Виж пълна версия : Въпрос за HP Photosmart 735
Решил съм да купя HP Photosmart 735. Цената на която го намерих е 490 лв. (с ДДС). Има ли някой който използва такъв апарат и бихте ли ми дали съвет дали избора ми е добър
А някой пробвал ли е как работи този апарат когато включиш USB-то към компютър който е с Windows 98SE.
Защото аз искам да го използвам на такъв Windows, а в описанието на апарата навсякъде се спряга само Windows XP.
В магазина нито ми отговориха, нито се съгласиха да го тествам с лаптопа
Dark Skywalker
18.07.03 г., 12:14
Без да познавам конкретния модел фотоапарат, бих предположил, че няма да имаш проблеми под Windows 98SE, тъй като фотоапаратът би трябвало да има софтуер за сваляне на снимките. Даже и да отсъства обаче, най-вероятно апаратът може да се настрои да се разпознава от системата като USB Storage Device и ще можеш да си копираш ръчно снимките.
Поне така работят моделите 320 и 720, за които имам информация. А ти в кой магазин не можеш да получиш нужната информация? В Стемо на ул. "Черковна" с мен продавачите винаги са били много учтиви и не са ми отказвали консултация. Пък и си познават продуктите.
Originally posted by Dark Skywalker
Без да познавам конкретния модел фотоапарат, бих предположил, че няма да имаш проблеми под Windows 98SE, тъй като фотоапаратът би трябвало да има софтуер за сваляне на снимките. Даже и да отсъства обаче, най-вероятно апаратът може да се настрои да се разпознава от системата като USB Storage Device и ще можеш да си копираш ръчно снимките.
Поне така работят моделите 320 и 720, за които имам информация. А ти в кой магазин не можеш да получиш нужната информация? В Стемо на ул. "Черковна" с мен продавачите винаги са били много учтиви и не са ми отказвали консултация. Пък и си познават продуктите.
Точно в Стемо, но във Варна
Има си софтуер, работи на 98СЕ.
Един колега си купи такъв апарат и е супер доволен, много е качествен и прави супер снимки, а и за цената от 490 лв просто няма конкуренция. От няколко човека чух и за докинг станцията му че била много полезна, но още не съм я виждал :conf:
Винаги можеш да си ползваш фотоапарата като USB диск. По принцип има иниверсален драйвер за USB дискове на под вин98. Незнам дали има такъм към фотоапарата но със сигурност ще работи със софтуера си. Аз моя не го ползвам като USB диск защото е по удобно.
Originally posted by Julian
Винаги можеш да си ползваш фотоапарата като USB диск. По принцип има иниверсален драйвер за USB дискове на под вин98. Незнам дали има такъм към фотоапарата но със сигурност ще работи със софтуера си. Аз моя не го ползвам като USB диск защото е по удобно.
Тъй като видях че си от Варна - би ли ми казал къде освен в Стемо се продават апарати на НР
Оказа се че никъде нямат в наличност дори и при официалните им представители
Най добре е да го вземеш от Стемо. Ако там няма трябва да чакаш да донесът, като ако искаш може да го капарираш че да не го купи някои преди теб.
Благодаря на всички които дадоха мнение по темата. Поръчах го. Когато пристигне ще постна снимки :)
Аз съм със 720 а колегата изчака и си взе 735. И двамата сме много доволни. На тази цена просто без конкуренция. Единствен недостатък на 735 мога да кажа е, че бързо си яде батериите. Затова ти препоръчвам да започнеш отсега да си търсиш зарядно и акумулатори 1800mAh поне. Зарядното е малко особено. Аз с помощта на един колега си направих. Ако решиш да си правиш мога да ти дам някои подробности.
Аз вече си избрах едни батерии - по 2000mAh NiMH, но се чудя дали да взема стандартното зарядно на апарата (за да ги зареждам без изваждане) или да взема отделно, външно зарядно. Мисля че втория вариант ще е по-добър.
Най добрия вариант е да си вземеш зарядно и батерии със чантичка от Стемо. Зарядното е бързо с микропроцесорно управление. Абе такива яки зарядни няма по магазините.
Хех старата история - каквото имам е най-доброто :)
Тая MAHA Powerex дето я рекламираш може и да е добра, но е модел на повече от 2 години и не виждам смисъл да се дават близо 100лв за нея и безполезна чанта.
Във всеки "Германос" има зарядни на Sanyo, които са много по-интелигентни, а батериите им са едни от най-добрите.
Иначе за бавно зарядно-разрядно и тия на Watson в "Метро" за 20лв. стават.
735-а го бива доста, при последните тестове на цифрови фотоапарати неслучайно го бях избрал за Best Buy в PC World :р
За тия пари по-добро нещо трудно ще може да се намери, ако не бъркам оптиката му беше на Pentax. Дкоинг станцията не ми се видя много полезна, но несъм си играл много с нея...
