PDA

Виж пълна версия : Искам да попитам знаещите в този форум

stekyman
01.07.07 г., 15:09
възможни ли сa допълнителни настройки или ръчкане в регистъра, щото XP SP2 да разпознава и инсталира автоматично в папка Printers and Faxes на РС в локална мрежа, шернат по мрежата принтер закачен локално за друго РС (без да се прави инсталация на този принтер по мрежа, известно е, че ОС може да го намери и като Auto). Подразбира се е включена опцията "Automatically search for network folders and printers" от Tools->Folder Options->View на Windows Explorer.
Конкретния проблем ми е с принтер HP ColorLaserJet 1600 и един български софт, който не искам да споменавам. Принтерът работи в локалната мрежа на наши клиенти, от стандартните офис програми си печата - Word, Excel и пр. от РС-то, на което е инсталиран като мрежов, но въпросния БГ софт неще. И не е от него, защото на друг мрежов принтер - друг модел си излиза печата без проблем. Преди 4 месеца - някъде края на февруари беше на РС-то където печата не върви им преинсталирах ОС, тогава ХР го намери и инсталира като Ауто и всичко си печаташе вкл. и БГ софта. После... ами нали знаете, много баби хилаво дете...
Първо синът на шефа махнал антивируса и стената дето бях им сложил и сложил НОД 32, лошо няма, после тия дето им пълнили тонер са идвали, ръчкали настройки и инсталации на принтера и сега - няма печат от БГ софта.:conf: На всичкото отгоре и System Restore намерих изключено...
И сега получавам при пускане на печат от БГ софта floating point Error in A1600*.dll ...
Търсих инфо за помощ в базата знания на Майкрософт, и из нета, ама нъцки, нищо конкретно. Авторите на БГ софта също не могат да помогнат - тоя dll казват не е наш...
С изтриване на принтера и нова мрежова инсталация - не става, с изключване на копроцесора - пак не става..., ако някой знае как мога да изтрия инсталираните по мрежата драйвери на тоя принтер ръчно - да пише.
На моя РС в офиса имам инсталиран мрежов принтер Лексмарк Е210, който и ХР е добавил с още един ред в папка Printers and Faxes на РС и като Auto и всичко си печата без грешка и така и вака.
Мисля, че съм бил ясен. Help plz.

Svetul4o
01.07.07 г., 19:37
Не мога да ти кажа как от регистрите да пуснеш автоматична инсталация но мога да ти кажа как да я автоматизираш. Създаваш един printer.bat текстови файл във старт ъп на Windows и във него пишеш
net use \\192.168.0.20\ime_na_printera където 192.168.0.20 е IP адреса на машината споделящя принтера а полето име на принтера е името на споделения принтер. При всяко сртиране на Windows автоматично ще ти се инсталира. За да подмениш използвания драйвер за принтера отиди в пропъртис на вече инсталирания мрежови принтер и във advansed секцията избери new driver и инсталирай драйвера който искаш. Така XP би трябвало да използва за напред само него.

Надявам се че съм ти бил полезен.

stekyman
01.07.07 г., 21:49
@Svetul4o: Благодаря ти за съвета, това, което пишеш ми е известно, не съм го приложил, защото считам, че това няма да ми помогне. Известно ми е, че при дел-ване на принтер от папката printers and faxes Windows-а не затрива файловете, а само "забравя" за принтера. При повторна инсталация, проверява дали вече ги има налични и без да пита за други ползва същите. Именно затова питам за ръчно изтриване на тези файлове.
Но централния ми въпрос е: какво трябва да пипна, че ОС да го вкара този принтер в папката на АУТО, като автоматично разпознат, защото именно тогава няма проблеми с въпросния БГ софт. Имам чувството, че тогава ОС зарежда някакви библиотеки от Майкрософт, докато при инсталация по мрежа или от СД се зареждат драйвери и библиотеки на НР, които в случая са проблем, даже тази А1600*.dll не е тяхна, а на някакъв друг разработчик.

Svetul4o
02.07.07 г., 00:00
Точно за това ми е мисълта да сложиш драйвер на машината който си свалил от сайта на производителя да речем. Щом казваш че са бърникали по принтера е логично да е омазан оригиналния драйвер. Инсталирай принтера чрез принтер съветника и от там му задай да ползва твоя драйвер иначе ще ползва стария. А за конкретната DLL библиотека защо не претърсиш работеща такава машина, да видиш каде е ако я има и да си я копираш.

Това което казваш че софта не върви без да е намерен принтера като ауто ми се струва повече от странно. Но като се замисля колко сам псувал и аз по темата няма какво да се чудя.