PDA

Виж пълна версия : Размърдайте си мозъците - Нов живот за стария компютър

Bloody
04.09.03 г., 17:55
Нов живот за стария компютър

Конкурс на списание PC World за всеки, който има оригинална идея за използване на старотo си PC.

Най-популярното в България месечно ИТ издание, списание PC World, организира конкурс под мотото "Нов живот за стария компютър", насочен към всички хора, използващи компютърна техника. В конкурса може да участва всеки, който притежава оригинална или нестандартна идея за използване на компютърна система или част от нея. Идеята трябва да е реализирана на практика. Ако сте намерили някакво ново приложение за стария си компютър, използвате стари компютърни компоненти за създаване на изцяло нови продукти, намери ли сте начин да извличате ценните метали, като платина, злато и сребро от стари чипове и платки...
За да участвате в конкурса е необходимо да ни изпратите кратко описание на идеята си, снимка(и) на вашето творение, както и описание как ви е дошла идеята, как сте го създали, къде е внедрено решението.

Предложенията за участие в конкурса се разделят на три различни категории:
1. Предприемчивост - Използване на стария компютър (или част от него) по нестандартен, хитроумен начин.
2. Киберарт - Използване на хардуер за артистични цели. В това число скулптури от платки, картини от чипове и други кибер произведения на изкуството
3. Еко - Рециклиране на компютърни елементи, като например извличане на ценни метали, рециклиране на стъкла на монитори и други.

Във всяка от категориите ще бъде избран по един победитеl.
Най-доброто предложение ще получи уникална награда, видеокарта използваща най-новото поколение графични чипове Geforce FX5900 на nVida - Gainward FX PowerPack! Ultra/1200 XP 128M Golden Sample. Този модел е със специално подбрани чипове памет и ядро, което гарантира
максимална стабилност, качество и възможности за овърклок. Повече информация за картата ще намерите на адрес:
http://www.gainward.com/c-2.html

http://idg.bg/img/2003/i288-gainward.jpg

За изпращане на предложенията:
http://www.pcworld.bg/novjivotzastaropc.php

Пп. Сега ако не си размърдате мозъците при положение че голямата награда е карта струваща 550 евро, която освен всичко друго неможе да се намери и в България...

BlackBLOOD
04.09.03 г., 17:58
Mislqqq!! Msilqqqq!
Ba*i qkata nagrada!!

BeaZTiE
04.09.03 г., 19:59
Преди около 11-12 години занесах на вилата стария правец 16, в който кокощките и до ден днешен мътят яйцата си...
незнам защо но определено им харесва кутиятата на правеца.
за жалост несъм се прибирал в .бг повече от 2 години и няма как да нарпавя фотография.

(освен ако не използвам мая или макс за абсолютно менте)

Все пак подарявам идеята си на някой амбициран да спечели тази еНвидия, която на външен вид изглежда абсолютния връх на сладоледа.. дано е и толкова студена, колкото изглежда... :)

BeaZTiE
04.09.03 г., 20:09
всъщност си пуснах идеята на това урл.
писах, че ако случайно решат да ме награждават за оригиналност - да предоставят тази карта на екипа на Хардуербг.ком за опити, бенчмаркове, клокове етц.
па дори и да я изгорите, момчета, науката иска жертви :)))))

Bloody
05.09.03 г., 09:18
:D :D :D
Айде сега няма нужда да се изгаря картата...

V I P E R
05.09.03 г., 09:51
А ако се сложи само идея без снимка ще участва ли човека?

digital
05.09.03 г., 10:55
Originally posted by V I P E R
А ако се сложи само идея без снимка ще участва ли човека?
Eми май не... нали трябва да е реализирана на практика, а не само идея...

Bloody
05.09.03 г., 11:10
Сега ако нямаш възможност да направиш снимка, естествено че може и без такава... все пак е хубаво да има :)
Ако все пак някой има гениална идея (все пак трябва да е изпълнима) и все още не е реализирал, може да опише и само идеята...

XeForce3
05.09.03 г., 11:42
Do koga wavi nagradata ili e do iz`erpwane na koli`estwoto ;)

Bloody
05.09.03 г., 12:05
Ами срока за изпращане на предложения е 10ти откомври...

all
05.09.03 г., 12:34
Ех, защо не направят една награда - стар живот за новия компютър. Примерно:
Текстообработка на P4 3GHz
Браузване в интернет - Barton vs. Tbred
и други такива...

