PDA

Виж пълна версия : Извънземните са тук!

Cenzor
05.09.03 г., 10:30
http://www.alienware.com/Images/system_page_images/51m_alien_eyes.jpg
Как ви се струва това?;-)) (http://www.alienware.com/gaming_main_desktop.aspx)

http://www.alienware.com/Images/sub_page_images/v3_amd_top.jpg
http://www.alienware.com/Images/sub_page_images/v3_amd_bottom.jpg

http://www.alienware.com/Images/system_page_images/a51m_new_top.jpg
http://www.alienware.com/Images/system_page_images/a51m_new_bottom.jpg

Аз си харесах от лаптопите!:D

Георги
05.09.03 г., 10:40
Ако си следил внимателно новините на сайта, щеше да знаеш, че преди доста време вече, alex_matrix беше постнал новина за тези кутии, компютри и лаптопи...

Bloody
05.09.03 г., 11:21
А видя ли им цените, и като сложиш още малко за доставка до БГ... Иначе наистина alienware имат страшни дизайни :)

Cenzor
05.09.03 г., 11:41
Явно не съм го видял поста. Извинявам се ако съм загубил времето на някого!:(

bugy_s
05.09.03 г., 12:31
Никои не е влязъл насила тук че да си му изгубил времето. А колкото до нещицата дето си показал не са лоши :) :) бих намазал 1 -2 от тях.

Joredos
05.09.03 г., 12:38
тамън да кажа че това ще се мести в другия форум за извънземни и забравих ума и дума пред тия кутии.Брутални са.

GeniusLoci
05.09.03 г., 13:36
даааа, всеки път като видя тяхна кутия, особено онази отровножълтат си мисля че Антека ми заслужава всичко друго но не и похвала за дизайна :)
ALIENWARE rulez, много яки са.

Дара
05.09.03 г., 15:48
Не съм точно впечатлена от дизайна.Не са лоши, но сигурна съм, че има много по-екатравагантни модели.;)

BeaZTiE
05.09.03 г., 16:09
може да мине и като компютърна...

хората по дрехите посрещат, по акъла изпращат.

ако ми видиш кейса (който е останал само като пластмаса и ламарина същия) ще се помислиш, че вътре "живее" максимум пентиум ММХ или к6-тица..

тъй де, купувал съм го 2000 или 99 не помня.

изобщо не ме интересува как ще изглежда компютъра ми на външен вид. Няма да свалям мацки с него я?

Т.е. хич нема се очудя, ако някой хора ползват ПЦ-тата (като изключим ирц, ицкю етц чатове) за сваляне на деФойки :))))

та... в общи линии (макарче съм с више дизайнерско образование) мнението ми е, че вместо да дадеш за подобно менте (само защото има готска кутия) един сак пари

Single CPU Intel DV
Pentium® 4 @ 2.8GHz
512MB DDR PC3200
NVIDIA Quadro™ FX 500
Price: $2,926.00

може да си сгобиш доста по-мощно, двупроцесорно, с повече рам и по-хубаво видео и ад спестиш 1000$ от които 1/2 ната ще дадеш за 20" монитор с другата половина ще пиеш със всичките си приатели поне една седмица..

а на кого му пука, че кутията ти нямама да е "извънземна"?

digital
05.09.03 г., 16:20
Originally posted by BeaZTiE

може да си сгобиш доста по-мощно, двупроцесорно, с повече рам и по-хубаво видео и ад спестиш 1000$ от които 1/2 ната ще дадеш за 20" монитор с другата половина ще пиеш със всичките си приатели поне една седмица..
А представи си че имаш толкова пари, че няма нужда да спестяваш... тия кутии са за такива хора...
Разбираш ли... в такъв случай нищо не ти пречи да вземеш и двупроцесорно, и 20", и да пиеш, и кутията...

The Penalty
05.09.03 г., 16:24
Някой мое ли да ме осветли кво е тва зеленичкото отпред (десктоп модела) ???

BeaZTiE
05.09.03 г., 16:27
Originally posted by digital
А представи си че имаш толкова пари, че няма нужда да спестяваш... тия кутии са за такива хора...
Разбираш ли... в такъв случай нищо не ти пречи да вземеш и двупроцесорно, и 20", и да пиеш, и кутията...

ако си говорим честно мога да си го позволя...
но няма да го направя, поради тъпата причина, че компютъра е мотика... поне в моите ръце.. А несъм чувал нито един копач да копае със златна мотика (макарче може да си го позволи)

Такъв компютър би си го купил само някое първеню (които особено напоследък се навъдиха и в комютърния газърлък) който ще го показва на гостите си, без да знае командата "rm -rf" какво прави.... А най-лошото е, че дори да я пробва, няма да проработи под вин бозата...
ако има къде да я пробва, пак няма да проработи, защото липсват параметри... а за параметри се иска познание, а не лъскава кутия....

BeaZTiE
05.09.03 г., 16:29
Originally posted by The Penalty
Някой мое ли да ме осветли кво е тва зеленичкото отпред (десктоп модела) ???

на драго сърце ще ти кажа, без да бъда прекалено циничен...
това е изгъзица :)

GeniusLoci
05.09.03 г., 16:30
а на кого му пука, че кутията ти нямама да е "извънземна"? А кой ти каза че не може да сиго сглобиш и само да го сложиш в кутията. Аз пък се адвам на дизайна, мразя да ми се мъдри някакъв мръснобял кейс около мен :)

mio
05.09.03 г., 16:30
Нищо подобно! Тия кутии са за <20 годишни геймърчета, чиято собственост е единствено игровата им платформа и един от малкото начини да се издигнат в света на себеподобните е да купят тази никому ненужна вещ

digital
05.09.03 г., 16:35
а за параметри се иска познание, а не лъскава кутия....
Нищо не пречи двете да се комбинират... лъскавата кутия не изключва по никакъв начин знанията.

