Виж пълна версия : все пак - кое е най-бързото процесорче за СЕТИ???
все пак - кое е най-бързото процесорче за СЕТИ???
и кое е най-важно за да се смята бързо? кеш, ФСБ или ДДР шината?!?
ха сега да ви видя... :)
Originally posted by alexz
все пак - кое е най-бързото процесорче за СЕТИ???
и кое е най-важно за да се смята бързо? кеш, ФСБ или ДДР шината?!?
ха сега да ви видя... :)
в твоя стил: ти как мислиш?:rolleyes:
не в една тема е обсъждано, като видиш и сравненията на различни процесори на сайта на сети (пък и на други места) мисля, че сам можеш да си отговоришл
ама айде да не те разкарвам по разни места: много кеш, много фсб (синхронно с тази на паметта).п.с. става въпрос за нормална десктоп система-за да няма накой после да си търси повод за разправии, че при еди-кои-си машини било еди-как-си!
пеаце!
http://hypodil.hit.bg/fo/seti.gif
Това е, няма нужда от коментар, P4 2.4C - след клокване сигурно под час ще е :bow:
бравос, отивам да си взимам един такъв... :)
Моя Duron несто не мога да го намеря .
Satanail
05.07.03 г., 18:14
Бааааааси!!!!!!!!! Цял час разлика от +333MHz шина!?! Бреййй. И само 20-30 долара е разликата между двата (2.4GHz)
а в БГрски условия знае ли се как е?!? :) т.е. кажете при вас как е!!!
somebody
22.07.03 г., 15:08
Абе хора , това е заради HT. Тоя Intel-addicted Том не е уточнил , че в теста на P4HT процесорите са вървели два пакета едновременно и накрая общото им време е било разделено на две. Така например P42.4C смята един пакет за 2.5 часа , но два - за 3.7 часа заради HT-то.
Иначе никога няма да видите времена на пакет много под 2 часа на който и да е P4 та ако ще да е "разкован" от клокване.
И така да е, 2 пакета за под 4 часа, за какво е тоя HT ако не се използва. Хайде да не е най-бързото но поне е най-производителното.
http://www.ocsetiteam.com/other/bench.htm
ей тука има още един РЕАЛЕН тест!
направете си го и ВИЕ да видим кой къде е де... :)
аз съм за 3:12 мин на това:
Here are my CPU/MB/MEM details:
locked Athlon XP1700+ (T-bred B) @ 1705MHz 1.65v.core
ASUS A7M266 rev 1.01 running at 155 FSB x 11 MULTIPLIER
128MB Kingston PC2700 @ 310MHz, cas2-7-2-2
WinXp Pro SP1
CLI
name to be known - alexz
Rock stable mobo, with self made cooper air cooler @3000+rpm fan
somebody
30.07.03 г., 16:41
Originally posted by Fo
И така да е, 2 пакета за под 4 часа, за какво е тоя HT ако не се използва. Хайде да не е най-бързото но поне е най-производителното.
Прав си.;)
Чернокрилия
28.10.03 г., 16:49
Хм направо съм хвърлен в тъч :(
Сложих си Сети на работа на Целерон@1.7 с 256 РАМ ...
Това нещо сметна пакет за 42 часа! то вярно, че селерона не го бива ама чак пък толкова :argh: :argh: :argh: :argh: :bua: :bua: :cry:
UD агента пък за 12 часа
Не е нормално нали?
Да не ползваш графичния клиент?
Я сложи този (ftp://alien.ssl.berkeley.edu/pub/setiathome-3.08.i386-winnt-cmdline.exe)
Чернокрилия
29.10.03 г., 10:41
Fo , жив и здрав да си:)
Благодаря , че ми отвори очите:)
Originally posted by Чернокрилия
Fo , жив и здрав да си:)
Благодаря , че ми отвори очите:)
Колко ти се промени скороста за един юнит като мина от графичния на текстовия клиент?
