Виж пълна версия : Install XP CDBOOT:Couldn't Find NTLDR
Здравейте,
След като записах диска и го пуснах в ЦД-то, неуспя да ми буутне диска :conf: излиза ми тази грешка CDBOOT:Couldn't Find NTLDR.
Пробвах на още 2 различни компютъра и неще да го пусне.
Моля, някой ако знае (в което съм сигурен) да постне като има време :cool:
ivanvazovv
08.08.08 г., 00:02
за нелицензиран софтуер няма да получиш помощ тука.
за нелицензиран софтуер няма да получиш помощ тука.
Преиграваш! Каква е гаранцията, че не си е орязал оригиналния диск с N-lite или нещо подобно?
След като записах диска и го пуснах в ЦД-то, не успя да ми буутне диска :conf: излиза ми тази грешка CDBOOT:Couldn't Find NTLDR.
Пробвах на още 2 различни компютъра и не ще да го пусне.
dreamt, NTLDR е небходим на Windows за да има достъп до NTFS файлова система, а явно липсва в твоя диск.
Лошо направен диск, съобщението е подвеждащо и трябва да се чете "Couldn't Find SETUPLDR.BIN", който е и първият стартиран файл.
Как го направи точно диска? Не спестявай никакви подробности.
aniuta- NTLDR = NT Loader- NT boot manager & loader, NTFS има малко общо в случая, както и самият NTLDR, при стартиране na setup- a например от CD той не се ползва изобщо.
SETUPLDR.BIN = Setup Loader.bin
Когато аз се сблъсках с такъв проблем и четох за решаването му, явно съм си останал с грешна информация. Благодаря ти за корекцията!
Надявам се поне извода да ми е правилен?
П.С: Странно защо са оставили това съобщение, вместо това: Couldn't Find SETUPLDR.BIN
Надявам се поне извода да ми е правилен?Ами освен NTLDR, и Could not find е подвеждащо в повечето случаи, най- често си е там, но не е достъпен- CRC error, грешна файлове система, малки/главни букви, или ако е на DVD е извън 2GB бариерата, която някои БИОС-и не могат да четат.
А може и авторът просто да е копирал ISO- то като файл, докато буут сектора е правилен. Кристалната топка тук вече отказва :D
Ами аз изтеглих файла, не съм го едитвал по никакъв начин. Незнам какви са тия ъплоудъри, но надявам се знаят, че специално с БГ интерфейс ги теглят повече за хора които са с работни - складови компютри и по специално които не са свикнали с английския : ) (zamunda-windows xp първият който ми падна с бг интерфейс)
Благодаря за помоща- явно да си истегля друг..
П.С Сега се сетих, да инсталирам един small уиндоус само хвърлете му едно око на тхт-то . ТХТ (http://store3.data.bg/sgeorgiev/Windows/MicroXP_0.6/MicroXP_0.6b.nfo)
едит сега като го четох това никаде не намерих райд и сата драйвъри.. наистина ли няма ахх
Като дърпаш боклуци от интернет инсталираш боклуци това е ясно. :)
Нямам какво да кажа, освен, че не съм запознат с нищо по едитинга и съм абсолютно некадърен :laughter:
Авторски права на vBulletin