Originally posted by DEATH
Хех старата история - каквото имам е най-доброто :)
Тая MAHA Powerex дето я рекламираш може и да е добра, но е модел на повече от 2 години и не виждам смисъл да се дават близо 100лв за нея и безполезна чанта.
Във всеки "Германос" има зарядни на Sanyo, които са много по-интелигентни, а батериите им са едни от най-добрите.
Иначе за бавно зарядно-разрядно и тия на Watson в "Метро" за 20лв. стават. Много грешиш за зарядното на Маха. По добро е от Sanyo както и батериите им са по добри. Друг е въпроса че във България не ги продават.
Абе като гледам характеристиките му мисля че е много добър за цената си! А някой може ли да постне снимка която е снимана с него за да преценя наистина дали си залужава ако е възможно снимката да е направена вечер.
Ако някой има такъв фотоапара моля да си напише мнението и впечатленията от него.
Взех апарата. Алкалните батерии ги "сдъвка" направо за отрицателно време. Купих си NiMh батерии по 2000mAh, но те искат поне 200mA заряден ток, а по магазините не открих зарядно, което да дава повече от 150mA. С две думи, с такова зарядно трябва да ги пълня повече от 30 часа, така че реших да си спретна схемата за заряд сам.
Митко, ти спомена че имаш някаква тествана схема на зарядно. Проблем ли ще е да ми я пуснеш на мейла - pantev@hotmail.com
Вземи си зарядно на UNIROSS RC101677 - заряден ток за двете батерии АА на фотоапарата ти - 300mA
P.S. апаратчето е супер за парите си. лошото е че в софия не може да се намери - има шортидж в НР.:)
Не можа при мен да се види като mass storage dev. а снимките ги прехвърлях със гадния софтваре на НР.:(
Dark Skywalker
23.07.03 г., 23:20
Originally posted by ais
1. Не можа при мен да се види като mass storage dev.
2. Снимките ги прехвърлях със гадния софтваре на НР.:( 1. А ти превключи ли съответната опция в менюто на фотапарата?
2. Поне под Windows XP имаш Camera Wizard, който ти позволява да преточиш снимките и поне за мен е по-лицеприятен от софтуера на hp. За други версии на Windows не знам.
Ако си натроиш софтуера на НР правилно може като включиш фотоапарат автоматично да ти старира програмата, да изтоцхи всички снимки и да изтрие картата на фотоапарата. От това по добре здраве му кажи. За да работи като USB диск трябва да се превключи в менюто на фотоапарата.
PARADOX_sf
24.07.03 г., 12:30
Originally posted by ivo_g
Взех апарата. Алкалните батерии ги "сдъвка" направо за отрицателно време. Купих си NiMh батерии по 2000mAh, но те искат поне 200mA заряден ток, а по магазините не открих зарядно, което да дава повече от 150mA. С две думи, с такова зарядно трябва да ги пълня повече от 30 часа, така че реших да си спретна схемата за заряд сам.
Митко, ти спомена че имаш някаква тествана схема на зарядно. Проблем ли ще е да ми я пуснеш на мейла - pantev@hotmail.com
18 часа ще са достатъчни!
Със софтуера нямам никакъв проблем. Под Windows 98SE програмката си тръгва автоматично след като включиш апарата към порта (всъщност това може да се зададе в настройките). Като USB диск също работи без проблем. Аз по принцип си обработвам снимките във Photoshop и не използвам този софтуер на HP но хубавото е че той си прави папки като им дава име с датата на която си прехвърлил снимките в компа (това също се настройва).
ПРОБЛЕМЪТ ми обаче си остава заряда на батериите!
AIS, това зарядно за което говориш колко струва и къде може да бъде закупено (ако имаш инфо за Варна ще е още по-добре).
Може ли някой да ми изпрати снимка снимана с този фотоапарат на:
manev@sportex-condoms.com
Ще съм Ви много благодарен.
Ако е възможно да ми изпратите снимка с най-доброто качество.
И аз искам снимка. julian78@mail.bg
За зарядни виж какво има в магазина за батерии срещу централния офис на Мтел. Виж и в Германос и не си купувай най-евтиното. Това 18 часа зареждане не е работа. Питай във фотографския форума на дира какво зарядно да си купиш както и във този форум http://www.spottown.com/photoforum/discussion.php Там много хора използват големи батерии за фотоапаратите си.
krismarg
24.07.03 г., 15:45
ПРОБЛЕМЪТ ми обаче си остава заряда на батериите!
AIS, това зарядно за което говориш колко струва и къде може да бъде закупено (ако имаш инфо за Варна ще е още по-добре).
Наскоро си взех Сони, което върви със зарядно и с батерии и покрай това тръгнах да търся още две резервни батерии.
Та на въпроса-Отиваш в технополис и си взимаш зарядно Сони върви с две батерии от 1.7 Ач.Зарежда ги за около 50 минути, а ако намериш от 2.1 Ач - зарежда ги за около 2.3 часа.
