PDA

Виж пълна версия : Пак не може да се редактират постове

[Rado]
05.07.07 г., 13:47
Здравейте,

Преди време имах този проблем, после някой го разреши, но сега пак се появи: не мога да редактирам стикнатата си тема.

Някой може ли да помогне?

Благодаря предварително!

ilko
05.07.07 г., 13:58
http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=91368&page=9

Пост 216 и нататък

[Rado]
05.07.07 г., 15:16
ilko, мерси много за включването :)

Хм... лоша работа, не може ли поне OP-ове на стикнати теми да имат право да редактират постовете и след 30 дни?

Честно казано тази функция е повече в ущърб на форума, отколкото да носи принос за нещо.
Кой ще тръгне да си трие стари постове :screwy:

GeniusLoci
05.07.07 г., 15:24
Вече двама го направиха, аз съм свидетел и на трети желаещ.

ХристоС.
07.07.07 г., 10:29
Ограничението, лично на мен, създава крайно голямо неудобство, с оглед и на това, че преди 2 дни се натъкнах на свое мнение отпреди 2 месеца, в което съм пропуснал пунктуационна грешка и съм натиснал погрешно съседен на необходимия ми клавиш - страшно ме дразни да го видя и да не мога да го поправя. А ако за другите раздели е толкова голям проблем да се направи, както беше преди, поне за "Далавери" не може ли това ограничение да отпадне? Така или иначе разделът е с по-специален статут, а особено когато в темата се продават повече неща наведнъж и стане дълга, много по-удобно е да се отбелязва в първия post какво вече не е налично; освен това, понякога се налага да се правят допълнения - ако трябва модератори всеки път да edit-ват темите за 3DMark и тези в "Далавери", както и такива като даденият от мен за пример случай от първото изречение, в някакъв момент и двойно повече да станат, няма да смогват.

GeniusLoci
07.07.07 г., 21:05
Знам, че е проблем, решението не беше взето с лека ръка, въпреки, че аз си бях "За" още преди да се наложи, но хората прекалиха... явно "на си ти куклите, дай си ми парцалките" е популярно мото.

mitku
07.07.07 г., 22:50
Няма как - покрай сухото, гори и мокрото (или там както беше поговорката).
Аз лично бях против това "нововъведение" (забраната не едитването на стари мнения), но според повечето от екипа, така е по-добре... и явно - е... а и така ни е по-лесно и не е нужно постоянно да се правим на надзиратели и да следим някой да не реши да трие "на кило".

ХристоС.
07.07.07 г., 23:44
ОК, в такъв случай, когато потребител желае да направи редакция на свой пост, по-стар от 30 дни, без да го изтрива, към кой модератор е удачно да се обръща с молба на PM той да го направи вместо него? Има ли "назначен" отговорник или е по-добре да се следи кой от колектива, администриращ Форума, е online?

Cenzor
08.07.07 г., 00:19
ОК, в такъв случай, когато потребител желае да направи редакция на свой пост, по-стар от 30 дни, без да го изтрива, към кой модератор е удачно да се обръща с молба на PM той да го направи вместо него? Има ли "назначен" отговорник или е по-добре да се следи кой от колектива, администриращ Форума, е online?

Към модератора, в чийто ресор е секцията , където е писан поста ?

GeniusLoci
08.07.07 г., 13:18
Няма как - покрай сухото, гори и мокрото (или там както беше поговорката).
Аз лично бях против това "нововъведение" (забраната не едитването на стари мнения), но според повечето от екипа, така е по-добре... и явно - е... а и така ни е по-лесно и не е нужно постоянно да се правим на надзиратели и да следим някой да не реши да трие "на кило".
Да, именно. Просто се сещам как преди седмица-две OCFreeze в типичен стил изведнъж реши, че не е заслужил с нищо изтриването на поста си, и какво, какво - "Аз ще си изтрия постовете". Е, не става всеки разсърдил се да бърше. Форум е, не лична страница.

Христо - към модератор от съответната секция. В Далавери така или иначе се обръщат към модератор за смяна на името на темата, след 30-я ден може просто да направят нова тема, старата остава назад. В Хардуерните раздели не са чак толкова много темите с нужда от промени, но знаеш кй е най-активния модератор там...

