PDA

Виж пълна версия : Какво мислите за тази конфигурация

D3Co
13.06.07 г., 14:31
Здравейте.Нямаше да пиша тази тема ако преди малко не ми бяха казали,че няма Epox MF4-J3 в наличност.Отивам преди малко в жар и ми казаха,че дъната били свършили,прибирам се в нас отварям им сайта и виждам,че вече са ги премахнали и от ценовата листа.С моя кърък за никаде.И така сега ви питам какво мислите за останалата част от конфигурацията и ако може да ми помогнете в избора на дъно с ам2 макс до 140лв,което да има екстрите на епокса и задължително да е с нфорс чипсет:
Дъно-140 лв макс (ако може да е от ценовата листа на жар)
AMD Athlon 3200+ 64Bit s.AM2 BOX
1GB RAM DDR2 800 A-DATA
MP 7600GS 256MB DDR3 HDTV PCI-E
Fortron 350w PNF
Кутия делукс,колебая се между 2 ето ги:
http://sms.bg/catalog/product_info.php?prodonly=1&products_id=1474&osCsid=cf6a4baf6d8a1d0074d367dabad13437
http://sms.bg/catalog/product_info.php?prodonly=1&products_id=2868 черния вариант.
Искам да помогнете и за кутията.Първата ми харесва повече,но ако втората е по-хубава,ще взема нея.И последно нещо,което е много важно бюджета ми е 550лв,570-80 макс.Ако дъното е 140лв ми излиза 585.48:( .Моля ви помогнете
Едит:Сетих се за ето този модел на MSI:
http://www.jarcomputers.com/cgi-bin/jar/show_prod.cgi?prod_id=MBMSIK9NNEOF
Мой приятел го има и не се е оплаквал от него.В момента не се сещам за друго дъно.Моля ви помогнете!

Spi9er
13.06.07 г., 15:34
Ами ще кажа едно мнение, защото наскоро 2ма мой приятели си купиха подобни машини! Разликите бяха, че видеотата бяха ГТ-та 7600ХФХ, а иначе и 2мата са с това дъно и честно казано никой от тях до сега не е казал да има проблеми (нито един от 2мата не клоква). Ако ще го използваш за това, вече незнам как ще е!
Като цяло конфигурациите са си малки пушки, работил съм на подобни както ти казах и нямам никакви оплаквания!
А да, сега се сетих, че рамта дето взимаха са 667мхз-ови! Значи твойта ще е още по - добре!

botroid
13.06.07 г., 19:48
ако може да ми помогнете в избора на дъно с ам2 макс до 140лв,което да има екстрите на епокса и задължително да е с нфорс чипсет

Не знам за какви екстри на Епокс говориш, предполагам имаш предвид подходящо за овърклок. За тази цел стават и Jetway M25GT4 (http://www.jetway.com.tw/jetway/system/productshow2.asp?id=239&proname=M25GT4%2DSOG) (~120 лв.) и Abit KN9 (http://www.computers.bg/statia.php?mysid=1200&t=28) (~140 лв.). Този MSI K9N Neo-F дето си го харесал, изобщо не е от класата на горепосочените, нищо че цената му е подобна. Взимай го, само ако няма да клокваш .

D3Co
13.06.07 г., 20:09
Сигурно ще клокна само видеото.А тези дъна ако може и линк от къде мога да ги поръчам онлайн и каква е гаранцията на мси дъната и каква е на тези?А за кутиите какво мислите?Има ли разлики или не?Ако няма взимам първата.Моля ви за отговор,защото ми е спешно.

grandfather
13.06.07 г., 22:08
След като са ги дали така тези 2 кутии, едва ли има някаква разлика, просто в цвета - демек взимаш, която повече ти харесва на теб. Ако имаше разлика, щяха да ги дадат като 2 отделни продукта (пък дори и тогава би могло да няма разлика).
Тази A-Data от jar ли ще я взимаш? Защото на сайта не я виждам. Да не би тези, на които няма име, да са A-Data?

clonnning
13.06.07 г., 22:22
ASROCK ALIVEXFIRE-ESATA2/AM2
Price: 103.65 BGN

ASROCK ALIVEXFIRE-ESATA2

• CPU
Socket AM2, supporting AMD Athlon64 / Athlon64 FX / Sempron / Athlon64 X2 processors

• Front Side Bus (FSB)
1000MHz (2.0 GT/s)

• Chipset
ATI CrossFire Xpress 1600 + SB600, support Hyper-Transport Technology, Cool'n'Qiuet Technology, AMD LIVE!

