Виж пълна версия : Струва ли си все още Sony Ericsson K750i?
mooncow
08.07.07 г., 23:26
Струва ли си все още Sony Ericsson K750i? Има ли в момента на пазара друг телефон около 300 лева, който да предлага по-добра функционалност?
ХристоС.
08.07.07 г., 23:33
Да, струва си. но не, камерата му не е толкова добра, колкото беше.
За малко повече пари се купува Samsung D900 и аз бих го предпочел, но не е точно 300 лв, все пак.
Мисля, че K750i има най - добрата камера в ценовия си клас. Ако не ти се правят компромиси със самсунг (лично мнение) взимай смело.
Да определено си струва! Взимай го и не се притеснявай!
The Penalty
09.07.07 г., 13:04
Струва ли си все още Sony Ericsson K750i? Има ли в момента на пазара друг телефон около 300 лева, който да предлага по-добра функционалност?
Телефончето е чудесно. Наскоро си взех един такъв. Имам само една огромна забележка - батерията ми кара 3 максимум 4 дни и капут.
Старият ми телефон (Нокиа 6021) караше между седмица и 10 дни.
Натоварването на разговорите на единия и другия е идентично. Трудно ми е да кажа по колко на ден, но нещо между 30 и 60 минути е напълно резонно.
За мен това е ГОЛЯМ проблем, но не мога да съм сигурен дали на моя апарат му няма нещо криво.
От гледна точка на функционалност за 300 лева нямам никакви забележки.
GeniusLoci
09.07.07 г., 13:09
А, изчакай малко, моя докато започне да кара като хората мина половин-един месец.
Пък и винаги съществува варианта за 1200 mAh - не че са баш толкова, но със сигурност държат повече от оригиналната :p
Телефончето е чудесно. Наскоро си взех един такъв. Имам само една огромна забележка - батерията ми кара 3 максимум 4 дни и капут.
Ти си вземи телефон с 16M цвята и тогава ще си говорим за stand-by :D :D
Колкото по-нов модел си купуваш, толкова на по-слаба батерия "се радваш" :p е има разбира се малко изключения, но като цяло това е тенденцията.
The Penalty
09.07.07 г., 13:43
Ти си вземи телефон с 16M цвята и тогава ще си говорим за stand-by :D :D
Колкото по-нов модел си купуваш, толкова на по-слаба батерия "се радваш" :p е има разбира се малко изключения, но като цяло това е тенденцията.
Е нали се изключва дисплея след там незнамсиколкоси секунди и остава само едно часовничЕ.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=1090&idPhone1=1088
mooncow - ако потърсиш се намират абсолютно запазени телефончета някои и с оставаща гаранция за 180-200лв (ако си намериш D750 още по-добре - те вървят малко по-евтино а са на 100% същите като k750 и w800 като изключим панелчетата...)
praetorianSV
09.07.07 г., 17:39
6233 е по добър имам ги и двата и правя сравнение,пък и се намира до тези пари
Tombata
09.07.07 г., 20:01
6233 е по добър имам ги и двата и правя сравнение,пък и се намира до тези пари
Та с какво е по-добър 6233? Дай малко примерчета...
к750и все още е много добър телефон. Доволен съм и от камерата и от батерията и от звука. Между другото, помисли си дали не е по добре к750и на старо(сменяш батерията и панелите ако се налага), защото чувам, че последно произведените са с не толкова добра камера като първите. Смяна на прословутия джойстик струва 10лв (2лв ако имаш познат:D )
Дразня се как сони-ериксон разбиха функциите на телефоните си. Когато 750 излезе на пазара, имаше най-добрата камера и мега бас аудио. Сега ако искам перфектна камера ще взема(скоро) к850и, обаче той няма мега бас аудио. Ако искам мега бас, трябва да взема w960i, той пък няма перфектната камера:) Та такива ми ти работи. Ще го мисля като излезнат на пазара.
baracuda
09.07.07 г., 20:31
Този Мега Бас е мега смешен. Не знам какво ти липсва толкова. Влизаш в еквалайзера и му гледаш настройките. След това ги повтаряш. Сигурно си искал да кажеш, че W серията като цяло звучи по-добре. Не знам какво толкова те дразни като нали все пак трябва да има някакво превъзходство спрямо К събратята си, иначе никой няма да я купува. Мисля, че рано или късно ще видиш W модел с 5MPx камера.
