PDA

Виж пълна версия : Проблем с мрежата в Убунту

batgogo
14.07.07 г., 12:21
Здравейте :)
Проблема е следния:
Имам две лан карти. Едната си бачка на 6 и нея ползвам за нета в Win. Качвам си Убунтуту и край. Намира ми я всичко 6 сетвам всичко както трябва и не ми дава дори да си пингна Getaway-a. Тествам с другата карта с същите настройки и си пингвам Getaway-a без проблеми но логично по-натам не мога тъй като ме блокират доставчика заради mac-a или поне така си мисля :) Какво не и харесва на първата общо взето това си блъскам главата тия два дена. Тя е вградена nVidia.
Мерси предварително :)

метъл
14.07.07 г., 14:09
lspci, lsmod?

batgogo
14.07.07 г., 16:50
Понеже съм много нов с Линуксите изобщо не те разбрах :)
Но нещата се оправиха по много странен за мен начин :rolleyes:
Играх си да си слагам МАК адреси в Win но после си върнах всичко както беше. Пуснах линукса и странно но имах нет без да бях цъкал нищо. Пуснах настройките и видях че и двете лан карти бяха активни. Изключих тази която не ползвам, дори няма кабел в нея и нета спря :rolleyes: Пуснах я пак но интернета не дойде, дори и след рестарт. След това пуснах Win сетнах нов МАК адрес на дефолтната лан карта, пуснах линукса и всичко 6. Има ли логично обяснение това да не би да си правят сечено двете операционни системи :rolleyes:

Yasen6275
14.07.07 г., 17:48
Отваряш една конзола, пишеш двете команди (не едновремено), изхода го записваш в файл на флашче/дискета и го даваш тук. Ако пък не успепеш да го запишеш на външен носител и дяловете на убунтуту са ти на ext2/3 файлова система си заредеи това (http://www.fs-driver.org/) и се опитай да ги копираш в бозата.

icaci
14.07.07 г., 20:38
Можеш ли да пуснеш изхода от командите "/sbin/ifconfig" и "/sbin/route -n" (пишат се без кавичките ;))

batgogo
14.07.07 г., 20:58
Готово.
Оказа се че е нещо от DNS-а на доставчика. Нямам си напредстава защо но под линукс работи когато си иска :rolleyes: Сложих му други DNS-и и всичко се оправи.
Мерси на всички.

Yasen6275
15.07.07 г., 00:10
Може ли да го филтрират по TTL?
Нали при линукс и боза се различаваха стандартните стойности. При Линукс май беше 64, а при бозата 128

метъл
15.07.07 г., 00:24
Абе, че може, може, но ебати тъпия доставчик ще е този, който филтрира потребителите си на основание ОС. Да не говорим, че това се избягва точно с 1 команда