• Memory
4 DDR DIMM slots, supports Dual-channel DDR2 800/667/533, Max. 8GB

• VGA
-

• Expansion Slots
2 x PCI Express x16, support ATI CrossFire
1 x PCI-Express x1
3 x PCI

• Connectors
4 x SerialATA II (3.0Gb/s), supports RAID 0,1,0+1,HotPlug
1 x ATA 133/Ultra DMA Mode 6
2 x eSerialATA II (3.0Gb/s), supports RAID 0,1,HotPlug
1 x floppy connector, up to 2 FDD
4 x USB 2.0 headers
1 x IR header
1 x HDMI S/PDIF
1 x Game header

• Audio
Realtek ALC 888 7.1 channel CODEC with High Definition Audio

• LAN
Realtek PHY RTL8111B, Speed: 10/100/1000 Ethernet, Supports Wake-On-LAN

• Rear Panel I/O Ports
1 x Keyboard PS2
1 x Mouse PS2
2 x USB 2.0
1 x Parallel
1 x Serial
1 x RJ45
2 x eSATA II
1 x Audio 8ch

• BIOS
4Mb AMI BIOS, AMI Legal BIOS, Supports "Plug and Play", ACPI 1.1 Compliance Wake Up Events, Supports jumperfree, SMBIOS 2.3.1 Support

• Form Factor
ATX

• Dimensions
30.5x20.8 cm

• Package
Box

most computers. Аз съм с такова.За тия пари,братче,направо лети

clonnning
13.06.07 г., 22:29
http://www.mostbg1.com/most/PriceList.aspx

D3Co
13.06.07 г., 23:36
Ами видеото и рам-та ще ги поръчам онлайн.А този асрок с ати чипсет дали ще се разбира с нвидиа видео карта?И каква е разликата между това дъно:
ASROCK ALIVEXFIRE-ESATA2/AM2
и това ASROCK ALIVENF5-ESATA2+/AM2
Едит:Видях разликите и да попитам кое е по-добро?
Едит2:Останах да се колебая между:
MSI K9N SLI-2F, nForce 570, AM2, DDR2, 2xPCI Express, SB7.1, Lan1000, Serial ATA Raid,
MSI K9N Neo-F, nForce 550, AM2, DDR2, PCI Express, SB7.1, Lan1000, Serial ATA Raid и
ASROCK ALIVENF5-ESATA2+/AM2.Моля кажете кое от 3-те дъна да избера.

TsvetanVR
14.06.07 г., 11:03
Не съм гледал нито едно от 3-те дъна, но да се колебаеш между Ass Rock и MSI !?!? MSI са къде къде по-добри като фирма ;)
п.с. От Жар не ти трябва да пазаруваш... имал съм големи проблеми с гаранция при тях...

D3Co
14.06.07 г., 16:16
Ами вече съм почти сигурен,че ще взема MSI K9N Neo-F.Ще прочета още малко отзиви за него и тогава ще съм напълно сигурен.А за жар човека в града е свестен.Обслужва пц-тата на интернет доставчика(кабелния на който съм аз)и на болницата.Нямам и голям избор за това от жар.А на този мси дуал чанела работи само с 2х512 или става и с 2х1гб,защото макс е 4гб рам.И на 1 слот колко е максимума?-1 гб?

georgicv
14.06.07 г., 17:29
Работи и с 2х1гб дуал.1 слот 1гб.

vante
14.06.07 г., 21:05
Не съм гледал нито едно от 3-те дъна, но да се колебаеш между Ass Rock и MSI !?!? MSI са къде къде по-добри като фирма ;)
п.с. От Жар не ти трябва да пазаруваш... имал съм големи проблеми с гаранция при тях...

