PDA

Виж пълна версия : Най добрата боя за пластмаса ?

HardDrive
05.07.07 г., 14:11
Реших да си модна ексбокса , това включва и пребоядисване , но не искам боята да почне да се люши и избледнява и тн. Искам да разбера коя е най добрата боя и лак за пластмаса с приемлива цена . Като отида в някой магазин и попитам те имат или само една марка или посочват възможно най слъпата , а не съм имал време да отскоча до Мосю Бриколаж. Благодаря предварително.

Говедо
05.07.07 г., 14:57
Аз съм работил само с Космос (не струва) и Хит (бива), при положение обаче, че трябва да е трайно и върху пластмаса ще трябва да издириш и праймър. Пак във вид на спрей се нанася преди боята с цел да и е основа, така де играе го грунд. Този който аз ползвам не помня каква марка е, предполага се че всичко което продават като праймър за автоброня върши работа.

В тази секция на форума има теми за боядисване, прегледай ги.

HardDrive
05.07.07 г., 16:18
Добре , но понеже върхо бокса ще се нанасят 2 цвята , един основен който е върху цялата кутия , и един който е само върху участака във формата на Х . Това значи ли че и върху основната боя ще трябва да се нанесе праймър ? Извинете ме ако въпроса е много глупав но не ги разбирам работите :)

Говедо
05.07.07 г., 16:37
Тц, праймъра ще нанесеш само преди основната боя, втория цвят смело нанасяй върху първия. Ако досега не си се занимавал оттренирай техниката на боядисване върху нещо друго и чак след това прави X-BOX-a. Добре е всеки цвят да е на няколко слоя като се внимава да се получи плътен цвят, но не и прекалено дебел слой.

wolfshark
06.07.07 г., 02:28
Ех, тия чуждици :D Primer = Грунд говориме си на български, right? :D
А за Cosmos, не знам аз само тия спрейчета ползвам - главно за пластмаса и никога не са ме издънвали.

Говедо
06.07.07 г., 10:19
If we are to use our native language - sure it's грунд. Не е като да не съм упоменал, че е точно това. Проблемът се състои във факта че в 8 от 10 магазина "продавач-консултантите" хал хабер си нямат и ако пита за грунд ще гледат умно, защото някой го е превел-недопревел като праймър. C'est la vie, convienes?
Cosmos не уважавам заради моя опит, щом при теб е добре нека HardDrive си прецени какво да ползва.

HardDrive
06.07.07 г., 13:47
Mи днес по пътя имше няколко магазина питах и за праймър и за грунд и те се ме гледаха се едно търся совалка :D . Много благодаря за помощта , ако не ми бяхте отговорили сигурно щях да осера кашона , когато ми се освободи време ще направя мода и ще сложа снимки :)

KaloyanP
06.07.07 г., 15:25
В случай че не си прочел тези статии, ето малко полезни съвети относно боядисването:

http://www.bloodys.com/?p=39
http://www.modsbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=56&Itemid=43