PDA

Виж пълна версия : Виртуална памет и pagefile

012345
11.07.07 г., 02:53
Здравейте,
искам да ми дадете вашето мнение относно настройките на pagefile-а
От доста време съм дал в настройките на virual memory - no paging file.
Понеже съм с 2 гигабайта рам (което смятам е доста) искам напълно да премахна зареждането на данни в paging file при работа на компа, а всичко да отива в РАМ-а, понеже тя е най бърза. Също така съм забелязал, че колкото много и тежки програми да използвам, заетостта на рама не превишава 800МВ - 900МВ (доста под максимума).
Та към въпроса:
1.Дали действително пак не си създава върху харда някъде виртуална памет,
2.дали ще бъде по-бърз ако все пак му се остави някакъв pagefile и има ли смисъл от това и пак ли важи правилото 1.5 пъти големина от физическата памет
3.Евентуално да ми препоръчате някоя програмка за управление на рам паметта, но действително с голям положителен ефект върху скоростта и ефективността на работа при 2 ГБ рам, не ми трябва някаква дефрагментираща рам-а или пък освобождаваща, защото така или иначе през по-голямото време машината ми работи на 10% заетост на оперативната памет.
4. Някакви мнения за ефекта на no paging file настройката

Целта ми на това питане е да ми дадете акъл да настроя машината да използва максимално хардуерния потенциал, а не да страда производителността за сметка на неправилни настройки.

Thanks

павлин_андреев
11.07.07 г., 03:01
Здравейте, искам да ми дадете вашето мнение относно настройките на pagefile-а...

Абе, колега, за теб търсачка няма ли? Знаеш ли колко пъти Bombera и K55 са изнасяли лекции по въпроса???

Ето:
http://hardwarebg.com/forum/showpost.php?p=911172&postcount=33

012345
11.07.07 г., 15:11
Абе, колега, за теб търсачка няма ли? Знаеш ли колко пъти Bombera и K55 са изнасяли лекции по въпроса???

Ето:
http://hardwarebg.com/forum/showpost.php?p=911172&postcount=33

Благодаря Павлине

павлин_андреев
11.07.07 г., 15:22
Благодаря Павлине

Моля, за нищо. Извинявам се за острия тон, но форумът е наистина съкровищница с информация и функцията търсене върши чудесни неща!

012345
12.07.07 г., 17:14
С една дума - останах с впечатлението, че и с програма, и без програма и с настройка и без - всичко зависи от обема на оперативната памет и нищо друго не помага, работата е константна (ако естествено не е прекалено малко паметта)

ilko
12.07.07 г., 19:31
Или с други думи повечето бъзикни от този тип с windows- a с цел оптимизация водят до на практика незабелижим прираст, ако изобщо има такъв, а в някои случаи и до спад и/или евентуални проблеми от несъвместимост- липсващи компоненти, спряни сървизи и прочее. Като извод- правилният начин за повишаване на производителността е хардуерен ъпгрейд.

Fredy
13.07.07 г., 02:36
Здравейте,
искам да ми дадете вашето мнение относно настройките на pagefile-а
От доста време съм дал в настройките на virual memory - no paging file.
Понеже съм с 2 гигабайта рам (което смятам е доста) искам напълно да премахна зареждането на данни в paging file при работа на компа, а всичко да отива в РАМ-а, понеже тя е най бърза. Също така съм забелязал, че колкото много и тежки програми да използвам, заетостта на рама не превишава 800МВ - 900МВ (доста под максимума).
Та към въпроса:
1.Дали действително пак не си създава върху харда някъде виртуална памет,
2.дали ще бъде по-бърз ако все пак му се остави някакъв pagefile и има ли смисъл от това и пак ли важи правилото 1.5 пъти големина от физическата памет
3.Евентуално да ми препоръчате някоя програмка за управление на рам паметта, но действително с голям положителен ефект върху скоростта и ефективността на работа при 2 ГБ рам, не ми трябва някаква дефрагментираща рам-а или пък освобождаваща, защото така или иначе през по-голямото време машината ми работи на 10% заетост на оперативната памет.
4. Някакви мнения за ефекта на no paging file настройката

Целта ми на това питане е да ми дадете акъл да настроя машината да използва максимално хардуерния потенциал, а не да страда производителността за сметка на неправилни настройки.

Thanks
за да си запълниш паметта просто тръгни да ръчкаш някой по голем бмп във фотошоп - аз и на двете машини съм с 2Г и на двете съм го пробвал - не става само с ядене... трябва си и виртуалната

Karata
13.07.07 г., 09:48
за да си запълниш паметта просто тръгни да ръчкаш някой по голем бмп във фотошоп - аз и на двете машини съм с 2Г и на двете съм го пробвал - не става само с ядене... трябва си и виртуалната

Ееее, НЕ! Хайде нека точно пък Photoshop да не му пука за виртуалната памет на Windows, а?

012345
14.07.07 г., 22:05

Добре де, когато се наложи ЕВЕНТУАЛНО да ръчкам големи файлове на фотошоп, знам от къде се пуска виртуалната памет, НО - въпросът ми беше главно - ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ ЗА БЪРЗОДЕЙСТВИЕТО НЕЙНОТО ИЗКЛЮЧВАНЕ?

Bombera
14.07.07 г., 23:06
Не

012345
14.07.07 г., 23:25
Не

:) Не остави място за съмнение!
Thanks