аз в офиса на Черковна в София никога не съм имал проблеми,големи пичове са;)

grandfather
14.06.07 г., 21:26
аз в офиса на Черковна в София никога не съм имал проблеми,големи пичове са;)
Когато си търсех LCD монитор, исках да взема Samsung 710N от там. Предложиха ми един, гледах го 10 минути и точно преди да го взема, видях 2 изгорели пиксела. Когато му казах на оня дъртия с очилата, че има 2 изгорели, тоя започна да ме убеждава, че за тия монитори това било нормално, да не съм се притеснявал, че има изгорели и да го взимам.
No comment...

vante
14.06.07 г., 23:24
аз знам за 3ма млади а не некъв дърт,а пък и си бях загубил гаранцията и те по име ме намериха в компа и ми приеха пада за поправка ;)

grandfather
14.06.07 г., 23:53
Добре де, не е супер дърт. Сигурно към 30-35 годишен е, един с очила и с къса коса. Винаги като съм ходил, на работа е бил той + 1 много млад. Като почна да ми обяснява как тоя монитор (710N) не струвал и как бил обикноевно с изгорели пиксели и това да не ме бърка, направо останах без думи. :)

TsvetanVR
15.06.07 г., 10:20
Добре де, не е супер дърт. Сигурно към 30-35 годишен е, един с очила и с къса коса. Винаги като съм ходил, на работа е бил той + 1 много млад. Като почна да ми обяснява как тоя монитор (710N) не струвал и как бил обикноевно с изгорели пиксели и това да не ме бърка, направо останах без думи. :)
ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА ! Е НЕ ! Направо паднах от стола ! Тъкмо се разсъних :p :D :D :D Абе Жар са адски зле, к'вото и да си говорим ;) Отделно, че купуват от Ресет и не дават гаранция ами само един документ за покупката.. и реално имаш гаранция но тя е на името на Жар и трябва да им дадеш чарка да го пратят като се сетят до Ресет, да постои там известно време и да ти го върнат оправен/сменят..

iion
15.06.07 г., 10:25
къде видя да купуват от ресет, ценвите им листи ли имат нещо общо

rager
15.06.07 г., 10:59
ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА ! Е НЕ ! Направо паднах от стола ! Тъкмо се разсъних :p :D :D :D Абе Жар са адски зле, к'вото и да си говорим ;)
Ти май наистина си паднал от стола, ама още спящ. И сега си леко объркан в кой форум пишеш. Samsung 710N е един напълно посредствен, евтин (малко по-скъп от евтините, защото пише Samsung), грозен и дървен 17" монитор. В него слагат възможно най-евтината 17" TN матрица, която като нищо може често да дава дефекти. Или накратко - по-добре е човек първо да мисли малко, а после да се смее и да обижда.

D3Co
15.06.07 г., 11:49
Сега преди малко като прочетох още една тема във форума и видях,че 8600гт е 240лв някъде.Искам да попитам дали след 2 години някъде масово ще е навлязъл дx 10 и има ли смисъл от тези 60лв отгоре?А гледам,че има и 8500 която е с 10-20лв разлика със 7600,ама е с ддр2.

iion
15.06.07 г., 12:13
8500 няма нищо общо с карта за игри. прекалено е орязана. избягвай DDR2

не са само 60лв по скоро 200 с бъдещото доплащане от 60лв тъй като ще я смениш още на първата година с много по хладна и клокваща се, това е ако я вземеш сега когато е скъпа и предстои да става евтина и да слезе от производство в следващите 6 месеца.

sesilia
15.06.07 г., 15:33
http://www.nexusit.bg/os/index_nexus.php

и аз не съм доволна от жар - пазарувайте онлайн !

