Виж пълна версия : Voodoo 5 5500 + AGP 4x/8x ?
Shagrath
04.06.03 г., 21:17
interesuwa me dali ]e ima problem tazi karta da se bodne na edno ot nowite dyna ... `e sym s KT400 ... a to kartata poddyrva 4h ama ne sym siguren wse pak dali stawa kombinaciqta i za da ne opleta ne]o koncite , `e we`e rqdko se namirat ... ako nqkoj znae ne]o po wyprosa neka pomaga ... blagodarq predwaritelno
Shagrath
05.06.03 г., 16:04
nikoj li nqma ideq ???
v_mihaylov
05.06.03 г., 16:47
Не мисля, че ще имаш проблеми. Аз съм с NForce2 и GF4 MX440. Тя е 4X, но си работи без никакви проблеми. Самото дъно поддържа 4X, май само напрежението беше от значение - 1,5V, ако се нелъжа.
Няма да гръмне но може да не тръгне, зависи от дъното ти.
Shagrath
05.06.03 г., 18:18
Originally posted by milen
Няма да гръмне но може да не тръгне, зависи от дъното ти.
abe dano `e posle ne mi se tyrsi nowa ... ta ako trygne dowe`era ]e izwyrtq edin 3dmark2k1 da widq
Originally posted by Shagrath
interesuwa me dali ]e ima problem tazi karta da se bodne na edno ot nowite dyna ... `e sym s KT400 ... a to kartata poddyrva 4h ama ne sym siguren wse pak dali stawa kombinaciqta i za da ne opleta ne]o koncite , `e we`e rqdko se namirat ... ako nqkoj znae ne]o po wyprosa neka pomaga ... blagodarq predwaritelno
Ами зависи с какво дъно си.Някои имат една тутурутка (разбирай светодиод май му се казва) около AGP-то и май свети когато има проблем>>>виж в книжката на дъното...
Май ASUS имаха такава пишка, но мога и да бъркам.
Shagrath
05.06.03 г., 18:30
MSI KT4V e dynoto ... a `ipseta KT400
MAD MAX
05.06.03 г., 19:08
Ами ако работи на 1.5V не трябва да има проблеми с KT400.
UserOne
05.06.03 г., 19:19
Всички (повечето де, около 98%) 4х карти работят с ниско напрежение, от проблемните се открояваха някои TNT2 M64 и Savage4, твоята обаче със сигурност не е в тоя списък. Ще ти пусна ПМ с линк към списъка с проблемни AGP 4x карти (за KT400/SiS746 или SiS648/655 чипсети) малко по-късно...
Shagrath
05.06.03 г., 19:27
Originally posted by MAD MAX
Ами ако работи на 1.5V не трябва да има проблеми с KT400. az ako znaeh na kolko raboti videoto nqma[e da pitam
MAD MAX
05.06.03 г., 19:40
Ами ако има две прорезчета там кьдето се слага в слота занчи вероятно си бачка 1.5V.
Shagrath
05.06.03 г., 21:40
Originally posted by MAD MAX
Ами ако има две прорезчета там кьдето се слага в слота занчи вероятно си бачка 1.5V.
а виж тва е идейно ... са ако се сетяяяяяяяя ....... (че не е пред мене платката)
погледнах едни снимки в интернет ... и няма :( !@#$%#!@
GrigorBG
05.06.03 г., 22:28
Забравяш за тази карта на новите дъна....
И аз бях мераклия да я имам, но трябваше да си взимам и дъно специално за нея.....
Shagrath
05.06.03 г., 22:35
tq taka ili ina`e nqma da mi sedi na dynoto de no iskah da i se poradwam malko ... w kraen slu`aj ]e konfiskuwam dynoto na brat mi ;)
Piponki
06.06.03 г., 06:50
Едва ли ще имаш проблеми. Аз съм с КТ133а и Voodoo3 3000 - AGP 2x и всичко си работи нормално.
UserOne
06.06.03 г., 10:59
http://www.ixbt.com/video2/retro2003.shtml, обърни внимание на тестовата машина :
Компьютер на базе Pentium 4 3066 MHz:
процессор Intel Pentium 4 3066 МГц;
системная плата ASUS P4G8X (iE7205);
оперативная память 1024 MB DDR SDRAM;
жесткий диск Seagate Barracuda IV 40GB;
операционная система Windows XP SP1;
мониторы ViewSonic P810 (21") и ViewSonic P817 (21").
драйверы все последние на момент тестирования (середина апреля 2003 г.).
Значи има начин да се пусне Voodoo5 5500 на AGP 8x/4x машина
Lyubo_lvl
06.06.03 г., 11:11
Аз съм с TNT2 Ultra и същото дъно и си работи без проблеми.