Bloody
05.09.03 г., 12:49
Ами най-малкото защото няма да е интересен конкурса... те това си го правят на много места... все пак за акво ти е тоя P4 ако не за текстообработка :D

V I P E R
05.09.03 г., 13:24
Originally posted by Bloody
... все пак за акво ти е тоя P4 ако не за текстообработка :D
или да цъкаш мините :).
Иначе конкурса е доста интересен .. но мисля че това идва повече от наградата.
А как ще се определи кой е печелившия участник?

Bloody
05.09.03 г., 16:39
Ами ще се избере от жури най-добратя идея.. :)

Пп. То кокурс без интересна награда е безинтересен попринцип :р

The Penalty
05.09.03 г., 16:45
А по-принцип знае ли се вече кой ще вземе наградата? :D :D :D

BeaZTiE
05.09.03 г., 16:52
Originally posted by The Penalty
А по-принцип знае ли се вече кой ще вземе наградата? :D :D :D

да, аз :))))))))))))))))))))))

The Bandit
05.09.03 г., 17:00
Абе за тебе е слаба ракия тая награда - нито е Quadro, нито WildCat или нещо по-professional...пусни я на някой геймър-екстремист да се радва, ти си ги надживял тия неща :D

Bloody
05.09.03 г., 17:04
Естествено че не се знае кой ще вземе наградата още...

Иначе нямаше да си правя труда да поствам тук :D

The Penalty
05.09.03 г., 17:11
Нищо лично, аз да си питам, че... татковина - познавам си я.

:D

smarty
05.09.03 г., 22:09
хе хех , аз ако имах такива идеи щях да ги патентовам, а не да ви ги давам на вас за няква евтина награда.

както и да е - нека другите да участват - това е само мое лично мнение

Bloody
06.09.03 г., 17:49
Ами ти май не си схванал идеята на конкурса...
Тя е хората, които са намерили някакви интересни и полезни приложения на старите си компютри да ги споделят. И всеки с такава машинка, висяща в момента някъде в мазето или на тавана например, да може да я ползва все за нещо, а не тя просто да седи и да си събира прах...

smarty
07.09.03 г., 15:10
Originally posted by Bloody
Ами ти май не си схванал идеята на конкурса...
Тя е хората, които са намерили някакви интересни и полезни приложения на старите си компютри да ги споделят. И всеки с такава машинка, висяща в момента някъде в мазето или на тавана например, да може да я ползва все за нещо, а не тя просто да седи и да си събира прах...

ами нека не събира прах !!!!
да я продадат(подарят - става дума за по-по-по- ниска цена)!

ако не могат да я продадат(примерно нямат време да се разправят) - да я ДАРЯТ !

има много 10-17 годишни, които са ПЕТИМНИ за какъвто и да е комп., но нямат ......

както и да е - мнението ми се отнася САМО за тези, дето имат машинки на тавана(мазето)

fory
07.09.03 г., 17:37
Използването на такожа пц за рутер не е ли готино решение достойно за награда:)

Bloody
07.09.03 г., 21:27
Ами опиши идеята подобаващо пък ще се види накрая на конкурса, не е кой знае колко оригинална, но все пак е по-добре от това да нямаш никаква идея :)

fory
07.09.03 г., 21:49
Сега си мисля за нещо по-интересно.
Това наистина не е от най-оригиналните.

Bloody
08.09.03 г., 12:57
ами действай по въпроса, идеи приемаме всякакви :D

delian
23.09.03 г., 14:42
Това дали става за конкурса?
http://www.sirma.bg/chavo/jokes/6.jpg:D

Bloody
23.09.03 г., 14:55
Ами защо не :)
Стига разбира се това да е твое твориение :p

delian
23.09.03 г., 14:57
Не е мое, само като майтап ;) .
Не съм чак такъв изверг.

BeaZTiE
23.09.03 г., 20:39
Originally posted by delian
Не е мое, само като майтап ;) .
Не съм чак такъв изверг.

Делиански, някой път когато има фирмено (лиекско) събиране може се върна специално за случая и да попдалим някой стар сървър..
а в габрово, доколкото си спомням и модемчета Фаст Блейзър бяха останали (преди 3 години - сега незнам) те тея телебити... освен за подпалки - за друго не стават >:-))))

schMATKA
23.09.03 г., 22:16
от cisco сам чувал че страшно барбекю ставало
наградата ви е в кърпа вързана
шишчетата са от мен ако е catalyst 85XX