Виж пълна версия : CASE fan
Daite mi ideq kak da razpoloja dva ventilatora na kutiqta si. I dvata sa s 80mm perki. Ediniq se vkluchva kum zahranvaneto (12V) a drugiq e s buksa kato tozi na CPU-to. Kak da gi razpoloja ediniq da duha, drugiq da smuche, dvata da duhat. dvata da smuchat i t.n
P.S. а и кой къде да стои?
1. Пиши на кирилица, вижда се, че можеш.
2. Единия го слагаш отпред да вкарва въздух, а другия отзад да изкарва. Това е оптималния вариант с две перки.
MAD MAX
06.08.03 г., 20:17
Добре дошьл вьв форума. Най-добре сложи и двата вентилатора на гьрба на кутията да изкарват вьздух навьн. Може да сложиш и единия отпред на кутията да вкарва вьздух, но аз сьм забелязал че ефекта не е кой знае колко голям а и се увеличава шума и в кутията влиза доста прах. Пиши на кирилица!!!
зависи кжа ти е кутията.
Следвай принципа: охлаждащия въздух да върви в една посока и отворите на кутията да са достатъчно големи за влизащия и излизащия въздух.
1. Съжалявам за кирилицата просто така почнах :(
2. Благодаря за съветите. Това за влизането на прах има ли начин да се избегне или да се намали поне.
Има, с филтър:).....може от прахосмукачка за еднократна употреба например (не хартиеният естествено), ама не си играй че ще падне налягането и много ще вий вентилаторът
Edit:А, и да си чистиш стаята:)
Svetlix
06.08.03 г., 21:45
Oт праха няма отърване. С тези допълнителни вентилатори PC-to става като прахосмукачка щеш-нещеш.
Оптималния вариант и според мен е да сложиш единия да дърпа свеж въздух, а другия да изкарва топлия. Моите са така и определено има полза от тях.
а кво ша кажете за един вентилатор да духа върху видето и чипсета ... отстрани на кутията, ма требе да се дупчи кутията де
Loshia_NIKJAM
06.08.03 г., 22:33
Ако ще я дупчиш по-добре е някъде към харда, че след процесора май най-много той има нужда от охлаждане дори и без клок.
Мен ако питате след процесора най-голяма нужда има nForce2 spp-128 (чипсета), както и nForce2 MCP-T/MCP (малкия квадратен чип диагонално между AGP-то и биоса) те при моето дъно най-вече втория греят много незнам защо и дали е само при мен но те пекат доста яко! И ако има начин да ги охладя пък бил той и с дупчене на кутията аз ще го направя.
A za]o ne si kupi[ o]e edin wentilator i ne slovi[ 2 ot pred 1 ot zad. Pri men kogato raboti 1 preden i 1 zaden v kutiqta stava vakuum zaradi wentilatora na zahranwaneto, toest 1 preden ne move da kompensira realno 2ta zadni i rabotata se zapra[awa. A puk praha da ne te pritesnqva. Kakwo tolkowa `e na 1 mesec ]e go otwori[ i ]e izduha[ mrysotiqta. Ako iska[ pylen efekt ot prednite, izrevi re[etkite i hem ]e namali[, [uma hem ]e ima pylen wyzdu[en potok. Dano da ti e golqma kutiqta. Uspeh
Как ги търпите толкова духалки, бе? Аз имам един на захранването и един на процесора. Този от захранването е на 5 V, а този на процесора е с термодатчик и в момента е на 1900 об/min. Повече шум от този не бих преживял...
10x за съветите. Аз съм новобранец в Overclock-a но все пак май добре почвам :)))
Svetlix
07.08.03 г., 00:53
Originally posted by Karata
Как ги търпите толкова духалки, бе? Аз имам един на захранването и един на процесора. Този от захранването е на 5 V, а този на процесора е с термодатчик и в момента е на 1900 об/min. Повече шум от този не бих преживял...
В интерес на истината моя на процесора е на 2000 rhm и понякога едвам го търпя. Не е шумен но дразни моменто. Имам 2 допълнителни вентилатора на кутията (един който вкарва свеж въздух и един който изкарва топлия) но да ти кажа чесно до сега никога не са ме будили. Кутията ми седи винаги затворена защото не мога да я гледам как зее отворена.
Като цяло машината ми никак не е шумна но.......абе да си призная чесно веднъж трябваше да заспя по-рано от обичайното и върнах машината на default честоти, спрях всички вентилатори (двата допълнителни + този на процесора), пуснах процесора на 1,06V и на сутринта ако не знаех че бачка нямаше и да се сетя да мина да видя до къде съм стигнал с теленето :)
Така че тва дали дразният вентилаторите ...... зависи от човека!
MAD MAX
07.08.03 г., 01:48
Еми как тьрпим:) Не клокваме и ползваме тихи перки:) То при мен няма сми от клок заради куцото дьно:)
digital
07.08.03 г., 08:51
Originally posted by Karata
Е ти пък много нежен слух имаш :)
Еми как тьрпим Не клокваме и ползваме тихи перки То при мен няма сми от клок заради куцото дьно
Ами то и аз не исках да клоквам, ама когато си купих процесора не знаех, че всички ще ми се подиграват ако държа такъв процесор на Default :D :D :D ... и какво смених си ASRock-а за EPoX, смених RAM-а и се "постоплих";) Във всеки случай предпочитам да достигам 50-52°C пред това да си отглеждам малки хеликоптерчета в кутията...
Е ти пък много нежен слух имаш
Верно, бе, чак до полуда;)
праховите филтри много помагат за да няма прах
поне аз съм много доволен
имъл съм много ПСта и само последното има прахови филтри и няма нищо общо
/до сега не съм го чистил 5-6 месеца/
в крайна сметка си пробих кутията :) и го сложих близо да HDD-то и над чипсета (Този вкарва въздух) и един под захранването да изкарва :) 10х за съветите
Авторски права на vBulletin