Виж пълна версия : Затриване на неактивните потребители
Няма да е лошо никовете с 0 поста да си отидат .
Dark Skywalker
05.09.03 г., 20:25
Поради що? Някой може да се регистрира само заради удобството да праща и получава РМ, както и заради следенето на новите постове. Не виждам смисъл и причина.
Originally posted by Dark Skywalker
Поради що? Някой може да се регистрира само заради удобството да праща и получава РМ, както и заради следенето на новите постове. Не виждам смисъл и причина.
Идеята ми е да се изчисти форума от хора които се регистрират просто щото може(един авер си беше направил за 2дена над 50 пощи :mad: ) .
За това което си казал - 100% съм сигурен , че такъв потребител няма .
Ако има ,нека постне тук :) да го видим .
Просто ще си сверим чесовниците спрямо другите форуми .
В бг има форуми в които ако имаш ник с по-малко от 15 поста и си неактивен повече от 3месеца те трият -- не предлагам такова нещо .
По-добре да се затрият никове , с които няма посещение на форума от определено време .
Dark Skywalker
05.09.03 г., 22:00
Ами и това не ме кефи. Някой се регистрира, пише нещо и се връща чак след шест месеца (примерно). И какво, трябва да се регистрира отново ли?
Хубаво де, нека аз не споря повече, а да оставя другите да си кажат мнението.
P.S. Има около 500 регистрирани потребителя с 0 поста - току що проверих.
Originally posted by pav
По-добре да се затрият никове , с които няма посещение на форума от определено време .
ОК, обаче:
1. Не намирам аз лично такава възможност в Admin Panel-а на форума, а да се пипа пък по форума само заради това съм против. Другите форуми отчитат потребителите точно както го прави и нашия.
2. Ще изтрием (примерно) 100+ такива участници, които не са влизали от 2 месеца, после 5-има от тях ще питат какво е станало с акаунта им... Аз лично нямам смислен отговор на този въпрос, а хората ще се наложи да се регистрират пак. За какво да го правим всичко това?
3. Според мен е напълно възможно да има потребители, които са се регистрирали във форума само да получават известяване по e-mail за теми, които следят и са им интересни, но не пишат в тях.
От тези съображения сматам за ненужно да се трият акаунти. Всеки един, който се интересува, може да види колко са активните потребители от страницата с потребителите, подредени по брой постове. >600 човека са писали по 25 поста или повече на HWBG, примерно.
Идеята ми е хора регистрирани преди повече от 3месеца( според мен оптимален срок ) и нямащи постове да се деактивират .
edit (след поста на Валерий):
1 . Не разбрах , но ,ако има шанс да се
скапе форума след изтриването на неактивни и нямащи постове потребители - съм против .
2. :) и аз съм писал по темата .
Смятам ,че варианта кайто съм дал няма да засегне никой .
3 Може да си прав ,но да нямат нито един пост в продължение на 3месеца -няма начин .
Надявам се достатъчно добре се обосновах .
Така ,че моля те преразгледай съображенията въз основа на които не смяташ да изпълниш идеята ми .
Svetlix
07.09.03 г., 22:57
Аз също харесвам идеята да се трият account-и които не се ползват ..... айде да не е след 3 ами след 4 или 6 месеца. 1 Месец примерно преди триенето на account ще бъдат известявани по e-mail. Не вярвам, че има хора които не си проверяват пощите по 5-6 месеца.
Bombera
08.09.03 г., 02:40
Въпрос No.1 и последен:
Какво ще спечелим от това? Дисково пространство или скорост? Едва ли някой е загрижен за тези неща в момента.
Аз лично вече се обаждам рядко, няма периодичност - и по три месеца съм мълчал, и не искам да дойда някой ден и да установя, че съм изтрит.
williamdark
08.09.03 г., 10:04
Аз смятам че донякъде има логика хора които не използват акаунта 6 месеца да са вън. Аз имам подобен проблем в сетком- не мога да се логна с моя ник... а искам да си го ползвам навсякъде ... е как да стане, като има някой дето се е логнал и няма постове - даже кайсо не можа да ми помогне..