Аз не съм голям майстор а и все още не познавам добре апарата, но вече направих няколко проби които мисля че дават добра информация за способностите му.
Нямам обаче адрес на който да ги постна Дайте някакво предложение Прати ми ги на мейла а пък аз ще ги кача в нета.
Ами да пусни ги на някой маил или ги кацхи във:
free.data.bg
free.techno-link.com
и постни един линк за да видим за какво става на въпрос.
Мерси предварително.
зарядните на UNIROSS трябва да ги има в офиса на Вали във Варна. Мисля, че има и по-големи от този модел, но бяха доста по-скъпи:)
Ето три снимки
Снимките са 1:1 (умишлено не съм им правил никаква обработка) ако не се брои това, че малко ги орязах на размер за да не са много тежки файловете. Ще ги оставя само ден-два защото сайта е на приятел.
Интересно ще е и за мен да чуя вашето мнение.
Пак казвам - не съм майстор, така че абстрахирайте се от проблемите които стоят зад апарата :o
Направи и една външна снимка и да не е от толкова близко.
Външна - утре (сега зареждам батерии :D )
Между другото тези не са правени много отблизо, просто съм дал почти максимално оптично увеличение (цифровото не е включено). Идеята с пепелника беше точно тази - да се видят дребните детайли след 3 степени на оптичния Zoom.
Утре ако остане време може да направя една снимка на катедралата.
Един съвет от мене. Снимай по възможност без увеличение и винаги проверявай дали фотоапарата показава че може да фокусира. Да пише ready(поне при моя е така) при наполовина натиснато копче. Ако искаш да няма изкривявания открая на снимката давай малко оптично увеличение. А цифровото не го използвай никога.
Originally posted by Julian
Един съвет от мене. Снимай по възможност без увеличение и винаги проверявай дали фотоапарата показава че може да фокусира. Да пише ready(поне при моя е така) при наполовина натиснато копче. Ако искаш да няма изкривявания открая на снимката давай малко оптично увеличение.
А цифровото не го използвай никога.
OK така ще направя. Но я все пак ми кажи кога има смисъл от оптичния ZOOM. За цифровия ясно - вече забелязах. За фокуса - при мен е един светодиод, който трябва да светне постоянно при мекия спусък (ако мига - означава че апаратът не е в състояние да фокусира при това разстояние).
Аз основно трябва да снимам сравнително малки неподвижни обекти с доста прецизни детайли. В този случай не е ли по-добре да използвам оптичното увеличение така, че обектът да изпълни екрана.
Ако се налага ще изпозваш опично увеличение. Най добра макро снимка се прави с оптично увеличение. При по големи фокусни разтояния имаш по малък относитен отвор, така че ако е по тъмно може да бъде невъзможно снимането с оптично увеличение. Майката му е да снимаш и сам да установиш как стават по добри снимки. Такаче снимай повечко.
Julian-e nedej da pi[e[ sme[ni raboti. Izkriwqwaniqta sa naj-golemi pri fokusno razstoqnie po-malko ot 50mm t.e. [irokoygylen ili nqkyde pod 9-8,5mm za cifrowite. A za makroto s uweli`enie izdawi ribata. Da ti dam primer: ako makroto pri 35mm e ot 5-20sm, to pri 115mm ( 3x zoom ) e ot 20sm nagore, t.e. nqma[ nikakwa fajda ot uweli`enieto pri makro oswen pri NR, koito se slawqt sys edni ot naj-skapanite makro wyzmovnosti :) Pri golqm opti`en zoom problemite sa ot drugo estestwo - kazwa[e se hromati`ni abrewiacii ili ne]o podobno.
Dark Skywalker
25.07.03 г., 08:28
"Хроматични аберации" е терминът.
Originally posted by DEATH
Julian-e nedej da pi[e[ sme[ni raboti. Izkriwqwaniqta sa naj-golemi pri fokusno razstoqnie po-malko ot 50mm t.e. [irokoygylen ili nqkyde pod 9-8,5mm za cifrowite. A za makroto s uweli`enie izdawi ribata. Da ti dam primer: ako makroto pri 35mm e ot 5-20sm, to pri 115mm ( 3x zoom ) e ot 20sm nagore, t.e. nqma[ nikakwa fajda ot uweli`enieto pri makro oswen pri NR, koito se slawqt sys edni ot naj-skapanite makro wyzmovnosti :) Pri golqm opti`en zoom problemite sa ot drugo estestwo - kazwa[e se hromati`ni abrewiacii ili ne]o podobno. Уффффф. Ами аз нали има НР и макро снимките са по приближенин когато се използвал оптичния зуум. Дисторсията на обектива е най голяма при най малкото фокусно разтояние. А хроматична аберазия винаги има. Може да се забележи покраищат6а на снимката. Хроматичната аберация се дължи на различният коефициент на пречупване на светлината при различни дължени на вълната.
Сложих и две външни снимки
Авторски права на vBulletin