Виж пълна версия : Сравение на мобилни процесори
Тъй като нещо не видях подобна тема, та реших да пусна. И в Гугъла нищо не намирам. Интересно ми е някъде дали има таблица между различните процесори за PDA с бенчове на тях.
TI OMAP, Qualcomm, Samsung, Intel PXA и тн.
Примерно Qualcomm на 400 дали е 2х по-бърз от OMAP на 200?
The Bandit
05.08.08 г., 12:26
Примерно Qualcomm на 400 дали е 2х по-бърз от OMAP на 200?
Съдейки по разликата между сегашния ми телефон и предишния като работа - веднага бих отговорил, че изобщо не е по-бърз в реални условия. А то това е най-важното - колко бързо работи в реална среда, бенчмарковете за чий са ми...
A какъв е сегашния и предишния?
The Bandit
05.08.08 г., 12:51
HTC P3300 е предишния
HTC P3650 Touch Cruise е сегашния.
Разлика в бързината няма особена, изобщо не усещам да имам по-бърз процесор. То зависи и от опер. с-ма, конкретния ROM и прочие, но и Р3300 беше с WM 6, Touch FLO ROM и кажи-речи същия набор от неща както Cruise-а сега - т.е. при равни условия разлика не се вижда :nope:
В интерес на истината OMAP-а на стария телефон беше клокнат през повечето време ;)
To и аз съм в идентична ситуация като теб. Именно сега съм с 3300 и искам да взема Cruise заради повечето памет и по-бързия процесор. Ама така като те чета, май ще се откажа, че 950лв за нов телефон нещо не ми се дават така...:(
A пък "диамантения" с тази VGA резолюция ще се влачи също най-вероятно, въпреки че е на 528mhz. To там и други недостатъци има, та отпада като вариант.
The Bandit
05.08.08 г., 15:00
От гледна точка на инвестицията не си струва наистина такъв преход според мен. Поне аз не видях технически предимства. Има някои чисто механични подобрения в конструкцията - например това, че екрана не е вдлъбнат и вече може да натискаш "Х" за затваряне на приложение с пръст (при 3300 беше тегаво, защото нямаше как да си навреш пръста в ъгъла горе), кръглия скрол вече е и бутон и това е като цяло. Като скорост на работа е същото. Пробвах изчистени ROM-ове без touch flo, HTC десктоп-а и т.н., има известно подобрение, но пък и каква е файдата от 900 лв. телефон, ако му махнеш половината неща.
Доколкото съм чел из мрежата отзивите за 520Mhz-овите интели са далеч по-добри по отношение на бързината (в частност при PDA-тата на Асус). В този ред на мисли може би Diamond-а е някакъв напредък в това отношение, но от него нямам преки впечатления.
Асуските варианти не са лоши, но тези малки екрани не ме радват, иначе и аз четох добри отзиви за тях откъм бързина.:) А Diamond-a със сигурност е напредък, но ако се намери такъв с по-силна батерия.
Вече Samsung Omnia го има в нета, който иска да заповяда, само 1400лв е :D
The Bandit
06.08.08 г., 22:53
Ми скъп е, ама изглежда супер; WM 6.1; GPS; MS Office; 5Mpx AF, поддръжка на всякакви мултимедия формати, tv output... и в допълнение:
The Samsung Omnia is the first Windows Mobile-based DivX Certified phone on the market and the fourth Samsung mobile to achieve DivX Certification.
..всякакви i-пръчки стават useless :rotate:
Да, абсолютно. Според мен точно Омнията ще убие всякакви "Ябълки" на пазара, а не HTC-тата. Телефона изкъртва, но тази цена...:conf:
Омнията изглежда доста добре, ще вдигне бая летвата с този 3.2" дисплей, ако беше и VGA...
Авторски права на vBulletin