А за това дето се логват само да четат теми или да пращат пм - ами нали се логват и то се отчита като посещение...
GeniusLoci
08.09.03 г., 11:21
Originally posted by Zygot
3 Може да си прав ,но да нямат нито един пост в продължение на 3месеца -няма начин .
Я погледни кога съм се регистриарл аз и откога пиша ;)
Originally posted by GeniusLoci
А после погледни откакто е прописал колко поста е направил! ;)
The Penalty
08.09.03 г., 12:12
Originally posted by Valeri
А после погледни откакто е прописал колко поста е направил! ;)
След това раздели бройката постове на бройката дни в които е писал, после разултата го умножи по 5 минути и ще разбереш колко работи Ники... :lol: :lol:
GeniusLoci
08.09.03 г., 12:18
Да уточня - това с постовете е щото спамя ЗДРАААВО - та взимай пример.
А е толкова често защото и като работя пак спямя - взимай пак пример :)))
Абе ти още ли не си баннат? Валерий вземи мерки :banana:
Paparac
08.09.03 г., 16:16
Originally posted by Svetlix
Аз също харесвам идеята да се трият account-и които не се ползват ..... айде да не е след 3 ами след 4 или 6 месеца. 1 Месец примерно преди триенето на account ще бъдат известявани по e-mail. Не вярвам, че има хора които не си проверяват пощите по 5-6 месеца.
Нямах време да изчета изцяло всички мнения, но като цяло намирам идеята за триенето на никове след определен период най-малкото като неуместна. Примерно аз като в последно време по различни причини влизам във форума изключително рядко бих бил дълбоко учуден и разочарован, ако някой ми изтрие акаунта заради това. Пък и искам да попитам постналият темата лично него какво му пречи? А и на подкрепящите идеята. Какво бе, хора, ви пречат хора, които много рядко пишат, а повечето или единствено четат? Те защо да нямат право да си имат акаунти? Въобще не ми се връзва тази идея? Къде в правилата пише кой колко често да пише? Никъде.
Мисля че идеята е регистрирани потребители с 0 поста не логвали се повече от 6 месеца да се трият. Но след като форума няма такива функции няма смисъл, тук се сещам за някой който споменах по-горе, :rotate: че стават гафове и с неща които ги има пък за такива дето ги няма :no:
williamdark
08.09.03 г., 16:59
В този случай цялата тема е неуместна ...
Оф пичове защо не четете какво пиша???
Идеята ми е : 0 поста и 3 месеца(може и повече) ако потребител не е влизал в форума да му се изтрие ника .
Не става въпрос за хора които имат постове , просто не четете !!! :conf:
williamdark
09.09.03 г., 10:11
Искам да кажа че няма такива готови функции, сиреч триенето ще е на ръка, заедно с всички проблеми в последствие....
Например в Сетком Нямат Williamdark, но пробваш ли да се ргнеш - юзернейма е зает...
GeniusLoci
09.09.03 г., 17:52
Originally posted by Fo
Абе ти още ли не си баннат? Валерий вземи мерки :banana: Бе мота се нещо, щял да поправи грешката, ще взема сам да се банна, не знам ще стане ли :D :D :D
Ей, хора, не съм сигурен обаче може ли да се гледа кога за последно някой е влизал, нас това ни интересува, а не дали пише. Че той ако си се логва за удобството да вижда новите теми - какво тогава :conf:
the_voice
12.09.03 г., 03:56
Originally posted by Zygot
Оф пичове защо не четете какво пиша???
Идеята ми е : 0 поста и 3 месеца(може и повече) ако потребител не е влизал в форума да му се изтрие ника .
:conf:
Абе ние четем, ама май няма смисъл от това, което си написал.;) Като пък искат, нека се регистрират хората. Не виждам това да пречи на някой.
