Виж пълна версия : HITACHI / IBM Твърди дискове
GeniusLoci
25.08.03 г., 08:27
Забележки, коментари, въпроси и хвалби - в тази тема
Самото ревю може да прочетете
ТУК (http://www.hardwarebg.com/reviews/hdd2308/hit_01.html)
Щеше да е хубаво ако имаше сравнение и с HD Tach .
fantasticMAX
25.08.03 г., 19:33
Всъщност има и тестове с HD Tach но те за съжаление бяха направени с 2.03 nForce драйвери, а както споменах в ревюто IDE-то там не е много добро и резултатите не са много обективни. DiskSpeed32 в голяма степен припокрива HD Tach-а.
GeniusLoci
26.08.03 г., 02:25
Мда..определено, освен в писането де..ако има нещо за оправяне -казвайте, ама според мен наблягайте на хвалбите :p
Аз не се оправям толкова добре ...:cool:
danailkiller
27.08.03 г., 09:38
В общи линии статията е прилично написана и освен това не забелязах да имаш груби правописни и синтактични грешки, което е похвално.
Но и според мен липсата на графиката на трансфер на двата хард диска е голям минус. Аз лично само по тези графики се водя при купуването на хард диск.
Сега по темата, лично според теб има ли смисъл да си ъпгрейдвам моят 120GB IBM 180GPX с това HITACHI?
Neotrace
01.09.03 г., 13:53
Originally posted by danailkiller
Сега по темата, лично според теб има ли смисъл да си ъпгрейдвам моят 120GB IBM 180GPX с това HITACHI?
Точно и мен ме човърка същото и май не съм много убеден че тия новите са по-добри /много малка е разликата/. И май ще си взема пак 180GXP само че този път с 8 кеш....поне докато дойдат SATA моделите на HITACHI.
Сега гледам че никъде не пише големината на кеша на тестваните у/ва .
danailkiller
05.09.03 г., 21:47
GeniusLoci как очакваш да ти четем ревютата след като не отговаряш на въпросите ни около тях.
Ревюто не го е писал GeniusLoci, не прочете ли заглавието :mad:
GeniusLoci
05.09.03 г., 23:58
С удоволствие бих отговарял ако имах поне грам знание по въпроса - за съжаление АЗ лично не съм го и виждал този диск.
Ще направя забележка където е необходимо.
Originally posted by Neotrace
Точно и мен ме човърка същото и май не съм много убеден че тия новите са по-добри /много малка е разликата/. И май ще си взема пак 180GXP само че този път с 8 кеш....поне докато дойдат SATA моделите на HITACHI.
Вземи си 120/160GB Seagate 7200.7 8MB..... няма да сгрешиш ;)
danailkiller
07.09.03 г., 10:46
Mollov можеш ли да ми постнеш HD Tach резултати на трите харддиска за които стана въпрос:
- IBM 120GB 180GXP
- Hitachi 120GB (тоя за който е ревюто)
- Seagate 120GB 7200.7 8MB
Може и някакви цени, разбрах че Веско (от Шумен) си е поръчал Seagate от тебе, така че ще го тествам но все пак ако можеш ги давай, че и аз искам да сменя моя (аз имам IBM 180GXP).
Всъщност няма да има 180GXP в ревю-то.... честно казано мислех и него да включа, ама се отказах...
Реално погледнато за Upgrade няма смисъл да се говори.... 120GB 180GXP да го смениш с 120GB 7K250 - дивотия....
А в ревю-то не са 120-ки, ами 80-ки... щото преди 3 седмици нямаше почти никакви 120-ки 2/8MB cache, да не говорим пък точно за 7K250, от които чак сега има 120-ки 2MB...
А иначе резултати на 7K250, както и на още 4 8GB диска ще можеш да видиш довечера в ревю-то на 7K250 :)
Авторски права на vBulletin