UserOne
06.06.03 г., 11:20
ретайл-пакетите от STB имат 2-та прореза, пусни в Google pictures STB Voodoo5
Много ми е интересно да видя какви точки ще изкараш на 3Дмарк 2001, използвай 3dAnalyze за софтуерна T&L емулация - още 400 точки. Доколкото си спомням нещо от рода на Geforce 2ti е производителноста само че с по добър FSAA. Напоследак Radeon 9700 успя да настигне Voodoo5 по качество на картината ,но Nvidia са още доста назад в това отношение.
Картата е много хубава само че вече започват да излизат игри които не поддържат Voodoo5.
Shagrath
06.06.03 г., 11:56
Originally posted by Piponki
Едва ли ще имаш проблеми. Аз съм с КТ133а и Voodoo3 3000 - AGP 2x и всичко си работи нормално.
twa e KT400 ...
Shagrath
06.06.03 г., 11:57
Originally posted by Lyubo_lvl
Аз съм с TNT2 Ultra и същото дъно и си работи без проблеми.
ama TNT ULTRA-ta si poddyrva[e mai 4h i to na 1.5
Shagrath
06.06.03 г., 11:58
Originally posted by UserOne
ретайл-пакетите от STB имат 2-та прореза, пусни в Google pictures STB Voodoo5
da ama mojta gi nqma ........ :(
Shagrath
06.06.03 г., 12:00
Много ми е интересно да видя какви точки ще изкараш на 3Дмарк 2001, използвай 3dAnalyze за софтуерна T&L емулация - още 400 точки. Доколкото си спомням нещо от рода на Geforce 2ti е производителноста само че с по добър FSAA. Напоследак Radeon 9700 успя да настигне Voodoo5 по качество на картината ,но Nvidia са още доста назад в това отношение.
Картата е много хубава само че вече започват да излизат игри които не поддържат Voodoo5.
kato proizvoditelnost da nqkyde tam e ... za ka`estwoto sym syglasen sy]o ... a i za poddryvkata znam ama kwo da naprawq ... wse pak nqma da igraq na kartata ... interesuwa me da wrytna edin mark i nqkoj drug test i twa e
Ba4o Kiro
06.06.03 г., 12:12
Напоследак Radeon 9700 успя да настигне Voodoo5 по качество на картината ,но Nvidia са още доста назад в това отношение.
Mуа-ха-ха-ха... Чудя се дали да отмина с усмивка или да коментирам?! Реших да те посъветвам - недей да изказваш личното си мнение, все едно е 100% вярно и меродавно!
Такива приказки "на изуст" не са сериозни и само будят смях...
Знаеш ли аз колко много мога да приказвам за калпавите драйвъри на ATi и за цветовете им в 2D и 3D, и за ОГРОМНАТА разлика спрямо NVIDIA картите (в полза на NVIDIA е разликата)?! Смея да твърдя, че съм тествал повече VGA карти от теб и имам по-широк поглед над нещата. Калпав образ при NVIDIA карта ще видиш само на някое некачествено направена платка. ATi също не са застраховани от подобен проблем!
Ако базираш сравненията си на някой GeForce производство на AXLE и BBA Radeon, да разбирам. Но ако сложиме един марков GeForce4 Ti4200 (да речем на ASUS) vs някой noname Radeon ще видиш същата разлика...
Смея да твърдя, че при марков производител на GeForce (ASUS, Leadtec, Inno 3D или Albatron) и марков Radeon 9500/9700 (ATi, Gigabyte, Sapphire или Hercules) няма да усетиш разлика в качеството на картината. Поне аз не мога да я усетя...
Преди месец-два бях с ASUS V8420S, след това бях с Albatron GeForce4 Ti4200 Turbo а сега съм с Gigabyte Radeon 9700PRO и честно казано, картината ми изглежда еднакво добре...
След малко ще пусна някакво 3D за да видя, дали все още от ATi смятат, че червеният цвят е всъщност цикламено розов ;)...
Баси... Сега пък като започне отново един спор ATi vs NVIDIA...
За какво ли ми трябваше да пиша, ама сега ми е жал да изтрия написаното, че доста време си загубих :mad:...
Моля, недейте да подемате спор, ВЕРВАЙТЕ ми, няма да има краен победител...
Shagrath
06.06.03 г., 12:28
Ba4o Kiro e te tuka ne si praw ... ne za]oto towa koeto kaza ne e wqrno a za]oto ne si goworim do ka`estwo na 2d-to i qsnota na kartinata , a za]oto se gowori za ne]o sywsem razli`no ... ka`estwo na 3d-to i pak ne kato dali obraza ]e izglevda razmazan ili ne , a dali ]e izglevda viw i detailen .. a tam 3Dfx AMA NQMAT RAWNI ... moga da go twyrdq za]oto i prez moite ryce sa minali ogromno koli`estwo karti ... move bi bez FH samo ... zatowa za tqh ne goworq konkretno no i poslednata Voodoo karta se pak e ot predi 3 god .... taka `e Kiro tuka ama izob]o ne si praw ... no pyk i milen ne se izrazi prawilno ... qwno ne si go razbral
P.S.bahti 100 edita dokato si podredq mislite ... ako iska[ da posporim zapowqdaj na ICQ :D
GeniusLoci
06.06.03 г., 12:41
Лъчо, говориш глупости. И не говоря за FX-ите на които наистина 2D-то има разлика (Киро, пъхни 5600 да видиш..) ами и за многото и разни GF-си, които не си тествал.
