PDA

Виж пълна версия : Gainward GF FX5600Ultra 760XP 128MB Golden Sample

GeniusLoci
19.06.03 г., 13:14
Своите въпроси, мнения икоментари може да направите тук, а ревюто четете ТУК (http://www.hardwarebg.com/reviews/gainward760/gwfx5600u.html)

Vince
19.06.03 г., 14:50
и ако има към какво да отправим забележка то това не е работата на Gainward, а на самата nVidia - чипа е СЛАБИЧЪК, макар да показва задоволителни резултати. Е, ВИСОКАТА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ, манияшкия вид и допълнителните нещица си имат и своята цена и тя е около 250 долара.

Това е малко странно - първо казваш, че чипа е слабичък, а после - висока производителност...?

GeniusLoci
19.06.03 г., 14:56
Ми не знам как да го обясня. Слаб е защото от него се очакваше повече, а се оказа че е силно зависим от паметта. 5600 с куца памет едва крета... сега ще го напиша като хората..

mralien
19.06.03 г., 19:31
Кога ще излезе ревюто за ДХ9 картите, че ми е много интересно?!? А иначе ревюто е много яко, само заключителните думи за цената не са хубави както обикновенно ;) :D :D

digital
20.06.03 г., 00:06
Ревюто е добро, а картата е убиец... мен най много ме вълнува как се представя спрямо 9500Pro. Все си мисля че за тия пари Radeon-a си заслужава повече... но ще видим в ревюто за DX9, може и да бъркам...

gkirilov
20.06.03 г., 00:34
Eдин ... вьпрос ...

Според вас има ли по-добър производител на вид.карти от гаинуард - интересува ме специално сравнено с Асус ....

Доколкото си спомням гаинуард винаги са правили нещо като тоя голдън сампъл за всички модели /повечето де/..... В смисъл такъв че ръчкат възможно /почти/ най-качествените компоненти...

бях притежател на ВУДУУ /б.т.в - РУЛЗЗЗ :D/ ... Баншее 16Мб от гаинуард и се клокваше ПЕРФЕКТ ..

Исках да си купя и ГФ2 МХ400 от гаинуард /преди време разбира се със 3.5н.с. памет :naughty: / ама във фирмате дето се опитах да направя това :jedi: само ме попитаха Що е то ????:bow: :bow: :bow: :bow: :bow: опази боже ...

Та никаде не можах да я намеря - и се спрях на Асус които има6е по лоша памет 5 н.с..... ама вьпреки това бичи на 3дмарк със 230/230 / /240/240 само донякьде :D /ядро/памет - при 200/200 дефаулт. А представете си кво би трябвало да може гаинуард-а

Така де ... отплеснах се малко - къде мога да намеря доставчик на Гаинуард ??

GeniusLoci
20.06.03 г., 02:18
Ми надявам се скоро да е ASBIS... доскоро се внасяха от RTS, но в момента там няма да намериш и стари даже.

digital - и без да чакаш ще ти кажа кой е победителя. Без клок на Радеон 9500Про - равни (все пак 5600 е клокнат..). С клок.... - пак си е той.. Борят се в някои тестове.. но не кой знае колко..

Да добавя. В Ресет вече се продава 9600, на лудата цена от над 210 долара без ДДС. Предполага се че при това навлизане на 9600 няма да се доставят повече 9500Pro, но не е потвърдено от фирмата. Така че бързайте със събирането на парички... или си купете тази която предлагам ВСЕ още да си купите от Компютър Офис за 200..направо ме е яд да не отиде зян ма*а му...

weasel4o
21.06.03 г., 18:38
Казвах ли ви аз че Gainward rocks а....Даже по-хубава е от мойта таз карта ейй:)
Иначе честно казано очаквах повече като производителност.
Няма ли да внесе някой в BG Gainward-a с водното охлаждане че да се види туй чудо

nightyj
21.06.03 г., 20:13
Ми мен направо Геинуорд ме разбива от кеф.Мноо са ефектни.Игарл съм си с един голден ти200 клокнат по дефоулт до над ти 500.Мноо малко отгоре се клокваше и това ме ядоса.