Предвид, че тези неща зависят и от драйверите предполагам не е болка за умиране.. може да се намерят такива..
Tombata
09.07.07 г., 20:41
Имах предвид, че когато излезе к750и, той имаше много добра камера и много добър звук. Сега положението е телефон с много добра камера и добър звук или телефон с добра камера и много добър звук :) А като се сетя, че едно време ме45 за мен беше перфектния телефон... Ех претенции:)
HellRaiseR
09.07.07 г., 21:30
Старият ми телефон (Нокиа 6021) караше между седмица и 10 дни.
Натоварването на разговорите на единия и другия е идентично. Трудно ми е да кажа по колко на ден, но нещо между 30 и 60 минути е напълно резонно.
За мен това е ГОЛЯМ проблем, но не мога да съм сигурен дали на моя апарат му няма нещо криво.
От гледна точка на функционалност за 300 лева нямам никакви забележки.
При мен изкарва 4 дни с по 2-3 часа музика всеки ден и десетина снимки.
Защо не си вземеш нова батерия?
The Penalty
09.07.07 г., 23:03
При мен изкарва 4 дни с по 2-3 часа музика всеки ден и десетина снимки.
Защо не си вземеш нова батерия?
Ами апаратчето е на има-няма 20 дни. Колко често да му взимам батерия ев@ти? :(
baracuda
09.07.07 г., 23:20
Да не са те прекарали с някое менте батерия ? Как го експлоатираш ? Разговорите най-много разреждат батериите, така че ако говориш с часове на ден (в някаква група примерно), нищо чудно да падне и за 2-3 дни. Старият ми W800i падаше с около 10-12% в режим на изчакване на денонощие и с около 10% при 1 час слушане на музика (и включен телефон в същото време. В Music Only не съм го пускал).
The Penalty
09.07.07 г., 23:32
Абе купих го от Германос. До сега съм купувал много телефони от там и не е имало проблем.
Както казах - говоря около 30-60 минути на ден (съвсем "на око") и в сравнение с двугодишната Нокия този свършва за половината време ако не и за по-малко.
Първите няколко зареждания на телефона съм си поиграл малко повече, но сега го експлоатирам нормално.
В момента го гледам, вчера съм го заредил и е паднал с около 25%
Зареждан е около 5 пъти.
Явно има някакъв проблем или батерията трябва да се "развърти", но не съм почитател на тия играчки и не знам до колко са адекватни предположенията ми.
П.П.
Първите 3 зареждания съм ги правил по 12-14 часа.
baracuda
09.07.07 г., 23:40
Значи откакто си го заредил вчера ти е паднал с 25% с 30-60 минути разговори ? Според мен е долу-горе нормално (12% падане при изчакване + 12% от 1 час разговори). Да ти кажа при подобен режим други телефони, които съм имал, да са сдали багажа на втория ден (затова взех на майка ми едно "муле" Motorola C118 да знам, че е дърво, но поне батерията е животинска).
HellRaiseR
10.07.07 г., 00:20
Моя първия път го заредих 4 часа, както си пишеше в книжката и нямам забележки, винаги по 4 часа го държа на зарядно. Чел съм за mp3 player-и, че е хубаво първия път да се зареждат по 12 часа, но с телефона се доверих на книжката с опътването.
Знам ли.. да не би да е от това?
А може и да е нормално, аз говоря само по 10тина минути на ден.
GeniusLoci
10.07.07 г., 11:13
Моя първия път го заредих 4 часа, както си пишеше в книжката и нямам забележки, винаги по 4 часа го държа на зарядно. Чел съм за mp3 player-и, че е хубаво първия път да се зареждат по 12 часа, но с телефона се доверих на книжката с опътването.
