04.10.03 г., 22:13
Абе кво да ви кажа картите са си супер просто ние използваме пиратски копия на игрите за туй :(
съмнявам се дали някой от nv fan модерите да прочете това така че няма смисъл да се пънеш.
субективно мнение-бе я се скрий някъдеhttp://smilies.sofrayt.com/%5E/t/angry.gif
не съм фен на марка а на цена/производителност
alexbg67
05.10.03 г., 02:17
А това с тв аут-а е поредния скапан мит. По размазат твоут не съм виждал.
Имал съм следните карти с ТВ изход:
ATI Rage 3D
ATI Rage 128 Pro
Настоящата
GF Ti2 200 MSI
GF Ti3 200 Chtech
ТВ изхода на АТИ няма равен на себеси, освен ако не го вадиш на някоя Опера (ако си чувал какво е...) :mad:
Bots'_Revenge
06.10.03 г., 00:07
Вече тотално се убедих в думите си от по-горния си пост. Купих си як радеон, джъгах си ЯКО КАТО ФЕН, появиха ми се проблеми и сега съжалявам, че не си запазих старата ГеФорс4-ка. В момента имам проблем с Need For Speed HP2. Играта ми забива винаги щом влезна в менютата. В момента съм с Windows XP, DirectX 9.0, Hercules Catalist 3.4 (пробвах и с Ати Каталист 3.7, Херкулес Каталист 3.7, Омега 26.18 (някой споменава, че са на едикоя си база, применро на Каталист 3.Х, но моите омега не знам на какво са базирани)). Никакви настройки по качеството не действат. Просто съм в туш, мат и нокаут:insane:. Някой може ли да помогне?
alexbg67
06.10.03 г., 00:55
Качи си DX 9.0b, това трябва да помогне!
G-Point
06.10.03 г., 02:04
Originally posted by alexbg67
Качи си DX 9.0b, това трябва да помогне!
Не е задължително, просто копието което има на играта е бъгаво кракнато, аз имах чудно копие което си вървеше като слънце на Radeon 9000 Pro II
Bots'_Revenge
06.10.03 г., 15:33
Ne znam kakwo ima[ w predwid s bygawo kraknato kopie, za]oto na starata mi GeFors4 MH-ka wyrwe[e prerfektno. Kakto kazah ne znam. Wyzmovno e problemyt naistina da e w kraka. Za valost w momenta nqmam predstawa ot kyde moga da si namerq drug (rabote] krak). }e probwam s Direkt H9.0b Mevduwpro`em na dwa neporedni pyti uspqh da pusna igrata (malee kakyw kysmet) ala 2 ot 40 opita ne e dostaty`no, za da se kave, `e igrata mi wyrwi:p
Neotrace
06.10.03 г., 16:08
Е тва горното нека го прочетат всички които разправят че драйверите на Ati са супер и че никога не са имали проблеми с никоя игра! И не е виновна играта, да не говорим че не е някоя супер неизвестна да каже човек, че за тва не са намерили време да направят пач за нея. Човека си каза....на скапания MX върви...а на 9600про не ще....и му вярвам щото при мене имаше аналогична ситуация....махам NV...слагам ATI....и бум...еди коя си игра не бачка вече.
ПС: Не е оt DX щото като излезе NFS6 го немаше тоя 9.0b....а що се отнася до каталиста...стой си с последния /3.7/ и не се връщай назад, щото само повече проблеми ще имаш.
ами аз със Radeon 9200 просто чудесно си джиткам на NFS: HP2...или моето е модвано копие на играта ......Имал съм и двете: NVIDIA и ATI...и от двете съм доволен и мога да кажа, че съм относително безпристрастен.......IMHO 90 % от "проблемите" на ATI са от предмониторното устройство....:o
P.S. С горното не искам да засегна никой..все пак е IMHO
PEACE
:D
Bots'_Revenge
06.10.03 г., 17:20
A kakwo ozna`awa towa IMHO?