нямам наблюдения над кутиите на делукс, но мога да ти препоръчам Асус, много приятели ги ползват и са доволни

p.s. Asus TA661 - http://www.nexusit.bg/os/product_info.php?products_id=808
ако не друго е по-красива поне :)

clonnning
15.06.07 г., 20:26
Напълно съм съгласен.Не става. Значи , ако си манияк,ама само,ако държиш на качествен образ, погледни тоя линк по-долу!Аз съм със същия монитор и, макар ,че заема половината стая, в комбина със Sapphire-ката[1950GT], правят чудеса от храброст.Не съм му тествал максимума още,но в момента съм на 1800x1200/160mhz. Ако ми кажеш поне едно TFT , дори на половината от цената на този,което да постига нещо подобно ,без да си дава зор-Евала!!! Плюс тва,ATI catalyst center може да докара нещата до лудост. Ама трябва да го видиш,то така не става.Ето ти линка.Sorry,че е на немски,ама тва беше първото,което ми изкара google! http://www.ciao.de/Dell_p1110_Flat_CRT_957659

Не след години,бате , още в началото на следващата ще е масов.

[Mod. Edit] (rager) - 1. Използвайте бутона "Edit" ( [IMG]http://www.hardwarebg.com/forum/images/b4k_style/buttons/edit.gif ), ако имате да допълните нещо към предишно свое мнение в случай, че никой не е писал междувременно! Не пускайте по няколко мнения едно след друго!
2. Вашето мнение съдържа непозволена обява, която е изтрита съгласно правилата на форума (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=5393).

grandfather
15.06.07 г., 22:04
rager, не знам колко е дървен този 710N, но ако не ме лъже паметта беше обявен за Game TFT за 2004-та година, а и бая хора са си го купили. Дизайн-а, по-добре да не го заклемяваш така като "грозен", защото всеки си има вкус, аз лично харесвам точно такъв стил монитори (в момента съм с 930BF).
И нима искаш да кажеш, че е нормално продавачът да се опитва да ми пробута монитор с 2 изгоре пиксела и да ме убеждава, че това е нормално?

D3Co
15.06.07 г., 23:09
Ами щом още в началото на следващата май ще изчакам до септември.До тогава ще има ли спад в цените на 8600гтс?За 8800 забравям,защото няма да стигнат парите.До 3 месеца какъв спад ще има в цените?На к2д ще има ли?И в картите на нвидиа 8 серията спад на цените ще има ли?

rager
15.06.07 г., 23:13
но ако не ме лъже паметта беше обявен за Game TFT за 2004-та година, а и бая хора са си го купили.
От 2004-та до средата на 2007-ма има малка разлика - няколко години. Не мислиш ли, че малко са се променили нещата? LCD мониторите претърпяха видимо развитие. Още повече да се купува 17" към днешна дата е напълно неоправдано.
Относно изгорелите пиксели - зависи от какъв тип са били. Има стандарти, на които трябва да отговаря монитора и ако е в техните рамки - нещата се приемат за нормални. Друг въпрос е, че никой не те кара да купуваш насила ;). Най-вероятно някой е търсел най-ниска цена или се е опитвал да спести ДДС-то.

grandfather
15.06.07 г., 23:38
Е, ти ме изкара малоумен малко. Знам, че за 3 години има промени много и че в момента 710N не е най-удачният избор. Знам, че има къде къде по-добри модели сега. Но когато аз търсех монитор и когато щях да го взема от Jar (добре, че не успях), 710N все още си беше що годе стабилен мисля. Ако сега отида в Jar и продавачът започне да ме убеждава, че мониторът не е кой знае какво - да, ще го приема. Но той го правеше тогава, когато беше недопустимо според мен.
А и какво, да не би ти да оправдаеш продавач, който се опитва да ти продаде монитор с изгоре пиксели? Пък било то и стар модел? Това, че е стар модел, ни най-малко не значи, че трябва да ти го пробута прекаран и да ти разправя, че било нормално. Айде съгласи се с мен. И малко прекали с коментара ти към TsvetanVR ми се струва. :) Хайде поздрави и без лоши мисли. :)

D3Co
16.06.07 г., 09:58
За втори път питам:D дали ще има спад в цените на видео картите и процесорите септември месец,защото вече разбрах,че това 7600гс след 1година вече няма да ми върши работа,а аз искам да взема нещо,което ще ми върши работа минимум 2 години.И затова ви питам сега да дам 60лв отгоре за 8600гт или да изчакам до септември да видя какво ще е положението.