GeniusLoci
21.06.03 г., 23:22
Абе тая с водното ако я внесат какво ще я правят..:conf:
Djmetal, как те ядоса бре, те хората просто са я преценили докъде може вместо теб и са го направили..

pav
22.06.03 г., 04:43
Originally posted by gkirilov

Исках да си купя и ГФ2 МХ400 от гаинуард /преди време разбира се със 3.5н.с. памет :naughty: / ама във фирмате дето се опитах да направя това :jedi: само ме попитаха Що е то ????:bow: :bow: :bow: :bow: :bow: опази боже ...

Та никаде не можах да я намеря - и се спрях на Асус които има6е по лоша памет 5 н.с..... ама вьпреки това бичи на 3дмарк със 230/230 / /240/240 само донякьде :D /ядро/памет - при 200/200 дефаулт. А представете си кво би трябвало да може гаинуард-а

Не си прав - за справка просто виж колко от 10-те най-високи резултата на Mark2001 са направени с ASUS V7100Pro . Що ли аз на моя MX400 на ASUS с 5ns памет стигнах 296Мхз с артефакти :ghi: (и това при само 3.32-3.33V I/O voltage) ????

nightyj
22.06.03 г., 10:55
Originally posted by GeniusLoci
Абе тая с водното ако я внесат какво ще я правят..:conf:
Djmetal, как те ядоса бре, те хората просто са я преценили докъде може вместо теб и са го направили..
Ами да ги ... да бяха оставили малко запас и аз да се покефя.

gkirilov
22.06.03 г., 23:07
Originally posted by pav
Не си прав - за справка просто виж колко от 10-те най-високи резултата на Mark2001 са направени с ASUS V7100Pro . Що ли аз на моя MX400 на ASUS с 5ns памет стигнах 296Мхз с артефакти :ghi: (и това при само 3.32-3.33V I/O voltage) ????

мм незнам що така - ама си представи докъде може да стигне 3.5н.с памет. Аз не си играя със волтажите...

A kude да ги видя тея резултати защото на саита има само топ10 и там .... мх400 го нема ... що ли :D ?

pav
24.06.03 г., 22:53
Originally posted by gkirilov
мм незнам що така - ама си представи докъде може да стигне 3.5н.с памет. Аз не си играя със волтажите...

A kude да ги видя тея резултати защото на саита има само топ10 и там .... мх400 го нема ... що ли :D ?

Братче не е така ! Аз съм виждал ревю на такава гейнуард . Не се клокваше повече от ASUS-а , просто защото ns на паметта понякога нищо не означават , за което има много примери . По принцип този модел на ASUS е с 4.5ns памет , а моята беше с 5ns , това обаче не ми попречи да я клоквам яко и се клокваше добре в сравнение с останалите . Като итидеш на search and compare results показваш чипа да е MX400 и гледаш .

xristo
27.06.03 г., 17:20
В ревюто пише, че честотите на картата са 350/350(700). Обаче преди няколко дни четох ревю на същата карта в IXBT ( http://www.ixbt.com/video2/gffx-10.shtml ) и там твърдяха, че този модел на Gainward е със 400/400 (800)MHz (т.е. със новата ревизия на GeForce FX 5600 Ultra) и също че фирмата не е пускала карти със старата ревизия на чипа:

"На сайте Gainward есть только одна модель на базе этого процессора — ныне рассматриваемая нами карта. Компания не стала выпускать 350-, а сразу приступила к производству 400-мегагерцовых карт. "

и също:

"Вернемся теперь к Gainward и его новому продукту. Как я уже сказал выше, на базе 5600 Ultra выпущена только одна карта, поэтому путаницы тут быть не может. И изделие имеет частоты 400/400 (800) МГц. "

Къде е истината?

GeniusLoci
27.06.03 г., 18:54
Тая карта дседмица и половина преди ревюто я нямаше на сайта на Gainward - имаше 760 ХР GS но изглеждаш по друг начин. честотите са си 350/700 и се качват до повече. Виж на www.gainward.de
:)