Виж пълна версия : Проблем с GeForce FX 5500
Ek3eKyToP
04.07.07 г., 11:22
На едно мое приятелче му се скапа картата. Като му включа компютъра на монитора се виждат само някви гадни чери т.е. 60 % от монитора е зает от тези линии. Погледнах катата и само като я пипнах се стресирах. Баят топла беше.
Хубавото е че има вградена VGA :)
Като пуснах компютъра с вградената карта видях няква програма за overclock. Изгежда баят е бутал и картата си е заминала. Реших да преинсталирам РС-то му защото така или иначе се нуждаеше от преинстал (че тои не беше бутан от 08.2005 :p ). Сложих полсе пак картата - уви същия проблем.
Въпроса ми е следния - При overclock къде точно се запазват честотите на картата. Ако е в самата карта, може и да успея да отстраня проблема - в което силно се съмнявам де, имаки надпредвит как грееше
Ами то след реинстал или след слагане на нови драйвери оверклока на картата автоматично се маха. Тя вече фактически ,като я сложиш на ново инсталнатия уин няма да е клокната. Обаче по това ,което описваш май си е заминала паметта/рамдака.
Ek3eKyToP
04.07.07 г., 11:31
Ами то след реинстал или след слагане на нови драйвери оверклока на картата автоматично се маха. Тя вече фактически ,като я сложиш на ново инсталнатия уин няма да е клокната. Обаче по това ,което описваш май си е заминала паметта/рамдака.
Ми значи до колкото разбирам, четотите зе записват някъде в самите driver. Ако не съм прав някои да ме поправи.
Nicholas
04.07.07 г., 11:33
Щатните работни честоти на GeForce FX 5500 са 270 MHz за ядрото и 200 MHz (400 DDR) за видеопаметта. Опитай ръчно да зададеш тези честоти, ако тя работи по подразбиране на други. Принципно видеокартата си и има собствен BIOS, който указва работните честоти.
Ek3eKyToP
04.07.07 г., 11:40
Щатните работни честоти на GeForce FX 5500 са 270 MHz за ядрото и 200 MHz (400 DDR) за видеопаметта. Опитай ръчно да зададеш тези честоти, ако тя работи по подразбиране на други. Принципно видеокартата си и има собствен BIOS, който указва работните честоти.
А ей това ме интересуваше - "Принципно видеокартата си и има собствен BIOS, който указва работните честоти."
Nicholas мерси :)
Ek3eKyToP
04.07.07 г., 11:49
Извинявам се за може би тъпия въпрос. Но някои може ли да ми каже някоя стабилна програма за overclock на Nvidia, защото по принцип аз съм запознат със ati , а до сега просто не ми се е налага да се занимавам с Nvidia
rivatuner
малко от азбуката на Кирил и Методий :)
Ek3eKyToP
04.07.07 г., 11:58
rivatuner
малко от азбуката на Кирил и Методий :)
Мерси :p ;)
Nevenko
04.07.07 г., 13:00
Провери какви честоти са зададени в биоса на картата, виж и дали не е пипано в биоса на компа и да е подадено >66 MHZ на AGP-то
Най-вероятно си заминало де...
praetorianSV
05.07.07 г., 12:13
На едно мое приятелче му се скапа картата. Като му включа компютъра на монитора се виждат само някви гадни чери т.е. 60 % от монитора е зает от тези линии. Погледнах катата и само като я пипнах се стресирах. Баят топла беше.
Хубавото е че има вградена VGA :)
Като пуснах компютъра с вградената карта видях няква програма за overclock. Изгежда баят е бутал и картата си е заминала. Реших да преинсталирам РС-то му защото така или иначе се нуждаеше от преинстал (че тои не беше бутан от 08.2005 :p ). Сложих полсе пак картата - уви същия проблем.
Въпроса ми е следния - При overclock къде точно се запазват честотите на картата. Ако е в самата карта, може и да успея да отстраня проблема - в което силно се съмнявам де, имаки надпредвит как греешеимах същия проблем с такава карта,оказа се ядрото
Ek3eKyToP
05.07.07 г., 13:22
имах същия проблем с такава карта,оказа се ядрото
Лошото е че не знам на коя фирма е картата
Много ми е чудно как си решил проблема си. Като си си купил нова ли? :D :P ;)
Пиши я бегала тая карта и си вземи някоя на старо. Напр. Ge Force 6600.
Пиши я бегала тая карта и си вземи някоя на старо. Напр. Ge Force 6600.
Мда, добро предложение. Мойта чиста я клокнах на 400/610 и си работи без проблеми. Мисля още да я вдигам.
Ek3eKyToP, ако оправиш проблема, кажи как, защото и мен ме интересувa ;)
Ek3eKyToP
05.07.07 г., 23:53
Ek3eKyToP, ако оправиш проблема, кажи как, защото и мен ме интересувa ;)
В момента действам по въпроса. Ако евентуално стане нещо ще пиша ;)
Авторски права на vBulletin