Private
09.07.07 г., 10:27
Една идея за решаване на проблема с редактирането на стари постове:

При изпращане на рапорт или ПМ, както и при заявка за търсене,
има защитно минимално време в секунди между две операции.
По подобен начин, ако софтуера на форума позволява,
би могло да се направи квота за редактиране на стари постове:
примерно една редакция на минимум два дни.
Ако някой реши да трие масирано, ще трябва да го прави в
продължение на примерно една година, за което време ще
направи впечатление и ще може да бъде спрян, разубеден
или сам да размисли и да се откаже от тази крайна мярка. :)

Отделна и дълга тема е, че могат да се направят много стъпки
в посока успокояване на страстите, преди човека да се ядоса
до степен да затрие постовете си. :)

exabyte
09.07.07 г., 12:27
Според мен решението е всички да почнем да пишем постовете си в пространство извън това на HardwareBG и да публикуваме линкове към тях, заедно с картинка, която съдържа текста. Така ще може да редактираме и/или изтриваме постовете си, когато желаем.

edakov
09.07.07 г., 23:18
Да, тогава ще настъпи пълната анархия, всеки ще си прави каквото му скимне, няма да има контрол над постовете, 80% от хората ще се откажат да пишат, защото няма да имат желание да поддържат собствено пространство (или пък няма да имат знанията за това), и още поне 1000 други причини, поради които това не може да стане. Въобще как ти хрумна това?!

mitku
09.07.07 г., 23:23
Споко - има кой да гледа да не стане такваз анархия... "гумичката" за изтриване на подобни "мнения" няма да се "изхаби", нито "картоните" за неуважение към форума, спам и т.н. ще свършат :worry:

rager
09.07.07 г., 23:35
Според мен решението е всички да почнем да пишем постовете си в пространство извън това на HardwareBG и да публикуваме линкове към тях, заедно с картинка, която съдържа текста. Така ще може да редактираме и/или изтриваме постовете си, когато желаем.
Според мен решението е отново да прочетеш внимателно правилата на форума. След като си регистриран и пишеш в него, си дал доброволно съгласието си да се съобразяваш с тях. Безусловно съгласие. Ако нещо не ти изнася - сменяш форума. Опитай да правиш революция в някой друг форум, да видим дали ще те приемат с отворени обятия. Лошото на това някой винаги да бъде анти- е в това, че винаги е анти-. Приятна и мъдра вечер.

Cenzor
09.07.07 г., 23:38
http://img508.imageshack.us/img508/5332/jokerf2.jpg

Private
10.07.07 г., 08:51
Варианта модератор да коригира мнението също може да не сработи.
В тази (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=89801) тема един от адресите е сменен и реших да го отразя в поста си.
Промяната се състои в премахването на общо две букви от адресите.
Пуснах рапорт с тази си молба, видях, че след около 24 часа няма промяна,
предположих, че модераторите на раздела (общо 5 души) са заети и
написах втори пост с корекцията. Вече седмица вторият, излишен (и според
правилата) пост си стои.
Ако следващ път ми се наложи корекция, рапорт ли да пусна, към конкретен
модератор ли да се обърна, или как? Ще се радвам на отговор на въпроса си.

mitku
10.07.07 г., 11:10
И двете неща вършат работа - и рипорта (когато го види някой от модераторите там) и ЛС до някой конкретен модератор.

Private
10.07.07 г., 11:29
Пак пратих рапорт относно гореописаният случай, надявам се да свърши работа. :)

GeniusLoci
10.07.07 г., 12:16
Май е по-лесно да беше писал, както правят всички онези хора от Далавери.

Private
10.07.07 г., 12:30
Рапорт ми се вижда по-логично, защото ще пристигне до
всички, пък който има възможност, ще му обърне внимание.
Случаят вече е решен, благодаря за съдействието. :)

smelkomar
12.07.07 г., 00:53
нито "картоните" за неуважение към форума, спам и т.н. ще свършат :worry:

Ей, аз съвсем забравих, че има такова нещо картони... Би ли обяснил какво означава да речем "картон за неуважение към форума" или "картон за оставено мнение без връзка с темата"? Поне по второто имаше едно леко разминаване между мен и rager. Тръкнал мнението, дал някакъв инфракшън, а мен ако питаш бях си постнал ТОЧНО по темата (ТОЧНО означава ВЪПРОС НА ГЛЕДНА ТОЧКА, то един Интернет форум представля сборище на такива гледни точки, поне за мен). Предполагам, че постове в една тема с някаква лека хипотеза, намекващи за автора на нея (темата), повече изглеждат като (леко шеговит в случая) намек към мод екипа. Пак в същият случай темата можеше да бъде заключена още на 1-ва страница с ЛС до автора й: "Ползвай търсачката...". Че по правилата даже би трябвало да бъде наказан с инфракшън (впрочем тая дума ми е много смешна).