А може и да е нормално, аз говоря само по 10тина минути на ден.Отнася се единствено за метал-хидридните батерии. Li-Ion може да си ги зареждаш и през 5 минути по 4 минути.
Явно има някакъв проблем или батерията трябва да се "развърти", но не съм почитател на тия играчки и не знам до колко са адекватни предположенията ми.Да де, затова ти казах да поизчакаш.При мен изкарва 4 дни с по 2-3 часа музика всеки ден и десетина снимки.
Защо не си вземеш нова батерия?То не изкарва 4х3 музика+стендбай плюс говорене и на хартия бре, ти пък :D
2-3 часа е като да кажеш 5~10 дена...
praetorianSVКой не се дразни? След като вкараха разделението Cyber-shot/Walkman вече няма идеални телефони, няма и да има. K850 със слушалки на Walkman (най-добре Bluetooth стерео, че е още по-необвръзващо) ще си е идеален, чак такава разлика с мегабас и без няма.
GeniusLoci
10.07.07 г., 11:14
А може и да е нормално, аз говоря само по 10тина минути на ден.Отнася се единствено за метал-хиридните батерии. Li-Ion може да си ги зареждаш и през 5 минути по 4 минути.
Явно има някакъв проблем или батерията трябва да се "развърти", но не съм почитател на тия играчки и не знам до колко са адекватни предположенията ми.Да де, затова ти казах да поизчакаш.При мен изкарва 4 дни с по 2-3 часа музика всеки ден и десетина снимки.
Защо не си вземеш нова батерия?То не изкарва 4х3 музика+стендбай плюс говорене и на хартия бре, ти пък :D
2-3 часа е като да кажеш 5~10 дена...
praetorianSVКой не се дразни? След като вкараха разделението Cyber-shot/Walkman вече няма идеални телефони, няма и да има. K850 със слушалки на Walkman (най-добре Bluetooth стерео, че е още по-необвръзващо) ще си е идеален, чак такава разлика с мегабас и без няма.
Имах предвид, че когато излезе к750и, той имаше много добра камера и много добър звук. Сега положението е телефон с много добра камера и добър звук или телефон с добра камера и много добър звук :) А като се сетя, че едно време ме45 за мен беше перфектния телефон... Ех претенции:)Абе има си оправия :) ... един познат има СЕ К750и и сам си смени софта на телефона със такъв от W800i ... еми всичко си му върви перфектно ,а дори си качи пачове за драйвъра на звука и камерата , сега му вади 5 пъти по-добър, качествен и силен звук ,а камерата има доста настройки за снимане (горе долу като на дигитален фотоапарат от нисък клас ... не като камера на телефон).И прави доста яки макро снимки ще ви постна една от неговия телефон ,за да видите (K750i@W800i) :
http://img49.imageshack.us/img49/9528/dsc00024ap3.th.jpg (http://img49.imageshack.us/my.php?image=dsc00024ap3.jpg)
bobi_m_
10.07.07 г., 17:09
Здравейте, преди няколко дни си взех к750, можете ли да ми кажете какви са тея софтуери дето се свалят от нета за видеото и звука и каде да ги намеря и как да ги инсталирам, също някой може ли да ми каже от каде да си купя преходник за слушалките към телефона, че нещо се затруднявам
Преходник?
Ще ти пратя линк от къде да си дръпнеш флашващите програмки..
Ilian359
10.07.07 г., 18:17
Здравейте, преди няколко дни си взех к750, можете ли да ми кажете какви са тея софтуери дето се свалят от нета за видеото и звука и каде да ги намеря и как да ги инсталирам, също някой може ли да ми каже от каде да си купя преходник за слушалките към телефона, че нещо се затруднявам
Я го понаучи малко това, българския...
Я го понаучи малко това, българския...
