Виж пълна версия : Въпрос за Stealtech computers
pinpinokio
03.07.07 г., 22:29
Здравейте, някой да знае случайно дали тази фирма продава на крайни клиенти? Защото си харесах 2 лаптопа от там (Toshiba A100-599 и A100-011) и са с по 100-120 лева по-евтини от на всички други места(включително и от разни официални вносители на тази марка (като techno-pro например) ... а и ДДС-то си добавих, не е да съм забравил тази малка подробност :)
Трябваше ми Asus M2N-E (само те имаха), като дойде се оказа, че на дъното видимо липсваха компоненти, цялото беше омазано със смола (явно беше правен опит за ремонт). Обадих са в Ресет от където явно го бяха взели и от там казаха, че имали 2 в същия вид. После след като близо месец бяхме чакали да ни дадат дъно или да ни върнат пари, една мацка ни информира, че нямали практика да връщат пари, а това дъно както е известно от доста време не се внася ...
Повечето доставчици налагат на диларите минимални цени, на които могат да продават продуктите им, за да няма нелоялна конкуренция ... ако те продават на цени различни от другите фирми това води до санкция от доставчика, може да се стигне и до отнемане на диларските привилегии за фирмата нарушител!
pinpinokio
03.07.07 г., 23:13
Ясно, абе 100 лева определено са си признак на нещо гнило :)
А в такъв случай някой има ли наблюдения върху Плесио и Мултирама? По принцип избягвам да купувам от такива магазини дето са в стил Метро, ама малко по-специализирани, но в случая те предлагат най-добрата цена за тези модели на Тошиба и май от там ще взимам в крайна сметка(Мултирама на Солунска по-конкретно)?
Какво гнило може да има, ти си гледай собствения интерес а това, че някой дилър е решил да продава с по-малка печалба само трябва да те радва. Другите може с основание да се сърдят но както казах ти си гледай твоя интерес. Веднъж като го купиш при проблем ще се занимаваш директно със сервиза на Toshiba, хората даже ти поемат и разходите по транспорта до тях. Така че няма значение дали ще го купиш от Метро или JAR след като си имаш международна гаранция.
Не се води по цените на сайта на tech-bg, те не продават на крайни клиенти и тия цени само може да те заблудят.
Цената на Stealtech е наистина по-ниска но не със лв100+ а с около 50лв. Вероятно там където си го гледал по-скъп е бил с 2г гаранция а stealtech ги продават с 1г което вади от цената към 50лв
Доста неща съм пазарувал от фирмата и попринцип си държат относително ниски цени така, че да не те учудва. Ако ти харесва, взимай го. Те не са бурканите споко.
pinpinokio
05.07.07 г., 03:00
Ами за гаранцията, точно тези два модела навсякъде ги предлагат с 1 год. гаранция, така че не е това причината.
Иначе мерси много за информацията, ще ви послушам и ще го купя от там ... наистина то като си е Тошиба така или иначе после няма да ходя в сервиза на Stealtech, а на Тошиба ... тъкмо с разликата ще си взема Logitech MX Revolution :banana:
Ronaldinho
05.07.07 г., 03:19
Еми досега съм пазарувал няколко пъти от тях, включително и двама приятели. Хората са сравнително коректни-имам впредвид учитиви са, досега не съм искал съвет от тях, винаги отивам за нещо конкретно. Ако е необходима заявка поръчвам, доставят го в обещания срок. Поне аз проблеми с тях не съм имал. Всичко ми (ни) е идвало запечатано и неотваряно.
Не съм се занимавал с гаранционната им поддръжка.
bai_Petko
05.07.07 г., 11:00
Че са учтиви съм съгласен. Че са коректни.. зависи от представата ти за коректност. Веднъж ми се случи да върна скапана карта на 11 месеца - понеже не се внасяха вече такива ми предложиха вариянт или да ми я сменят с доплащане или да ми върнат ЧАСТ от парите. Така, както правят повечето комп. фирми в БГ. Е, не мога да не го призная - дадоха ми някаква оборотна карта за 2 седмици, колкото им трябваше да доставят новата карта, която доплатих. За цените им - ами има по-ниски цени на пазара, просто трябва да се потърси.
pinpinokio
11.07.07 г., 22:44
Мда, мисля че разгадах тази работа с текущите промоции навсякъде на този модел Тошиба (Сателит А100-599) и откъде идват разликите от по 100 лева във фирмите! Просто оригинално модела е с памет 1 ГБ ДДР2 667 мегахерца, а сега е с 2 ГБ ДДР2 533 мегахерца ... баси за ко в БГ се требе да има некфа уловка като ти продават промоции?!? :(
Ама ше го преживея ...
Авторски права на vBulletin