mitku
12.07.07 г., 10:06
Таквиз въпроси за несъгласни с отсъдените "картони" - се отправят САМО на ЛС и САМО към Ba4o Kiro (http://hardwarebg.com/forum/member.php?u=346) или GrigorBG (http://hardwarebg.com/forum/member.php?u=249).
Правила на форума - Версия 1.8.0 - 24.05.2007 (http://hardwarebg.com/forum/faq.php?faq=new_faq_item#faq_forum_rules )
... 2.7. Обсъждане на работата на администратори/модератори е забранено. Теми с подобно съдържание ще бъдат отстранявани от форума, а нарушителите ще бъдат наказвани...

P.S. (edit)... и да обърнеш специално внимание по-горе на думите "само" ;)

rager
12.07.07 г., 12:40
Ей, аз съвсем забравих, че има такова нещо картони... Би ли обяснил какво означава да речем "картон за неуважение към форума" или "картон за оставено мнение без връзка с темата"? Поне по второто имаше едно леко разминаване между мен и rager. Тръкнал мнението, дал някакъв инфракшън, а мен ако питаш бях си постнал ТОЧНО по темата (ТОЧНО означава ВЪПРОС НА ГЛЕДНА ТОЧКА, то един Интернет форум представля сборище на такива гледни точки, поне за мен). Предполагам, че постове в една тема с някаква лека хипотеза, намекващи за автора на нея (темата), повече изглеждат като (леко шеговит в случая) намек към мод екипа. Пак в същият случай темата можеше да бъде заключена още на 1-ва страница с ЛС до автора й: "Ползвай търсачката...". Че по правилата даже би трябвало да бъде наказан с инфракшън (впрочем тая дума ми е много смешна).
1. Потребителят винаги е прав.
2. Модераторът винаги е виновен.
3. Винаги има лично отношение на модератора към потребителя.

Както виждаш, ние тези неща си ги знаем много добре и нямаше смисъл да описваш, че си ощетен по твое мнение ;). Специално за конкретния случай - като оставим настрани, че си в разрез с правилата (mitku ти го е обяснил по-горе), ще бъде много удачно да пратиш лично съобщение на Кирил или Григор с "проблема". На твое място щеше да ми бъде най-малкото неудобно да се коментира офтопик, в който имам пряко заяждане с възрастта и псевдонима на друг потребител. А след като има "лека хипотеза" и "леко шеговит намек към мод екипа" - "леко шеговито" с картонче ти "намекнах леко" да се съобразяваш с правилата на форума :).

smelkomar
12.07.07 г., 21:18
Таквиз въпроси...

Извинявай, но аз не съм те питал ЗА ПРАВИЛАТА. Би ли отговорил или не мислиш да се занимаваш? Пък и бих споделил едно свое виждане - значи другите обикновени потребители виждат картона ми, тоест става някаква публична анти-реклама на мен във форума, но оспорването за него само на ЛС. Що пък не публично?

rager, тези точки от правилата ли са, за които mitku ми натърти в опита си за пост? Ако не са там, що ги споменаваш? Те нямат ама абсолютно никаква връзка с това, за което съм питал... И пак прочети колко беше пряко заяждането, не мисля че измъкването в стил "клин клин избива" е подходящо за модератор. Ама никак даже... щот' разби'ъш ли едно е да лепиш картони за щяло и нещяло, от модератор към потребител, но обратното липсва в правилата. Защо ли?

GeniusLoci
12.07.07 г., 22:22
Защо ли?Нарочно. Виж правилата :D

Ba4o Kiro
12.07.07 г., 22:26
Защото така сме решили след дълго обсъждане и защото така е по-добре за форума! Това би трябвало да е достатъчно основание, ако не е достатъчно, винаги може да намериш и по-демократични форуми в които се толерират личните нападки и заяждане както между потребителите, така и между потребителите и администрацията.
Колкото до картона ти - лично според мен си го заслужил заради подигравателното си отношение към друг потребител, който с нищо не е провокирал подобни твои реакции (ако ги беше провокирал той щеше да е наказаният). Следващият път отправяй оплакванията си лично към мен с PM, а не тук защото ще бъдеш санкциониран заради подобни обсъждания на администраторският екип според правилото което е посочил mitku.