Neotrace
06.10.03 г., 18:08
Originally posted by Furcy
.......IMHO 90 % от "проблемите" на ATI са от предмониторното устройство....:o
P.S. С горното не искам да засегна никой..все пак е IMHO
PEACE
:D
Много си прав с едно малко допълнение....проблемите на ATI са от предмониторното устройство, което пише драйверите:)
A kakwo ozna`awa towa IMHO?
попитай тук (http://labs.google.com/glossary)
@bot's_revenge
за 95/6/7/8xx серията бях чул че EA нещо не са направили като хората и има има проблеми. Пробвай с последните омеги, вероятноста да се оправят нещата е голяма.
alexbg67
06.10.03 г., 20:07
Originally posted by G-Point
Не е задължително, ...
Мисля, че бях чел причината за пускането на тази версия да беше някаква недобра съвместимост с продуктите/драйвърите на ATI, оттам и моето предположение...
:D IMHO... ха, ха, ха... :) :) :)
Абе хора я се освестете , аз съм с Р9500(софт мод) и си джиткам NFS6 още от самото инсталиране без никакви проблеми! незнам къде е проблема , възможно и да е от картата ама като се базика човек с нея поне да знае какво прави ...
Bots'_Revenge
07.10.03 г., 11:52
Честно казано досега смених Уиндоус (МЕ-ХР), ДайректХ (9.0-9.0б) и няма особено голяма промяна. Е, успях да пусна играта и да я играя още два пъти, но после пак ми заби десетина пъти:no: Сега ще пробвам пак с омегата пък каквото ще да става, аз тая карта не съм я купил за една игра, била и тя приятна.
ПС
Междувпрочем някой ме подсети за волтажа на процесора - викам си да не би заради него да ми забива (съвсем логично е за тази честота:good: ) Увеличих волтажа; пуснах го на дефаулт и намалих честотата пак на дефаулт, но и това не помогна, което означава, че не е виновен ниския волтаж (с който не позволявам на процесорчето ми да цъфне:p)
Bots'_Revenge
14.10.03 г., 13:05
Eeeeee, ewala, ewala! Razbra se kyde e kl\`a za mazeto! Cqlata rabota se wyrtqla okolo DajrektH9-kata. Blagodarenie na sy]iq dave i start mon\to mi zabiwa[e za period ot edna minuta sled startiraneto na kompa. We`e edno e qsno - Uindous EksPi nqma da widi powe`e DH9. S DH8.1 NFS HP2 se igrae perfoktno. Ubedih se, `e drajwerite na Ati sa si sywsem nared. Sigurno nqkoj ]e kave - "ti hubawo si igrae[ s DH8.1, ama nali taka nqma da move[ da izpozlwa[ DH9 funkciite na kartata si?" Po tazi pri`ina si instalirah i Uindous Me i na nego slovih DH9. We`e wsi`ko zaspa i se nadqwam da spi o]e dylgo.
Neotrace
14.10.03 г., 13:32
МУХАХАХАХАахахаха...егати решението...купете си ATi и си инсталирайте два Windows-а:)...яко ме кефи:)
The Penalty
14.10.03 г., 14:00
Originally posted by Neotrace
МУХАХАХАХАахахаха...егати решението...купете си ATi и си инсталирайте два Windows-а:)...яко ме кефи:)
Решението е точно толкова тъпо колкото и проблема - играта Х не ми върви добре на АТИ видео, значи АТИ са болкуци.
Bots'_Revenge
15.10.03 г., 01:02
Надявам се това за тъпото решение не става въпрос за моето, защото аз не открих друго. Междувпрочем никога не съм казвал, че Ати са боклуци. Факт е, че Уиндоус ХП се сбъгясва всеки път, когато му се инсталира ДХ9 (поне в моя случай) и също така, че НФС6 не ми върви с ДХ9. Ако измислите някое по-удачно решение на проблема, кажете.
