PDA

Виж пълна версия : Проблем с Acronis TrueImage 11 home

Roland
06.08.08 г., 00:12
Проблема е бавно зареждане на win xp (sp3 с всички ъпдейти).
Когато Acronis TrueImage 11 home е инстариран отнема почти минута повече докато стигне до десктопа :hammer: :hammer:
От няколко дена го боря, защото инсталацията е нова е просто ме потресе как отведнъж почна да седи и да не прави нищо в един момент при зареждането. Днес установих, че е от Акрониса. Инсталирах bootvis но честно казано не разбрах от рипорта му какво точно го бави. Има просто един период от над минута в който не прави абсолютно нищо-ниска активност на диска, почти 0% процесор....направих снимка. Пробвах с опцията за оптимизиране на boot-а, но не помогна.
Инсталацията е нова на около седмица, няма нищо омазано по dirX-а или драйвери или кодеци или каквото и да било. Системата е на PATA системен диск, и има още един pata и един sata включени плюс две записвачки pata. Виртуални цд/двд устройства няма включени. Драйверите за p/sata контролерите са на нВидия, дъното е с нФ4 чипсет. Системния диск е проверяван много пъти, здрав е, няма реалокации или някакви други хардуерни проблеми. Няма вируси/червеи. Има инсталиран Diskeeper...

Всъщност това не знам защо го пиша, ясно е че е от Акронис-а, защото като го махнах е наред. В гугъл намерих няколко споменавания на този проблем, но не намирам решение; освен ползването на акронис само от буутабъл CD :rolleyes:
Нещо друго интересно - акрониса си слага някакъв драйвер, който се виждаше в дивайс мениджъра, който явно служеше да се виждат имиджите като монтирани дискове през win експлорера; реших да действам грубо и му дадох disable-рестарт и след което системата се рестартираше до безкрай от момента в който започваше да зарежда win. Last known good config или каквото там му беше името ме спаси :)
Мисля, че доста хора го ползват Acronis trueimage - никой ли не е имал такива проблеми ? :( Естествено варианта с деинсталирането и ползването само на буутабъл цд в случай на нужда не е чак толкова лош, тъкмо се отървавам от три процеса, но все пак...
help :(

edit
ето как изглежда стартирането без Акрониса :bow:

ilko
06.08.08 г., 13:21
Или бъгава версия на Акрониса, или конфликт с някой друг драйвер. Опитай в.11 по- нов/стар вътрешен номер, или в.10.

tedych
06.08.08 г., 13:30
Дълго време съм ползвал Acronis trueImage Enterprise Server на Win2003.
Никога подобен проблем съм нямал.
Но доколкото знам и съм чувал, Home версията (за ХР/2000 Pro-) била доста по-кофти. Вероятно е от версията. А по-вероятно е да има връзка наистина с някой друг драйвер, особено за SATA/PATA. Или някаква особеност на дъното и контролерите.

Провери дали версията Enterprise Server върви на ХР (мисля, че не), можеш да пробваш и Norton Ghost. Ако прави такива мизерии, аз бих ползвал само CD версията.
А ако проблемът е само при зареждане, и след това всичко работи нормално, аз бих се примирил, понеже не рестартирам често.

ХР нямаше ли Windows Backup, доколкото знам работи за бекъп на цели дялове, вярно по-дървен е но..