PDA

Виж пълна версия : Как да разреша достъп до интернет на дадена програма през ограничен акаунт

The_Game
27.09.08 г., 12:59
Та чудя се има ли начин да се разреши достъпа до интернет за дадена програма през ограничен акаунт? Става въпрос за Windows XP и windows-кия Firewall спира достъпа на тази програма до интернет, но от ограничен акаунт нямам право да го настройвам, а до админския акаунт нямам достъп, някакви идеи? Също ако някой се сеща за някаква програмка, с която може по някакъв начин да се разбере админската парола, без да се налага да се трие или ресетва на 123 примерно, защото знам, че има такива също би било от полза. Знам, че един от вариантите е и да питам админа за паролата, но за момента търся друго решение, иначе нямаше да пускам темата ;).
Мерси предварително!

П.П. Забравих и да спомена, че компютъра разполага единствено с USB-та, т.е. няма флопи и ЦД РОМ.

haraGADygyl
27.09.08 г., 14:52
Тук (http://pcsupport.about.com/od/toolsofthetrade/tp/passrecovery.htm) има някои програмки, незнам дали ще ти свършат работа.

The_Game
27.09.08 г., 15:31
Ще ги разгледам и ще видя. Мерси.

tux-bg
27.09.08 г., 16:02
Само за справка, ако даваш програма за recovery на Windows administrator password... мога ли Аз да дам програма за recovery на photoshop key примерно - и да не се брои за crack?

The_Game
12.10.08 г., 02:00
Да си ъпна темата малко. Админски права вече имам, но така и не успявам да разреша достъп до интернет на тази програма, а и на останалите. Интернет за браузване си има супер, след като сложих ДНС-и, но неще и неще да се кънектне тая програма. Пинг към ИП-то към, което пробвам да се вържа си има. Пробвал съм на портове, на които знам, че са 100% отворени и пак не става номера, някакви идеи от какво може да е. Разбира се нета е зад рутери и може би от там има някакви ограничения знам ли, но бих се радвал да дадете акъл как да го подкарам.

HOT__SPOT
13.10.08 г., 17:11
при мен имаше подобен проблем самоче с пинга до компеца и пробвак какво ли не и накрая се оказа че антивирусната ми прецаква нещата !!! успех иначе

The_Game
13.10.08 г., 18:38
Хм, антивирусната е AVG, не съм пробвал да я спра, но не мисля, че може да има нещо общо тя. Пинг към всички ИП-та си има, но нито ICQ, нито скайп, нито торент нищо не иска да се върже, дори на отворени 100% портове, а онлайн ICQ примерно си бачка на 100%.

Pesho13
14.10.08 г., 01:01
Хм, антивирусната е AVG, не съм пробвал да я спра, но не мисля, че може да има нещо общо тя. Пинг към всички ИП-та си има, но нито ICQ, нито скайп, нито торент нищо не иска да се върже, дори на отворени 100% портове, а онлайн ICQ примерно си бачка на 100%.
Пробвай без антивирусната, може съвсем случайно да има и защитна стена, а и да няма много често се случват необясними засечки.

The_Game
14.10.08 г., 01:17
Пробвай без антивирусната, може съвсем случайно да има и защитна стена, а и да няма много често се случват необясними засечки.

Ще го пробвам утре да видим, дано да е от това, ако не ще пиша пак да видим :).

ЕДИТ: То пък се оказа, че нямало антивирусна на компютъра, така че мисля това отпада като вариант.