За 3D-то въобще не говорете с добро за която и да е карта - всичко е въпрос на настройки..не ми приказвайте за живи цветове..:mad: баси глупостите - направо ще избиете рибата. Киро е прав - е незнам какво си мислите че виждате, но ако ви наредя 10 компютъра с разни карти пуснати на една и съща сцена от някоя игра ще ми намерите разлика (ако аз съм ги настроил) някой друг път....:mad:
Shagrath
06.06.03 г., 12:50
mi ne sym syglasen ... NVidia winagi sa bili nai-byrzite ama za skorost trqbwat vertwi ... pri GF-ite twa idwa w ka`estwoto na 3d-to ... i kojto kwoto ]e da mi gowori , az wqrwam na o`ite si ... da mi go demonstrira i togawa ]e me ubedi ... dokato ne go prawi nqma smisyl samo da si merim pi[kite s prikazki
GeniusLoci
06.06.03 г., 12:55
Аре се уточни да КОЕ качество говориш? На цветовете? Там точно nVidia недей ги плюй, щото никога не се сещате за една от настройките точно за цветовете.. Ако си говорим за реализъм (мътли и таквиз подобни - там АТИ все още се опитват да догонят... виж АА и AF да момента са по-добри при АТИ, nv нещо ги насира да по-високи резултати, но това е така само при FX-ите. Н тая категория ИЗОБЩО ДОРИ не слагам Voodoo-та...
Shagrath
06.06.03 г., 12:58
kazah `e ne srawnqwam Voodoo sys sega[noto pokolenie karti ..................... no ti pak si znae[ twoito ... kakto kazah poslednoto Voodoo e ot predi 3 god ... sega[nite karti mogat da go zadminawat , no dori GF3 u ATI predi 8500 hi` dave ne mi gi srawnqwai s ka`estwoto dori na Voodoo3 ... i ako dyrvi[ da prodylvim w sy]iq duh ela na ICQ nqma nuvda da pylnime temata s gluposti ... wyprosa na temata be[e sywsem razli`en
UserOne
06.06.03 г., 13:13
Originally posted by Shagrath
da ama mojta gi nqma ........ :(
Андрей Варабьов от ixbt ми отговори в техния форум току-що, че и тази в теста била с 1 прорез и проблеми никъкви с дъното на ASUS, даже се заинтересува от твоя (бъдещ) резултат:)
Shagrath
06.06.03 г., 13:23
Originally posted by UserOne
Андрей Варабьов от ixbt ми отговори в техния форум току-що, че и тази в теста била с 1 прорез и проблеми никъкви с дъното на ASUS, даже се заинтересува от твоя (бъдещ) резултат:)
ok zna`i dowe`era ]e widim .. samo neka onzi pi` da kave kwi drajweri e izpolzwal ]oto ima zna`enie ... az tuka izkopah nqkwi ... ama momenta da widq kwi sa ...
P.S. typo izteglil sym sorsowete ... ami zna`i da kave toi s koi e testwal i ]e gledam da gi namerq i az
P.S.2 sa teglq nqkwi amigamerlin win xp 2.5SE u
3dHQ V1.09.00 Beta10
- i dwata sa ot taq godina poslednite wersii i sa za WinXP
Ето тук има Voodoo 5 6000 Review:
http://www.hardware-tweaker.de/HTML...6000_teil1.html
Antaris
09.06.03 г., 02:13
/offtopic/
ЕГАТИ ФУРНАТА !!!
:D
Shagrath, с нещо подобно ли искаш да изнасилиш дъното и кутията си ?
Тоя грил с четирите вентилатора дето ще ти препречи кутията за пръв път го виждам !
:D
/offtopic/
Shagrath
09.06.03 г., 12:09
za valost ne stawa ... zna`i ]e potursq ne]o s KT333 da wrytna nqkolko testa ... ako nqkoj e gotow da usluvi ]e ima spe[yl tenks posle :D
Shagrath
09.06.03 г., 12:10
Originally posted by Steve
http://www.hardware-tweaker.de/HTML...6000_teil1.html
ajde samo oprawi linka pls
http://www.hardware-tweaker.de/HTML...6000_teil1.htmlи още едно - ОТ ДНЕС :) -> ЦЪК (http://www.overclockers.ru/hardnews/18344.shtml)
ivasilev
02.04.05 г., 16:53
добре бе защо изрови темата
тъкмо бях забравил (http://www.comexgroup.com/forums/index.php?act=ST&f=16&t=18475&) и се опитвах да прогоня депресията с втора Voodoo 5 5500 и ти :(
виж тука:
http://www.ertyu.org/~steven_nikkel/agpcompatibility.html
Авторски права на vBulletin