Виж пълна версия : Пак проблем с USB на ХР
Doomhound
12.07.07 г., 17:01
Скоро постнах същата тема за един 2003 сървър които имаше същия проблем, че не намираше USB-тата, по скоро ги намираше с грешка, сега същото ама на едно ХР, пробвах същото както на 2003-то ама нестана. Идеята е такава че колегата отиде в един офис извън София и се е получило същото нещо на компютър който дори няма мрежа. Та въпроса ми е, възможно ли е след като сме направили същотот което аз направих на 2003, на ХР-то да сме го омазали, и ако сме го омазали как да го оправим. Благодаря Ви предварително
И каакъв е проблема, че не разбрах?
Doomhound
12.07.07 г., 17:46
Като се сложи накакво USB и дава uncnown device a стария ми пост е :
http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=106443
Пробвайте с live CD, ако стане, тогава мушнете някое USB флашче и след като го изкара unknown device в devica manager ръчно обновете драйверите, като посочите за драйвер c:\windows\inf\usbstor.inf, предполагайки че инсталацията е в C. Кажи какъв е резултата, също пусни тук въпросният ключ в регистъра и какво пише в environment variables.
Doomhound
13.07.07 г., 11:10
Проблема е че не аз а колегата беше в командировка, и незнам какво точно е правил, и дали го направил както му казах. Той разбира доста повече от мен и предполагам че го е направил както трябва, ама е изтрил някакв друг фаил в C:\windows\INF директорията, не знае какво точно :). Както и да е, за сега остава замразено до следващата командировка и докато пак не се погледне сега няма какво да направя нито аз нито колегата. Благодаря ви за съдействието :)
Doomhound
31.07.07 г., 14:27
%SystemRoot%\inf - това е от регистъра
%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%Syst emRoot%\System32\Wbem;;C:\BOSCH_PR\DATA; C:\workshop;C:\PROGRA~1\COSIDS;C:\window s\inf - това е environment variables.
Помощ моля :(
Пробвайте с live CD, ако стане, тогава мушнете някое USB флашче и след като го изкара unknown device в devica manager ръчно обновете драйверите, като посочите за драйвер c:\windows\inf\usbstor.inf, предполагайки че инсталацията е в C. Кажи какъв е резултата, също пусни тук въпросният ключ в регистъра и какво пише в environment variables. А по първата част някаква информация? С live CD и ръчно инсталиране на USB флашче?
Doomhound
31.07.07 г., 14:44
Нямам аз се опитах да напрая repear на операционната система, проблема е че нямам нито liveCD нито windows- а е инсталиран от дисковете които нося, това е комп на 3 години и не е преинсталиран. Но и не ми се иска да го преинсталирам защотот ще загубя цял ден докато му сложа всички програми, че и повече. Нямам за жалост това време... :(
Опита ли ръчно да инсталираш флашче? Това ще покаже дали проблема е в пътя до инф файловете или нещо друго.
Doomhound
31.07.07 г., 14:46
А и си мислех че нещата които са за 2003 са същите като ХР, но явно не са...... приемам предложения всякакви. Всичко което го има в 2-те теми които бях постнал и предложенията вътре съм пробвал, не става :(
Doomhound
31.07.07 г., 14:46
Да пак ми дава същото.
Нещата са същите, но явно проблема е друг. Щом не става с ръчно инсталиране аз бих проверил дали изобщо USB портовете работят. Имаш ли 15-на минути и ЦД записвачка да си направиш такъв? Ще помагам с каквото трябва.
Другият вариант е да ползваме ХР диска като такъв, мушни флашчето и рестартирай от ЦД- то с ХР, продължи все едно с чиста инсталацията до екрана, в който търси хард дискове и виж дали ще покаже флашчето там. Недей да продължаваш нататък. При този вариант резултата не е сигурен, зависи и от БИОС-а.