ПС
Абе честно казано на тея Ати наистина май нещо им куца, но не знам точно какво. Вероятно драйверите или съвместимостта им с други програми или кой знае какво. Просто не може непрекъснато да изникват проблеми! Преди малко деинсталирах каталист 3.4, за да сложа каталист 3.8 и какво? - (преведено на български) "Моля, сложете си видео карта преди да инсталирате драйвери за нея!" Е, ХАЙДЕ ДЕ! Не съм на пазаря, че да ми се цигани някакъв смачкан уиндоус. Но нали съм спокоен тип, викам си "ами добре тогава, ще си върна старите каталист 3.4". Но по закона за всеобщата гадост уиндоус пак ми протестира - "Моля, настройте си видео картата на Standart VGA .... преди инсталация!" И сега какво? Ами на Уин. ХП нямам драйвери за видеото. Слава Богу, че Милениума не се има за толкова умен, че и той да ми спори.
Някакви идеи как да се спазаря с уиндоуса или направо да го разкарвам и пак инсталация? Пффффф... просто Ати - много яко, ала недоизпипано:(
bot's_revenge вероятн съм тъп но така и не разбрах какво иска от теб джама
нали шофьорите ги махаш от add/remove programs преди да сложиш нови?
Bots'_Revenge
15.10.03 г., 01:25
Ами да, деинсталирам ги от ад/ремуув програмс, след това пускам инсталацията на 3.8 и се оказвам без възможност да инсталирам нови или стари драйвери:(
................ "Моля, сложете си видео карта преди да инсталирате драйвери за нея!" Е, ХАЙДЕ ДЕ! Не съм на пазаря, че да ми се цигани някакъв смачкан уиндоус. Но нали съм спокоен тип, викам си "ами добре тогава, ще си върна старите каталист 3.4". Но по закона за всеобщата гадост уиндоус пак ми протестира - "Моля, настройте си видео картата на Standart VGA .... преди инсталация!" И сега какво? Ами на Уин. ХП нямам драйвери за видеото. Слава Богу, че Милениума не се има за толкова умен, че и той да ми спори.
Някакви идеи как да се спазаря с уиндоуса или направо да го разкарвам и пак инсталация? Пффффф... просто Ати - много яко, ала недоизпипано:(
Ами по мои лични наблюдения върху 3 карти на Ати - Rage128Pro,8500 и 9600PRO ситуацията е като твоята.Обаче аз си имам тренинг и вече не ми прави впечатление :p . Ако разбираш руски и още не си посетил http://www.radeon2.ru/faq.html
го направи. Джам 98 след деинсталасията на шофьорите си слага Standart VGA самичък.Вчера я правих тази гимнастика.Като реша да сменям 3.6 на ХР-то ще ти опиша степ бай степ как става ( стига да не ти е късно ), защото не обичам да говоря наизуст и да споря след това.
Bots'_Revenge
15.10.03 г., 13:11
Ок, ще чакам, защото ми писва вече да инсталирам уиндоуси.
Originally posted by The Penalty
Решението е точно толкова тъпо колкото и проблема - играта Х не ми върви добре на АТИ видео, значи АТИ са болкуци.
Все пак тия 3Д видео карти се ползват 99% за игри, така че е малко тъпо когато играта която си чакал и си упрейдвал за нея примерно на бачка като хората на лъскавия радеон:)
Така че няма извинение защо играта Х не върви на радеон, просто трябва всички да вървят както го правят на нвидия.
Щото утре като излезе примерно doom3 и ако не бачка с радеон, какво ще кажеме - ми то там някаква игра тъпа не бачка! Нищо нали другите работят (донякъде).
По скоро тогава собствениците на радеоните трябва да си ги счупят в твърдите глави както го правят каратистите с керемидите:) Ще е яко да се види това:)
Бобо в последно време проблемите не идват от радеоните или драйверите а както се оказва в последствие скапал се софтуер ,неправилни настройки ... и тн. неща които могат да се оправят, но нали в повечето случаи трябва да плюнеме по нещото, за което първо се сетим :)
Плюс това има игри, които не вървят добре и на Нвидиа и на АТИ платформи , така че всичко пак е относително :)
Аз съм си супер доволен от Радеона , още повече че няма аналог от страна на Нвидия за тези пари , цялата серия ФХ такъв боклук се оказа ...., но като не слушате още преди да излезнат се знаеше ама никой не вярваше! :D
Надявам се това за тъпото решение не става въпрос за моето, защото аз не открих друго. Междувпрочем никога не съм казвал, че Ати са боклуци. Факт е, че Уиндоус ХП се сбъгясва всеки път, когато му се инсталира ДХ9 (поне в моя случай) и също така, че НФС6 не ми върви с ДХ9. Ако измислите някое по-удачно решение на проблема, кажете.
