PDA

Виж пълна версия : Изрязване с ЛАЗЕР в Бургас????

mitaka-bs
01.09.03 г., 10:53
Някой да знае къде в Бургас може да ми поизрежат кутията с лазер???? Искам да я модна с няколко вентилатора отдолу и отстрани....

acdc
01.09.03 г., 12:42
Абе защо ми се етрува, че тази тема е за "Общи пеиказки"

ChiefA
01.09.03 г., 13:20
...че ти такова нещо в България има ли...?

mitaka-bs
01.09.03 г., 15:27
Sorry, ама ми се струва че е точно за тука и след като става въпрос за модване на CASE - a ????

BlackBLOOD
01.09.03 г., 17:10
Пич защо просто не използваш Флекс???
То и с обикновенна дрелка и ножовка ще стане даже...
Помисли малко...

pav
02.09.03 г., 21:04
Ми пича е помислил и е решил , че иска да стане хубаво :) .

acdc
02.09.03 г., 21:27
Няма те ли рекламни фирми в Бургас???
Отиди и поразпитай, тия табели по магазини офиси и т.н, не са "паднали" от космоса!!!

IPOC
02.09.03 г., 22:02
Originally posted by BlackBLOOD
Пич защо просто не използваш Флекс???
То и с обикновенна дрелка и ножовка ще стане даже...
Помисли малко...

Ела да ми видиш старата кутия , която е рязана с флекс .
Ти май никога не си ползвай флекс , а ???

Lyubo_lvl
02.09.03 г., 23:31
Originally posted by IPOC
Ела да ми видиш старата кутия , която е рязана с флекс .
Ти май никога не си ползвай флекс , а ???

Май ти не си рязал с флекс щом си я оакал старата си кутия.Ако си мислиш че хората си правят дупки в кутиите с лазер много се лъжеш...
Ако не можеш с флекса пробвай с приставка за дрелка.Има такива които изрязват перфектен кръг.

Piponki
03.09.03 г., 09:25
Иди при Горбито на работата и той ще ти изреже каквито искаш дупки с флекса. Даже и триъгълни :)

BeaZTiE
03.09.03 г., 12:37
[Mod. Edit] Valeri
Постът съдържаше обидно съдържание към определени участници на HWBG + откровено просташки изказ. Следващият подобен изтривам без обяснения.

BeaZTiE
03.09.03 г., 12:48
за обидното съдържание
моята идея е следната
ходи при първия зъболекар и го питай дали ще ти свърши тази услуга.
преди това разбери къде в бургаз зъболекарите ползват лазер.
ако има кабинети в бургаз с подобно оборудване де.
ПС
незнам кво обидно съдържание е имало?
може би съм обидил бургазките зъболекари :):):)

IPOC
03.09.03 г., 12:53
Originally posted by Lyubo_lvl
Май ти не си рязал с флекс щом си я оакал старата си кутия.Ако си мислиш че хората си правят дупки в кутиите с лазер много се лъжеш...
Ако не можеш с флекса пробвай с приставка за дрелка.Има такива които изрязват перфектен кръг.

Флекса оставя много гаден ръб , което на мен не ми харесва . С флекс може да се работи много точно и прецизно , но каквото и да правиш си изглежда дървено !

Valeri
03.09.03 г., 12:56
Originally posted by BeaZTiE
ходи при първия зъболекар и го питай дали ще ти свърши тази услуга.
преди това разбери къде в бургаз зъболекарите ползват лазер.
ако има кабинети в бургаз с подобно оборудване де.

Моят зъболекар в Торонто разполага с каквато пожелаеш техника от 21-ви век, но нито един уред при него не може да реже 0.5mm желязо и никога няма да реже такова. Не знам твоят зъболекар с какви машини лекува хората, че даваш такива съвети.

P.S. Бургас се пише със "с" накрая и главно "Б" в началото. Поработи и над правописа малко. Аз лично гледам с подозрение на съвети, дадени от човек, който демонстрира голяма доза неграмотност на родния си език.

BeaZTiE
03.09.03 г., 13:31
моят зъболекар в торино също ползва техника от 21-ви век. Обаче нямам никакво намерение да си меря с теб зъболекарите - честно казано :)
тичкал съм често при моя да ми "фиксва" процесора - а зъбите си все на 2-ри план съм ги оставял...

естествено несъм го карал да ми реже кутията, едва ли не...
Но съм сигурен, че един подобен лазер ще резне 0,5 ламарина като нож - кисело мляко.

а що се отнася до изказа ми. толова ми е културата... само с две виши образования съм. и двете са европейски.
от там можете да си вадите изводи колко е зле европа с културата сравнение с разни държави с богата история.. като напимер сащ или канада ")

а иначе бургаз се пише със З - защото така ми харесва да го пиша.
ако ми хареса мога и каЗпичан да пиша или Зофия.
а щом гледаш с подозрение на "подобен човек" - който не знае родня си език. как да кажа.. продължавай да си гледаш с подозрение. нямам грам намерение да те убеждавам в противното.
неграмотен съм, не знам родния си език етц >-)

та да се върна на темата, да не бъда "нонстоп оффтопиц"

пич, пробвай да си говориш с някое зъболекарче
може и да не ти резне кутята с лазер, но може с дрелчицата да ти помогне...
та.. такива ми ти работи...

venko
03.09.03 г., 14:08
От близо 22 години насам се чудя (почти веднага след като прочетох 1-вия си НФ роман) как да си направялазерна пушка а то какво било - трябвало просто да се отбия при личния си зъбар :mad: Може пък като докопам лазера и до светлинен меч да го добутам ....

