Виж пълна версия : Телевизора към компютъра как да ги свържа?
hellcreep
06.08.08 г., 00:18
Здравейте не знам сигурно има много други такива теми аз потърсих но не намерих но не съм и търсил толкова подробно. Имам един телевизор crown и искам да го свърза към компютъра и да си гледам филми на него дирекно от компютъра ако е възможно. Видеото ми е 1950про но скоро ще взема 4850. имам инструкциите на телевизора но не знам кое точно да гледам в него пише входовете на телевизора затова дано е това нещото което трябва да кажа [нямам си и на идея как стават тия неща преди време си играх но нищо не помня] та телевизора има следните входове AV вход и изход External 1,2 това не знам какво е. мяза ми на входа на старите телевизора за видеото от тия големите с многото пинове или там както се казват хаха back S-VHS и ant за антената… ами поне това видях.. .ако някой може да ми обясни какво да гледам и какво да правя ще съм много благодарен имам двд но е много смотано и не ми се занимава да записвам дискове и после да ги пускам. Ако нещо дали може примерно компютъра към двдто да се пусне?
hellcreep
06.08.08 г., 00:37
Това ясно бахти аре не ми се правете на умни само. помня преди свързах компа с един телевизор като ползвах TV out кабел но нещо картината беше черно бяла и се отказахл. Ако няма да помагате моля поне не поствайте в темата ами я подминете.
Сега видях и от съседната тема имам и такъв кабел ако може да ми помогне http://prikachi.com/files/276142s.jpg
imweasel
06.08.08 г., 08:53
Това ясно бахти аре не ми се правете на умни само...
Ако продължаваш в този дух не виждам кой ще иска да ти помогне.
Така или иначе си открил, че съществуват и други теми. Може и Търсачката да откриеш някой ден.
Ето: http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=130189
Значи ти трябва видеокабел с чинчове, с по два чинча за моно и с по три за стерео. Трябва да имаш и видеоизход на компютъра. Това може да е видеокартата или пък някаква допълнителна платка. Аз използвам тази от кепчър Pinnacle...
hellcreep
06.08.08 г., 14:52
Така сега погледнах и малко други теми със S video няма да стане на видео картата порта е със 7 пина а на телевизора със 4. гледах ама нещо на телевизора няма никой от другите портове vga, hdmi и тем подобни.
Tyovov как точно се казва този кабел който ми предлагаш? Смятам да ползвам видеокартата че не искам да купувам и други неща.
imweasel
06.08.08 г., 15:10
Чети по-внимателно.
Няколко теми по-надолу: http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=131859
Да, има доста теми, специално по темата.
И нееднократно е ставало дума, че това че картата е с 7 пина не пречи. Включваш кабел с 4 пина и гледаш. 3-те пина в плюс (т.е. дупки) не пречат.
И се запознай по-отблизо с клавиша, означен с , (запетайка).
Едит: другите 3 пина са за ползване на тв изхода като компонентен, т.е. с по-високо качество, стига и телевизора да има такива входове. Преходниците изкарват 3 чинча от него, син, зелен и червен. YPbPr.
hellcreep
06.08.08 г., 15:25
Тази тема съм я пропуснал явно. Значи с един кабел S video 4 пинов към S video 4 пина ще стане работата? добре а дали ще е проблем примерно 10 метра кабел? ще се губи ли сигнала?
Последно по тоя въпрос. По горе прочетох темата към която ми даде линк това ли са настройките на този начин на свързване? чрез S video?
Извинявай но не съм добър в Българския какво да се прави не всеки ги владее тия неща.
Ами няма да е лоши да направите една важна тема за тези неща поне така по-лесно ще може да се намира информацията и няма да има толкова теми или поне да се събере информацията в една голяма тема.
lazarus18
06.08.08 г., 15:41
10 метров кабел S-Video, при който да няма загуба на сигнала сигурно струва повече от телевизора. Опитай се да редуцираш разстоянието.
Поне за компонентен кабел, аз съм си направил сам такъв, близо 10 метров и няма и следа от смущения на 32" LCD. Използвал съм обикновен коаксиален кабел 60ст. метъра. Общо около 25 метра, и се дели на 3 части за всеки компонент.
За s-video кабел, предполагам ще е и по-лесно; купешките наистина най-вероятно ще са проблемни.
Съветът за редуциране на разстоянието почти никога не е осъществим. Едва ли са много хората, които държат компютрите си на 2-3 м. от телевизор. Винаги има поне 5-6 метра. И не може, за да се подобри картината, да се сложи компютъра на масата в хола примерно или в средата на стаята, просто много рядко може да се правят такива размествания.
Затова решението е саморъчен кабел, виждал съм саморъчни и за HDMI и VGA, и други от разпространените връзки, пак с коаксиални, с големи разстояния (10+ metra) и никакви проблеми.
hellcreep
06.08.08 г., 16:09
Ахмм няма да мога да намаля мястото защото кабела ще трябва да го прекарам през средата на стаята и само той ми липсва там. Вече е пълна стаята със други кабели и не искам още да ми се мотаят из краката. Значи аз си мисля дали няма да е възможно да се вземе един S video to S video кабел който да го срежа по средата и после да купя още кабел и да ги запоя заедно или нещо такова? Само не знам дали изобщо би си струвало такова нещо защото не искам да давам много пари за кабели и едва ли ще мога да си позволя нещо качествено.
Tedych били ми обяснил как мога да си направя такъв кабел?
Не съм правил s-video кабел, нека някой по-разбиращ от s-video сигнала да каже кои пинове по кои жици да се пуснат на коаксиални кабели.
hellcreep
06.08.08 г., 20:22
ох извинявай тогава. ако някой разбира от тия неща нека да помогне малко че аз изобщо не разбирам:conf:
Отворен съм и за други предложения как мога да свърза компютъра към Телевизора.
Ахмм сега се сетих телевизора има входове чрез който съм си пуснал двдто тоест жълт, бял и червен. дали не мога да ги ползвам тях някак си?
10 метров кабел S-Video, при който да няма загуба на сигнала сигурно струва повече от телевизора. Опитай се да редуцираш разстоянието.
Пускал съм до 25 метра,без видими загуби.
Значи вариантите са три ако си правиш сам кабел.
1. S-video към S-video http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/circuits/svideo2cvideo.html
2. S-video към SCART http://agnostica.free.fr/images/svhs-scart.jpg
3. S-video към Чинч http://store1.data.bg/naso/heap/s_video_out_shemes_by_elf.pdf (има хубави обяснения на БГ
Тук има и други настройки и екстри
Успех
Това ясно бахти аре не ми се правете на умни само.
Има поне 20 подобни теми в този форум. Никой не е виновен, че не си ги потърсил. Търсачката все още работи. И е безплатна :rolleyes:.
Ако няма да помагате моля поне не поствайте в темата ами я подминете.
Ако следваме буквата на правилата, темата ти трябва да бъде изтрита. В този случай, като допълнително следствие, никой нежелан от теб няма да може да пише в нея.
Авторски права на vBulletin