Чернокрилия
29.10.03 г., 12:24
Ами точно още не мога да кажа, но досега е разботило час и 40 мин и е на 24% .. Seti Hide твърди, че остатват 6 и 51 мин до края ... пуснал съм го сега сутринта и през цялото време си върви уинамп и си върша останалата работа, като работя с SQL Navigaror, Oracle Express клиентски програми + Ексел и Уърд и Опера разбира се да следя форума:))
Така, че точно колко едва ли ще мога да ти кажа, но е между 5 и 7 пъти .... /както писах малко по горе с графични клиент над 40 часа на юнит/
Мисля че преди това си уцелил някакъв крив юнит, не може толкова да ти скочи перформанса, по мои наблюдения не е повече от един път ускорението, но все пак не съм ползвал графичния клиент от 99-та година, може вече да има още по-големи (бавни) красоти :)
Чернокрилия
29.10.03 г., 12:47
Ами юнитите бяха два и за двата по толкова ....
третия го спрях след като за 21 часа беше на 25%........
ще си го преизчисля през този
Абе за ХардеурБГ Тиим никой ли не смята в момента? щото само моите резулатати ми отчита:(
А не знам колко трябва да е разлика, казвам ти какво виждам:)
може и аз да греша нещо, но не виждам какво............
Metanoia
29.10.03 г., 14:19
Всички сме на UD вече. ;) :D
Чернокрилия
29.10.03 г., 14:20
Бе то и аз съм там от вчера ама с 3 Слерона@500 256РАМ:)
Един вид всичо за фронта - всичко за родината!
Всеки мегахарц е важен в борбата против рака:)
Satanail
29.10.03 г., 14:50
....deletеd....
e nqma li da smetnete tozi testow deto sym wi dal?!?
i da pratite resultata/vremeto tuka razbira se... :)
Чернокрилия
30.10.03 г., 13:07
Ми ще го пусна след работа ама за какво само да умра от срам с тоя мършав селерон :(
толкова кофти машина ми дадоха, че направо не ми се говори
Абе вече няколко пъти питам какво е UD? каква е тази мистерия , защо никой не ми отговаря :)
Originally posted by bobytt
Абе вече няколко пъти питам какво е UD? каква е тази мистерия , защо никой не ми отговаря :)
Е прочети заглавната тема в раздела де!
Там има информация за SETI и UD "от извора"... :)
http://212.72.219.249/forum/showthread.php?s=&threadid=5038
Butcher
31.05.04 г., 21:25
Хмм това сигурно ще ви прозвочи тъпо НО от къде мога да си набавя SЕTI-то :D
Metanoia
31.05.04 г., 21:37
От тук (http://setiathome.berkeley.edu/download.html)
CappeLLLe
20.08.05 г., 05:30
Абе хора , това е заради HT. Тоя Intel-addicted Том не е уточнил , че в теста на P4HT процесорите са вървели два пакета едновременно и накрая общото им време е било разделено на две. Така например P42.4C смята един пакет за 2.5 часа , но два - за 3.7 часа заради HT-то.
Иначе никога няма да видите времена на пакет много под 2 часа на който и да е P4 та ако ще да е "разкован" от клокване.
ами мисля, че грешиш, малко или много, сам ще прецениш тук (http://setiathome.berkeley.edu/results.php?userid=51496)
това е правено на не клокнат п4@2.8 прескот /800 мхц, 1МБ кеш, 1.25 В на ядрото, 2х256 ддр400, активиран НТ/ тоест вървели са по две юнита едновременно, както ще забележи времената са: 5 855,13, 6 540.66, 5 075.56, 5 205.11, 6 316.92
разликите са в резултат на използването и на други неща, както и 100% сети, т.е. смесен цикъл
ами мисля, че грешиш, малко или много, сам ще прецениш тук (http://setiathome.berkeley.edu/results.php?userid=51496)
това е правено на не клокнат п4@2.8 прескот /800 мхц, 1МБ кеш, 1.25 В на ядрото, 2х256 ддр400, активиран НТ/ тоест вървели са по две юнита едновременно, както ще забележи времената са: 5 855,13, 6 540.66, 5 075.56, 5 205.11, 6 316.92
разликите са в резултат на използването и на други неща, както и 100% сети, т.е. смесен цикъл
Това беше много яко рекордьор си! Успя да изровиш тема от преди 2 години.Браво :D
Добре дошъл във форума.
Авторски права на vBulletin