Originally posted by the_voice
Абе ние четем, ама май няма смисъл от това, което си написал.;) Като пък искат, нека се регистрират хората. Не виждам това да пречи на някой.
To ne pre`i gotin ama prosto 90% ot postowete s 0 postowe i neaktiwnost powe4e ot 3-6meseca sa na hora koito floodwat foruma , ne za drugo .
A pyk ako ideqta ti se struwa bezsmislena izmisli nqkwa po-smislena :)
edit : abe naj smislenite mi dowodi : 6tom w drugi forumi i to w bg sa go izpolzwali to qwno dostaty4no sa go mislili :)
Originally posted by Valeri
ОК, обаче:
1. Не намирам аз лично такава възможност в Admin Panel-а на форума, а да се пипа пък по форума само заради това съм против. Другите форуми отчитат потребителите точно както го прави и нашия.
Функцията се намира в админ панела, в Users и после Move/Prune.
От там по критерий може да се трият акаунти.
Успех!
williamdark
15.09.03 г., 11:06
Само не забравяйте месиджа - "Поради таквиз причини ви забърсахме акаунта - ако не ви кефи набиите зиготчо :D "
Originally posted by williamdark
Само не забравяйте месиджа - "Поради таквиз причини ви забърсахме акаунта - ако не ви кефи набиите зиготчо :D "
"С задни части , ти бийме :) " - част от песен на Азис .
Milanoff
15.09.03 г., 22:15
Имаше един момент, когато от работа бях през едно чуждо прокси (няма да обяснявам къде, кога и защо) и тогава само можех да чета форума, но не можех да поствам, защото даваше тайм аут. Вкъщи нямах нет поради липса на телефон и друг провайдер, така че поствах във форума "когато мине".
Е по тая логика трябваше досега да съм регистрирал поне 3-4 ника!
Моето мнение е, че трябва да обмислите триенето на никове и то да стане по някакви точно посочени правила (посочени в правилата на форума) за да не каже после някой: "Абе тия ми изтриха ника - гледай какви .......... са "!:D
Критерият "не се е логвал" не е показателен. Аз например редовно чета форума, но си правя труда да се логвам само ако искам да напиша нещо. А сами можете да видите, колко често става това :).
gkirilov
14.10.03 г., 21:47
Originally posted by GeniusLoci
KAK ???po to4no me interesuwa wtorata 4ast
Tarambuka3500
15.10.03 г., 15:15
пълна глупост според мен;
аз лично съм регистриран в още 1150 форума, много от тях специализирани.
Много от тях посещавам от дъжд на вятър, когато нещо ме интересува, или изникне проблем, или просто се сетя.
И навсякъде акаунтите ми си седят, даже такива от 1999 година има... Супер дразнещо е заради някоя дреболия, да трябва да се регистрираш пак, да чакаш имейли, и т.н. и т.н., по скоро това само би ме отказало да поствам.
Освен това, тия акаунти на никого (ама съвсем на никого) не пречат, нито пък (предполагам) заемат кой-знае какво ценно място по сървъра.
-
другото решение (за 3те месеца) също е неуместно според мен. Лятото например много хора заминават някъде, или пътуват в чужбина, или просто в свободното си време правят нещо друго вместо да посещават форуми. И какво - ще им се изтрие акаунта ли !? Пак питам - от какъв зор? ей така, за общото НЕблаго !?
Не на последно място са и хората, които на 500 прочетени теми, имато 1-2-3 поста. Защо те да бъдат спирани - да не са по глупави от нас, редовните потребители? Понякога много от 'решенията' на даден проблем идват точно от такива хора - които си разбират от работата, но са заети, и хвърлят по един поглед от време навреме...
Абе изобщо :)
Baby Thomas
15.10.03 г., 16:18
Общо взето подкрепям горния пост на Tarambuka3500...
Авторски права на vBulletin