Еее недей сега така, в сравнение с повечето бисери от членове на форума, които чета, това момче си е направо лингвист...:D
Just_me
10.07.07 г., 22:17
Според мен си струва:
1. Камерата му е все още по-добра от на новите модели, които излизат
(лещата и е голяма,а има и капаче).
2. Батерията със сигурно ще ти държи повече от на някой самсунг
(все пак е полимерна). Нищо,че и тях взеха да ги правят с полимерни.
3. Повече от 262К цветове не ти трябват - хаби се повече батерията, а човешкото око не хваща кой знае колко разликата с 16,7М.
4. 2МР камера за мен е оптималния вариант за телефон (за повече си има цифрови фотоапарати).
5. Имаш допълнителен слот за карта, която е по-евтина от новите на Сони.
6. Имай предвид, че ще имаш проблем с напрашаването на джойстика(някой го беше споменал), и понякога се прецаква капачето на камерата
7. Определено си вземи нов парат, а не втора ръка дори и да се спреш на друг модел.
п.п. Не си казал за какво ще го използваш този телефон,
все пак и това има значение според мен.
GeniusLoci
10.07.07 г., 23:33
човешкото око не хваща кой знае колко разликата с 16,7М.А, не, дайте да се разберем - манете ги Нокия и техните 16 М цвята, че го пишат, пишат го, но е същото като онези 16.7 М на 6-bit TN матриците. Просто има dithering...все пак е полимернаТова общо няма, освен, че е малко по-лека.
bobi_m_
11.07.07 г., 16:52
Такива тъпи забележки не приемам, не ме занимавайте с глупости!
Българския ми е перфектен, много по-добър от на повечето хора в тая
държава.
baracuda
11.07.07 г., 21:29
Така ще се набие на по-скъпата MS Micro и няма да има толкова добра камера.
От скоро съм с К750 и мога да кажа, че наистина си заслужава. Не опира само до камерата. Телефона по начало си е стилен, бърз и стабилен. С добра поддръжка на j2me игри вкл. и за Bluetooth. Камерата е на много високо ниво (http://www.hardwarebg.com/forum/showpost.php?p=1217370&postcount=248), а най-големия плюс е автофокуса... не знам, твой избор.;)
GeniusLoci
11.07.07 г., 21:50
k750 е вече стар, взимай k550 за 50~60 лева отгоре.Дай ми една смислена причина - същия екран, по-скъпа карта и по-скапана камера с по-слаба светкавица. А, да - "ама той е нов модел" не е довод.
Дай ми една смислена причина - същия екран, по-скъпа карта и по-скапана камера с по-слаба светкавица. А, да - "ама той е нов модел" не е довод.
* по-лек
* с по-малки размери
* доста по-бърз в менютата и java
за останалото си прав.
аз лично предпочетох W610
* по-лек
* с по-малки размери
;) това не са задължително плюсове :p
Yossifcho
12.07.07 г., 15:49
Такива тъпи забележки не приемам, не ме занимавайте с глупости!
Българския ми е перфектен, много по-добър от на повечето хора в тая
държава.
Може да е перфектен, но дали граматиката куца: "Българския" в случая е подлог и дали не следва да се използва "Българският"? Питам само ...
А за телефона - това за мен лично е едно от най-добрите попадения по отношение "качество-цена".
Ilian359
12.07.07 г., 22:07
"Българския" в случая е подлог и дали не следва да се използва "Българският"?
Следва.
bobi_m_
13.07.07 г., 18:27
Никога не е късно да станеш по-прост, нали Ilian359 ?!
Ти знаеш най-добре.
А за телефона(SE K750i), и аз мисля че е един от най-добрите телефони на такава цена(около 300лв.)
GeniusLoci
13.07.07 г., 18:56
Следва.
Мирни малко и ти, лято е, не всички възрастни са си вкъщи, но всички деца са отпуска, следователно може да има много черни дни за правописа. Тъй де, за К750 говорим, не за българския език...
Авторски права на vBulletin