D3Co
18.06.07 г., 21:30
Ами в крайна сметка,като прочетох темата за АМ3 и ми се изясни положените.Значи реших да взема пц сега и после след година,година и нещо да сменя процесора с ам3 и по късно дъното и да сложа ддр3 памет.АМ2+ няма да си купя:D .А ето и какво реших да взема:
MSI K9N Neo-F, nForce 550, AM2, DDR2, PCI Express, SB7.1, Lan1000, Serial ATA Raid - 136.50лв (жар)
K8 Athlon64 3200+ Socket AM2, BOX - 97.61 лв (жар)
8600ГТ ДДР3 256 МБ чудя се обаче на коя фирма:MP,INNO 3D,XFX или Galaxy и 2 въпроса:Тези карти 8600гт са с два дви изхода а на мен ми трябва аналогов,заради монитора и бях гледал някакви адаптори,ако може да ми кажете как се казват и има ли ги в комплекта към картата.
1GB RAM DDR2 800 A-DATA
Fortron 350w PNF (jar)
Case: Delux MG422
Записвачка и хард имам.Бих взел и 8600гтс,но нямам 100 лв отгоре,даже 60 лв отгоре са ми много,но после ще се набутам още повече.Искам да ви попитам коя карта е по-добра 8600гт или 7600гс.Знам,че едната е дх10 и така нататъка,но за игри като S.T.A.L.K.E.R, F.E.A.R,Buttlefly 2142 коя ще ми свърши по-добра работа и последен въпрос:Дали ще мога да подкарам този Call of Juarez DX10 Benchmark,защото като четох темата на 8600гтс е 4 фпс макс.

iion
18.06.07 г., 22:15
студената пот ще ни облива наесен. тези които не сме купили ддр2 рам, и тези които сме купили всичко останало

grandfather
19.06.07 г., 00:40
студената пот ще ни облива наесен. тези които не сме купили ддр2 рам, и тези които сме купили всичко останало
За рамта сигурно защото ще поскъпне. А за другото защо? Просветли непросветените. :) Нови видео карти и процесори, а сегашните ще намалеят драстично?

iion
19.06.07 г., 01:29
децо, не щеш ли две ядра за 120лв.

8600 губи с малко, е някъде и с доста, не е страшно, 7600 е непривлекателна с цената си, даже наглееща.

ми новите неща идват, наречи го "Backtoschool" и хващам боба.

D3Co
19.06.07 г., 17:17
Да,ама 7600,няма да е актуална другата година,а тази още ще бъде.Искам да попитам,обаче на коя фирма 8600гт да взема(гледам,че май на мп са най-евтини,от сайта от който ще я поръчвам:
http://www.aicomputers.bg/cenowa_lista.php?cat_id=11
Мисля да я клоквам.И ще мога ли да подкарам Call of Juarez DX10 Benchmark(сигурно няма да мога,но питам)
Едит:Сега се сетих и искам да попитам нещо:Харда ми сегашния е ата 100,а конекторите на това дъно са 4 сата2 и един ата133.Искам да попитам дали ще може дъното да работи с този хард?Кабелите в момента мисля,че са ми 40 пинов.Моля кажете на коя фирма да е видео картата и дали ще мога да ползвам харда.

D3Co
21.06.07 г., 10:07
Аз тук май си задавам само въпроси:D .Моля ви кажете на коя фирма да взема 8600гт-то и дали ще мога да си ползвам ата100 харда на дъно,което има конектор ата133.

sesilia
22.06.07 г., 14:04
Аз тук май си задавам само въпроси:D .Моля ви кажете на коя фирма да взема 8600гт-то и дали ще мога да си ползвам ата100 харда на дъно,което има конектор ата133.

ще можеш да си го ползваш споко