И още един въпрос се поражда у мене ... защо ли в завода на един мой познат преди година и нещо дадоха (май) около 80000$ за машина за лазерно рязане 2-ра ръка като и те са могли да притичват то стоматолога. Много прости хора сме тва българите явно. Но какво толкова нали си имаме и хора с по 2 европейски образования ....

ПС до модератора : Ако мнението ми не кореспондира с добрия тон на форума, нямам нищо против да бъде изтрито но като слушам/чета дивотии (меко казано) и ми причернява + това съм и от Бургас

mitaka-bs
03.09.03 г., 14:29
Ех темата ми стана обект на големи полемики...не беше това целта. Благодарско на всички все пак, май ще ми навам на вариант първоначален, с дрелка и след това с пила- обла. Ех двупотопна работа ама....намерих едни 12см вентилатори на SPIRE, че и са на лагери и на 3500-4000об/м. Как само ще си лепна един отдолу на Case-a - нали си има крака и е вдигнат на 5 санта от земята........само дето лятото свърши ама нищо...може и на AMD да се мине в близко бъдеще....:)))

BeaZTiE
03.09.03 г., 14:38
сорри, ако съм засегнал някого.
наистина понекога чувството ми за хумор е доста черно/просташко.

пък и по душа съм си простак.. метъл от запаса едва ли не.

а на адаша митак-бс му пожелавам успех в тази авантюра с големия вентилатор.

ПС
и на мен баба ми е бургаСлийка

RaFaElo
03.09.03 г., 15:01
В края на септември баща ми ще има първият лазер в Бургас за рязане и гравиране. Мощна мишинка ще е. Така че който иска да му се прави нещо да ми праща e-mail в края на септември :D

pav
03.09.03 г., 19:21
Originally posted by mitaka-bs
Ех темата ми стана обект на големи полемики...не беше това целта. Благодарско на всички все пак, май ще ми навам на вариант първоначален, с дрелка и след това с пила- обла. Ех двупотопна работа ама....намерих едни 12см вентилатори на SPIRE, че и са на лагери и на 3500-4000об/м. Как само ще си лепна един отдолу на Case-a - нали си има крака и е вдигнат на 5 санта от земята........само дето лятото свърши ама нищо...може и на AMD да се мине в близко бъдеще....:)))

Къде ги намери ?? Ама това 3500-4000rpm е доооста , ще бръмчат като луди . Сигурно се бъркаш . Аз поне знам , че когато пусна моята 80мм перка на 4000rpm шуми , пък представям си 120мм !

BeaZTiE
03.09.03 г., 20:36
Originally posted by pav
Къде ги намери ?? Ама това 3500-4000rpm е доооста , ще бръмчат като луди . Сигурно се бъркаш . Аз поне знам , че когато пусна моята 80мм перка на 4000rpm шуми , пък представям си 120мм !

мда.. имаш право.
моя волкано9 на макс ми отчита, че прави 5800 рпм.. но когато го пусна на макс жена ми от съседната стая идва да ме пита да не са ни нападнали талибаните...
при отва волканото също е с 80 мм перка.

тук има един техничаркси магазин и има един вентилатор, на който съм му хвърлил око
260 мм е иначе е бавен 2000 рпм... се чудя, ако го забуча на компа дали ще си направя хеликоптер за малко пари...

Julian
03.09.03 г., 23:30
Originally posted by acdc
Няма те ли рекламни фирми в Бургас???
Отиди и поразпитай, тия табели по магазини офиси и т.н, не са "паднали" от космоса!!! Кой ти каза че са рязани с лазер. Има много други начини за правене на физ срез пък и не мисля че с лазер е най фин среза. Все пак си зависи какво точно се прави, каквъв материал се реже и т.н. и се подбира как да бъде срязано. Ти специално си намери плазма и си го срежи. Плазмата най много се използва за термично рязане и се намира много лесно.

Valeri
03.09.03 г., 23:31
Originally posted by BeaZTiE
естествено несъм го карал да ми реже кутията, едва ли не...
Но съм сигурен, че един подобен лазер ще резне 0,5 ламарина като нож - кисело мляко.

1. Зъболекар няма за какво да ползва такъв лазер, който да може да реже метал. Освен това не виждам как ще ми направи точен кръг, ако ми трябва такъв.
2. Базовото оборудване на добър зъболекарски кабинет струва поне 50.000USD, така че едва ли някой зъболекар ще ти се навие да ти реже кутията с такава техника.
3. Ходил си при зъболекар да ти среже мостчетата на процесора с машинката за пилене на зъби, не с лазер някакъв. Идеята не е нова. И гравьор на стъкло може да свърши същата работа.

P.S. Когато не си сигурен в нещо, просто не го пиши... И няма значение какво казваш, че си учил или знаеш. Тук на HWBG лицето ти е начинът ти на писане и съдържанието.

mitaka-bs
04.09.03 г., 12:54
Originally posted by pav

PAV, /гледам че си и от Бургас тъй че ако ти трябват свиркай!!!/, наистина са на 4000 об и не са чак толкоз по-шумни от тоя на Евъркола на процесора. Иначе имам 3 броя и са страшна работа. С 3-пин конектори за дъно са и си се отчитат оборотите съвсем нормално - пък каква струя въздух правят направо за вентилатор мпгат да се ползват. Е затова искам да си турна един такъв отдолу на дъното на кутията, при тва имам тая възможност щото кутията е на 5 санта от земята и е на 2 крака един отпред и един отзад...