Doomhound
31.07.07 г., 15:09
Сега се замислих, като хардуер си работи, но не може да разпознае какво е нещото на порта. Понеже като сложа флашчето ми казва че е намерило нов хардуер и после ми казва че не може да бъде разпознат. и в Device Menagera ми пише че е UnknownDevice. Иначе самите устройства си работят.
Какво има включено в момента на USB порта? Само флашче? Ако да тогава в device manager му обнови ръчно драйверите като за драйвер му посочи c:\windows\inf\usbstor.inf
Провери дали имаш тези файлове там преди да започнеш:
usb.inf
usbport.inf
usbprint.inf
usbstor.inf
Също изтрий съответните им .pnf файлове преди да обновяваш.
Ако не стане пак в device manager деинсталирай всичките USB контролери и рестартирай.
Doomhound
31.07.07 г., 15:25
Там са, ама и като му го посоча ръчно, пак ми казва че е непознато устройство..... ще пртеинсталирам май :(
Изтри ли PNF файловете? Деинсталира ли USB контролерите? Не се предавай така бързо :)
И не казваш какво има включено в портовете.
Doomhound
31.07.07 г., 15:34
Значи нямаше нищо включено, махнах фаиловете, деинсталирах драйверите и пак ми дава същото, променях в регистрита пътя у в environment variables, не помага. А го направих точно както ти каза за 2003, но уви :). Дори проверявах на други компютри как е там за да сравня и пак ударих на камък. Май пробвах всичко което аз се сещам. Ако имаш идея давай я :). Иначе май ще ми се налга да преинсталирам :Р
Чета едно странно за мен решение, а доста хора са писали че им е помогнало:
http://www.techspot.com/vb/topic23630.html
Пост #20
Идеята- гасиш компютъра, изключваш го И от щепсела, изчакваш към 30 мин. и пробваш, камара народ са писали че им е помогнало точно с такива проблеми.
edit: ако и това не помогне опитай с това:
http://support.packardbell.co.uk/uk/item/index.php?m=download&i=6908180000;usb_detection_patch.exe;0;p pn;P600010701
Doomhound
31.07.07 г., 17:11
Izwinete che pisha na latinica ama nama sega druga. Ta kat wseki deto byrza fprmatirah. Problema si mi ostana. Mnogo typo ot moq strana. Maj dynoto neshto e litnalo ili se e skapal biosa. Sega pak hodene po mykite....
Стана тя бързата работа- срам за майстора :D
Doomhound
31.07.07 г., 20:47
ххиих май има нещо такова. Само дето излагацията стана пълна. Защото сега това чудо дойде при мен и ще трябва да го оправя. Ще пробвам със платка за PCI с USB портове. И ако така не стане, ще се купува ново дъно май :). Но така или иначе и да се мъча с тоя операционна система, все щях да имам едно наум че е от нея. Накрая пак щеше да се стигне до същото положение. Илко мерси много за съветите и помоща и за притесненията от моя стана :). Искренно балгодарен :)
Моля, заповядай пак, само ще те посъветвам да не се изнервяш толкова бързо, Лайв ЦД щяхме да направим за 15-на мин, проба дали ХР инсталатора ще види флашчето коства 2-3 мин. максимум. Само че ти си беше решил какво да правиш :)
Ако се занимавате с подобни дейности е немислимо да ходите без UBCD4Win например. В тема съм пускал детайли за него.
Doomhound
01.08.07 г., 14:53
Да SP2 e. А за изнервянето, не бях изнервен. Просто ми се налагаше да действам бързо, поради простата причина че бях в командировка доста далеч от София и трябваше да се направи нещо. Плюс това хората ми плаюат доста пари на час а аз изкарах доста часове там :). Както и да е проблема е в дъното. Днес вече тотално отказа. Така че и LiveCD нямаше да помогне. А като съм притиснат от към време.... нямам избор :). Мерси ви много пак.
Авторски права на vBulletin