Виж пълна версия : 2400+ и 2600+ равни резултати(seti)
Stonefish
11.06.03 г., 15:05
Значи машината ми беше пусната на 2112 Mhz, което беше малко над спецификациите на 2600+. Сега, за да бачка непрекъснато ( и да не шуми много, съм я пуснал на 2004 Mhz). Юнитите обаче пак си се обработват за около 3 часа. разликата от малко повече от 100 Mhz нещо не се отразява на добичето. Някой да има предположения защо? Нищо друго не е променяно по системата. Свален е множителят с ,5 и шината с 2 Мhz. Това значи ли, че и при 3200+ положението няма да се промени много. Не става въпрос за по-бързо или бавно със 5-10 минути,а за поне 45-60 минути.
100MHz-а спрямо 2000 са си 5% разлика, тоест ако ти е бил юнита за 3 часа ще падне с 9-10 минути, но понеже самите юнити варират като продължителност на обработката и затова така няма чувствителна разлика. Ако искаш точно да засечеш разликата, сваляш 10 юнита примерно и ги обработваш 2 пъти с процесора на 2 различни честоти (като останалите неща по компютъра и OS са еднакви разбира се) и така.
Иначе аз с мойта щаига постигам същите времена като тебе, с някакви вариации разбира се, но средно са си 3 часа на юнит.
Stonefish
12.06.03 г., 14:22
Е, те конфигурациите са ни доста подобни. Просто се зачудих, че няма разлика между 2400 и 2600 поне 10-15 минути. Сега пак си ми показва времена мално над 3 часа. А не малко под 3 часа. Нищо едно 3500 след някой и друг месец ще е вече с чуствителна разлика :))
Originally posted by Stonefish
Нищо едно 3500 след някой и друг месец ще е вече с чуствителна разлика :))
Ти ама съвсем нищо не каза :D
Аз си мечтая за 4процесорно дъно с Opteron-и, смятам че по около 80-100 юнита на ден ще са добре :cool:
Stonefish
13.06.03 г., 14:00
Я ме светни само колко ще ти излезе дъното, че аз даже не съм се заглеждал по дъна с повече от 2 сокета. И все пак моето е малко по реално.:D :D 80-100 не е ли малко множко между другото? и мислил ли си какъв трафик става от толкова юнити? :)
Originally posted by Stonefish
Я ме светни само колко ще ти излезе дъното, че аз даже не съм се заглеждал по дъна с повече от 2 сокета. И все пак моето е малко по реално.:D :D 80-100 не е ли малко множко между другото? и мислил ли си какъв трафик става от толкова юнити? :)
Това мойто са си мечти, иначе само дъното сигурно ще е поне 2000$, най-евтиния оптерон 240 е около 300$ - обаче той е за двупроцесорни дъна, ще трябва някой 8xx, които ще са по-скъпи, останалите компоненти и за тях ще са някакви хубави цифри, така че всичко си остава фантазиране.
Между другото единственото 4процесорно дъно което съм виждал да се продава отделно а не като част от сървър е едно Supermicro, беше около 2600$, с всички необходими екстри вградени (SCSI, мрежа, видео и т.н.)
Stonefish
16.06.03 г., 16:33
И след това ще можеш да си джиткаш soliatire по цял ден на него. :D :D :D Или някоя друга такава натоварваща игра :) Иначе сумата е доста сериозна...
Satanail
16.06.03 г., 19:26
Преди време бях видял да се продава 8х Р3 550Мхз със по 2МВ кеш на процесор(които между другото май бяха Хеони, ама тва не е достоверна информация, щото беше от весник обява.......иначе с 4х Оптерон, сигурно към.............2.5часа на юнит, към 10-11 юнита на процесор на ден....ами......към 50-60 юнита максимум, едва ли повече.........
потърсете за това по инет да видите какво правят хората и за какви мижави пари става въпрос...
SETI farm @ google.com :)
x 486ci x 365days... :) SETI RULEZ! :)
Авторски права на vBulletin