Виж пълна версия : 80мм въздушна тръба от Thermaltake
Ето това (http://www.thermaltake.com/products/heatsink/ductingMod.htm) очакват в Съни и ми е интересно дали наистина ще има подобрение във въздушния поток за по-добро охлаждане, и намалянето на нивата шум?
Може би Alex_matrix има какво да сподели, подобно е на неговите преходници от пластмасови бутилки :D :ghi: :D
mralien
06.07.03 г., 19:28
Originally posted by DrDoom
Ето това (http://www.thermaltake.com/products/heatsink/ductingMod.htm) очакват в Съни и ми е интересно дали наистина ще има подобрение във въздушния поток за по-добро охлаждане, и намалянето на нивата шум?
Може би Alex_matrix има какво да сподели, подобно е на неговите преходници от пластмасови бутилки :D :ghi: :D eee стига бе мноо си е яко даже с бутилки на старата кутия печелих по 2-3 градуса :D :D :D , а тва и аз го гледах и нещо не ми се вижда чак толкова магическо ;)
Originally posted by mralien
eee стига бе мноо си е яко даже с бутилки
Добре де, къде ме видя да казвам, че не е яко... много сте интересни.
mralien
06.07.03 г., 19:41
Добре де, къде ме видя да казвам, че не е яко... много сте интересни. прав си грешката е напълно моя :D :D :D:beer: :beer:
Мдааа... намерих няколко ревюта - сваля температурата с 2-3*С, а шума със 7-10dBA...
Надявай се ти. И с него и без него все съшия "Конкорд" ще имаш в кутията. :D :ghi: :D
maxpainus
06.07.03 г., 22:09
Следващата екстра към тия цолери щее свирка вградена във преходника(та да заглуши шума на вентилатора)така че дерзайте :D
alex_matrix
06.07.03 г., 22:17
така сега относно тръбата на термалтейк
тя се отличава коренно от моите дизайни за охлаждане чрез въздуховодни тръби
при нея идеята е да се измести мъртвия център под вентилатора и да се осигури повече въздух към центъра на радиатора съответно самото ядро на ЦПУ
другото което е за намалението на шума
всеки вентилатори има вихри под перката си и в голяма близост до ребрата на радиатора имаме много характерно свирене от движението на въздуха- при тръбата имаме възможност за по ламинарен поток към радиатора
правил съм и подобен мод на титан CU5TB но за монтаж на 8 см перка и настина имах намаление на температурата с 8-10 С
и съответно на шума /но тука е малко трудно да се прецени като имам в предвид колко е шумен вента на титана/ но все пак намалението на шума е колосално
трябва да го тествам но съм обеден от моите опити във въздушното охлаждане че резултата ще е положителен
все пак да не забравяме кои са термалтейк :cool: :cool: :D :D
Абе незнам дали таз тръба ще върши работа. А от де да знам при дали ще ми е по добър топлообмена при ламинарен поток. Щото не винаги е така.
Originally posted by mralien
eee стига бе мноо си е яко даже с бутилки на старата кутия печелих по 2-3 градуса :D :D :D , а тва и аз го гледах и нещо не ми се вижда чак толкова магическо ;)
Я земете да ми кажете от кво са тия бутилки. Че аз нищо дето да ми свърши работа не виждам в магазините покрай нас.
maxpainus
07.07.03 г., 07:16
Бутилките са от старите модели минерална вода вече трудно се намират... трябва да следиш в раздела далавери дали някой няма да реши да си я продаде предимствата пред новите са че са оребрени и от по здрава(твърда)материя:D
ВЕЛИНСКИ
07.07.03 г., 10:43
Еййййй - това изглежда много куул! Някой има ли идея дали ще пасне на медния Титан и колко пари ще струва?
Nikoror
07.07.03 г., 11:55
ми води се че става за всякакви 80мм вентилатори. в sunny го пишат $6.50 ама е 'на самолета' :)
Originally posted by ВЕЛИНСКИ
Еййййй - това изглежда много куул! Някой има ли идея дали ще пасне на медния Титан?
Трябва ти 72->80мм преходник, аз позлвам този който си е на Thermaltake. Те го препоръчват за V7, V9 и V11, че само тези са с такива преходници към 80мм перки. ;)
Toku ]o za proba slovih kato wyzdu[na tryba edin "izbu[en" wentilator, t.e. samo wyn[nata `ast sys izkyrteni spicite, na koito se dyrvi statora i samata perka s rotora.. opredeleno ima efekt na namalqwane na [uma pri wisoki oboroti!!!
Originally posted by nike_d
opredeleno ima efekt na namalqwane na [uma pri wisoki oboroti!!!
И на това кратичко ревю (http://ohl.no-ip.com/ductingmod.php) намират намаляне на нивата шум със 7-10dBA.
По-интересно е защо в Съни са го извадили от ценовата листа (дали не, защото беше написано с грешка "Dusting Mod" - шъгичка, да не се засегне някой ;) )
Ще се намери ли някой по-вътрешен да ни осветли? ;)
По-интересно е защо в Съни са го извадили от ценовата листа
Опс, грешката е моя. Преместили са го при аксесоарите :)
Авторски права на vBulletin