PDA

Виж пълна версия : Canon PowerShot S3 и телескоп

exabyte
09.07.07 г., 21:46
Интересува ме откъде мога да се снабдя с приставка за закачане на Canon PowerShot S3 на телескоп. По възможност да не е на Canon, защото 100 лева за парче пластмаса не ми се дават, особено пък на Canon.

Въпроса ми предполага, че повечето телескопи са стандартни в това отношение и приставката би била универсална. Иначе не знам на какъв телескоп ще се закача все още. :)

exabyte
10.07.07 г., 23:14
Съвет къде могат да ми изработят нещо от пластмаса, което би ми свършило работа, също се приема. Би ми бил полезен и за други неща. :)

Chertoianov
11.07.07 г., 11:05
Ако си намерил някакво описание, чертеж или поне снимка, моля те постни тук. Идеята на мен ми харесва, така че при възможност и аз бих се възползвал. Но въпросът тук е: "Какъв телескоп смяташ да използваш?"

solar_sea
11.07.07 г., 11:43
Подобно нещо с Xaxas го бяхме мислили, в TMC магазинчетата продават едно тяло уж със 60х увеличение или нещо такова, за 160 лв. Но ще трябва отделна стойка която да закрепи фз7-мицата спрямо телескопа, както и парче черен плат отстрани :)

[първоначалната идея беше да снимаме птици :D]

Chertoianov
11.07.07 г., 11:50
С 60Х можеш и зениците им да снимаш.
Аз между другото като виден почитател на луната съм се оборудвал отдавна с телескоп. Огледално рефлексен. Но до сега не ми е хрумнало как мога да го вържа с фотоапарата.

exabyte
12.07.07 г., 15:08
Телескоп не съм избрал, защото не знам все още, с какви финансови средства ще разполагам, също така зависи избора ми донякъде зависи и от това доколко ще ми е възможно и лесно да го използвам с фотоапарата, а откакто съм пуснал темата не съм имал много време да се занимавам с това.

Другата седмица се надявам да имам време да проуча въпроса, и ще дам по-подробна информация, а още по-добре снимки или някой друг чертеж. В момента дори не знам кои преходници биха ми свършили работа, ако изобщо има такива, за да търся снимки или чертежи.

Досега какви ли не съвети не ми дадоха (включително да допирам фотоапарата до телескопа, което не ми върши особено много работа), така че преди да видя лично, какво се продава…

exabyte
25.07.07 г., 18:48
Редакция: Информацията в долния пост да се счита за невярна и неточна. :)

Такаааа…

Първо, конкретен пример за приставка, която става за Canon PowerShot S2/S3… Струва 95$, така че се отхвърля като разумен вариант.

http://www.scopetronics.com/kit-images/assets/t2-dt-med.gif
(Ако снимката не се вижда, ето я приставката (http://www.scopetronics.com/kit-images/assets/t2-dt-med.gif))

Отдясно-наляво: Предполагам обикновена 52 мм (или може би 58) приставка за филтри, преходник от 52 резба към някаква друга, и накрая нещо, което се слага на окуляра. По мои груби сметки, на горната страна на 31.8 мм окуляр може да се закрепи пръстен с вътрешен диаметър приблизително 37 мм, като може и да греша, защото като гледам снимки на различни окуляри, и не мога да разбера дали са с един и същ диаметър в горния край, макар че би трябвало. За 50.8 окуляри не знам, не съм виждал такива досега. :D

Това открих дотук. Още не съм решил, какво точно да правя. :)