PDA

Виж пълна версия : Проблем с разделянето на Flash памет

0gg1
11.06.07 г., 12:34
Имам проблем с раделянето на Flash-a си. Като го разделя под Linux на 2 дяла, на единия си слагам SLAX а другия искам да ми е просто за пренос на информация. SLAX дяла искам да е ext3, а втория да е FAT32. Проблема е в това, че като го разделя с cfdisk, под Linux всичко е ОК, обаче като влезна в Windows виждам или само дяла който е ext3 и ми иска да го форматирам, или ми показва само един дял който всъшност е размера на цялата ми памет и също иска да го форматирам. Дайте някакви савети.

Едит: Само за инфо ако има някакво значение, става въпрос за SD карта 4 GB

Yasen6275
11.06.07 г., 12:45
Няма ниаккво значени дали е sd,cf карта или флашче закачващо се директно за usb порт. Windows смята че щом е remuvable storage, то има само една партиция и нигнорира всичко останало. Ако SLAX-са можеж да го инсталираш на втория дял остави първия за пренасяне на дани.

kernel_daemon
11.06.07 г., 15:01
Направи както ти е казал, Yasen6275.
Моя флаш е 2ГБ и е разделен на 2 дяла - 1ви - ФАТ32 около 1,5ГБ, и 2ри който е ext3 и на него имам Слакс :)
GRUB за boot manager :) Когато се налага да го ползвам на Windows излиза само 1вия дял :).

0gg1
12.06.07 г., 11:52
Мерси и на двамата, тъкмо смятах да пробвам точно това. Сега ще го пробвам и ще ви кажа :D