Е не искам да ти развалям удоволствието, но все пак трябвада спомена че аз като един нормален потребител с nVidia карта, нямам никакъв проблем с WindowsXP и DirectX9 нито с 9а, нито 9b... слагам драйвери от 40.72 до последния дето го има и пущината (windows XP) си работи 100% стабилно. Така че проблема не го търсете в Windows... :)
Originally posted by zero
Бобо в последно време проблемите не идват от радеоните или драйверите а както се оказва в последствие скапал се софтуер ,неправилни настройки ... и тн. неща които могат да се оправят, но нали в повечето случаи трябва да плюнеме по нещото, за което първо се сетим :)
Плюс това има игри, които не вървят добре и на Нвидиа и на АТИ платформи , така че всичко пак е относително :)
Аз съм си супер доволен от Радеона , още повече че няма аналог от страна на Нвидия за тези пари , цялата серия ФХ такъв боклук се оказа ...., но като не слушате още преди да излезнат се знаеше ама никой не вярваше! :D
Ако обичаш изброй поне 5 игри които да не вървят с нвидия карти? (после ако искаш мога да ти изброя 15 който пък не работят с радеон)
Интеренсното беше че когато имах радеон, той показваше по-добри резултати на 3дмарк, НО в една съща игра се държеше с пъти по бавно. Да не говориме за графичните проблеми. Все пак тези карти се правят за игри, а не за да се пускат разни 3д тестове.
Bots'_Revenge
17.10.03 г., 00:15
Не се притеснявай, не ми разваляш настроението най-вече, защото викам си "нали и без това не мога да инсталирам никакви драйвери, нека поне да си инстална обратно ДХ9-ката, дори и старт менюто ми да се посбъгясва". Инсталвам аз като пич, рестартирам и какво да видя?- старт менюто ми баца хе-хеее. После слагам каталист 3.8 и какво да видя?- ни страт менюто ми бъгаво ни НФС-то ми забива (даже нарочно се тутках из менютата на играта, да я понасиля, но единственото, което постигнах бе, че си изгубих ~20 минути в туткане. Играта си бачка на 6, както и останалите игри. Единствено НФС5 порше си стои на началния екран и не мърда, но това ако ми е проблем ашкулсун му казвам! Мда, май наистина проблемът не е нито в драйвери, нито в съвместимост. Просто кофти инсталиране или нагла бъгава програмка. За момента не смея да казвам нищо твърдо, но по принцип всичко е ОК:)
Neotrace
17.10.03 г., 14:19
И Porshe-то си има чалъм....ама щом не те притиснява ок:). Иначе ако решиш да я подкарваш питай....може и да помогнем:)
към безпроблемните да добавя:
Homeworld 2
Undying
.......
Blood Omen 2 нещо напоследък много ме изхвърля... не знам от какво е
с Омега3.8 съм
а, NFS6 си вървеше пушка, но по едно време ме изхвърли играта и даде грешка за някакъв повреден файл, след което не тръгна отново.
Fireman
21.10.03 г., 00:34
FIC Radeon 9500Pro - 390/610 (Catalyst 3.6, 3.7, 3.8 (Omega)), с конфигурацията от сигнатурата НИКОГА несъм имал проблем с НИКОЯ игра. За тия къде сменят нВидия с АТИ (и обратно), препоръчвам да си преинсталират Windows-a (щото доста бози остават из регистрито, мързи ме да обяснявам и какви още тъпотии се случват).
Авторски права на vBulletin