BeaZTiE
05.09.03 г., 16:43
http://www.thermaltake.com/products/Xaser3Menu.htm

бих си взел нещо подобно.

в складтъ, където пазаувам аз има доста цветове. практична, удобна кутия, нафрашкана с вентилатори, темометри етц.

единственото, което ме дразни у тези кутии е голямото количество лампички, които мигат, все едно ПЦ-то ми е коледна елха...
все пак да не забравяме, че те могат да се изключат...

за жалост този кич, който Cenzor ни показа (говоря за десктопа, лаптопа не е зле като дизайн) неможе да се изключи от никъде...
освен да го подаря на съседчето, което наскоро навърши 12 години и винаги между 19 и 22 часа играе на нещо като дуум... чуват се писъци, крясъци, зареждания на пушки, етц. на мен неми пречи особено, защото аз си пускам Слейър и си гледам ТВ (без звук)

:))))

spritable
05.09.03 г., 21:24
Незнам, явно тук опира до лични предпочитания. Нещо тези кутии, които излизат в последно време с едни изкилиферчени дизайни не могат да ме привлекат особено.

В интерес на истината за мене дизайна е също много важен, но мисля, че "изчистената" кутия, все едно отрязана със секира най ми допада.

Това за мене е идеалната кутия LianLi PC71:

http://spritable.data.bg/LianLiPC71.jpg

Също така LianLi предлага черни лепенки за различни модел CD/DVD-ROM и флопита, така че да се получи изцяло черен цвят...

Ged
05.09.03 г., 21:50
Originally posted by spritable
Незнам, явно тук опира до лични предпочитания. Нещо тези кутии, които излизат в последно време с едни изкилиферчени дизайни не могат да ме привлекат особено.

В интерес на истината за мене дизайна е също много важен, но мисля, че "изчистената" кутия, все едно отрязана със секира най ми допада.

Това за мене е идеалната кутия LianLi PC71:

Respect!!!
Мен ми прилоша като видях кичозно "онова" нещо.
А тази черната кутия е изчистена, съвършенна, семпла и убийствено елегантна.

GeniusLoci
05.09.03 г., 22:26
Нали знаете че на цвят и вкус...;)
На мен пък тая черната ми е смешно грозна.
Да спомена ли че моите CD и CDRW са черни от доста време. Флопито също. Без лепенки :)

Xaser3 също е не по-малко кичозна от Alienware кутиите. За вътре няма да говоря при положение че са еднакви ;)

Unreal
05.09.03 г., 22:48
Поначало мислех този пост да е доста по просташки и доста да оплюва хората (начело с beaztie), който хулят хубавите кутии. Та тях искам само да ги питам вие у вас черно-бял юност ли имате (за тези които не знаят това е доста примитивен черно-бял руски телевизор само с 4 канала), защото като ви слуша, човек би казал, че и само радио точка слушате и спите на рогозки. Ако искате имам една кутия от Правец 16, както и зелено-черния монитор, който върви с него мога да ви ги дам предполагам, че максимално ще се изкефите.

А и мен кутията ме кефи (то май стана вече ясно). Харасват ми и кутиите на PowerPC-тата - особено начина по който се отваря страничния капак. :)

spritable
05.09.03 г., 23:22
Originally posted by GeniusLoci
Да спомена ли че моите CD и CDRW са черни от доста време. Флопито също. Без лепенки :)

Спрея ли е играл или просто са такива модели?

alex_matrix
07.09.03 г., 03:26
Originally posted by spritable
Спрея ли е играл или просто са такива модели?

спрея май :D :D :D

та по темата за всеки влак си има пътници
затова светът на компютърните кутии е толкова различен и шарен

един харесва семплото друг не

но е крайно време да загърбим старите нрави че кутията е квадратна с остри ръбове - идва нова ера
ера в която компютрите ще са навсякъде около нас и трябва възможно най добре да се вписват в сферата ни на живот
/предполагам че много от вас не обичат да си удят крайницете в остри ръбове/
има толкова красиви форми и цветове с които да разнообразиме живота си

пак повтарям за всеки има по нещо затова и света е уникален по рода си защото е супа от различни хора с различни идеали

на мене ми харесват и двете и квадратната и извънземната
но се сещам че съм в българия и съм беден и понякога копютъра може да се разположи и върху кутията от дънната платка :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :mad: като нямаш пари

RaHzElChO
07.09.03 г., 03:44
За съжаление е така,малко хора в България могат да си позволят лукса да си вземат таква кутия или пък паста за 5-6 евро като могат да минат с 30$ за кейс и 1 лв за паста.Просто условията на които сме подложение не позволяват да даваме пари за такива луксове като тези кутии......:(

acdc
07.09.03 г., 09:33
Ами аз не виждам за какво се водят спорове!
alex_matrix го е казал много точно, че различни хора - различни вкусове! Това, че на мен или някой друг му се вижда абсолютен кич да изглежда PC-o като "китайски касетофон", накичено с разни там прозорци светлинки и т.н не означава, че няма хора които не го харесват и не са готови да дадат пари за нещо подобно! Именно затова има най-различни изгъзици които са си предназначени, за точно определен сегмент потребители.

Asusux
07.09.03 г., 17:08
Аз пък не виждам за какво спорите като тази кутия не може да се купи отделно а само като система.

hyb
07.09.03 г., 17:28
цените са все едно пристигат от МАРС