Виж пълна версия : Как ви се вижда тази машина?
C2 DUO E4300/1.8G/800/2M BOX
GB P35-DS3R/P35/LGA775
1GB DDR II 667 KINGSTON
SAPPHIRE X1950GT 256 GDDR3 PCIE
250GB HITACHI T7K250 /SATA2/8M
Кутия & DVD си имам. Само да кажете едно захранване до към 80лв.
И още една молба - дъното и видеото за тези пари мога ли нещо по-добро да взема или да останат тези неща...?
Благодаря предварително на отзовалите се. Знам, че сигруно са ви досадни подобен род теми, но нали сме за това да си помагаме. :rolleyes:
Всичко е добре за тея пари (хард аз бих взел 300гб, има един сийгейт в мост, който е на много добри пари). Дънцето е още новичко, и не е много сигурно как се справя, но 400 шина (колкото е нужно макс. за 4300) ще прави със сигурност, и аз бих избрал новото, въпреки че може да има някой и друг проблем. За захранването- за колкото пари си заделил един Fortron Blue Storm II 400W ще свърши работа, но се приготви психически, ако сменяш видеото след време да трябва да сменяш и захранването, ако искаш да си спестиш тази занимавка задели над 100 лв. и вземи някакъв Chieftech 550W например.
според мен трябва 2х1ГБ рам
според мен трябва 2х1ГБ рам
ми за тая конфигурация няма да е лошо да си вземе ,тя не е скъпа и без това в момента ... питате ли ме като още съм с 512 рам ,ама ме е яд ,че за половин ГБ ддр400 мога да си взема 1ДДР2 800 и ще ми излезе по-добре да мина на АМ2 с някой семпрон 3000+ ... ама ме мързи да си сменям кашона за сега :rolleyes:, макар че реално погледнато ми трябва още половин ГБ рам :D ... скръндза съм явно :)
Колко пари ще ти излезе машинката?
Всичко + захранване под 900лв. А за още 1GB мисля по нататък, че и тия 900 малко трудно ги отделям.
Tommy_Vercetty
10.06.07 г., 16:27
Абсолютно съм съгласен за 2 GB памет. И без това в момента DDR2 паметите са евтини, а и вече е добре да имаш 2 GB.
Neverine
10.06.07 г., 16:37
Ако имаш проблеми с финансите защо не смениш дъното и процесора с E2160 + GB 965 S3/ Asus P5N-E SLi / MSI P6N SLi-Fi (всяко от дъната би трябвало да ти върши работа, така че вземи най-евтиното).А спестените пари може да вложиш в повече памет.:)
Ако имаш проблеми с финансите защо не смениш дъното и процесора с E2160 + GB 965 S3/ Asus P5N-E SLi / MSI P6N SLi-Fi (всяко от дъната би трябвало да ти върши работа, така че вземи най-евтиното).А спестените пари може да вложиш в повече памет.:)
Аз пък го съветвам да не сменя нищо , а като събере пари - РАМ.Това е нещото , което най-лесно се сменя.Може да помисли и за вариант от рода на купуване на 2х1 ГБ втора ръка.ЩЕ му излезе 20-30 лв повече ;)
Да и аз не искам да режа от дъно и ЦПУ скоро едва ли ще правя цялостен ъпгрейд и точно заради това предпочитам сега по-малко рамчица. Мерси за коментарите.
Neverine
10.06.07 г., 16:56
Щом сега му е трудно да си закупи машината се съмнявам скоро да я смени - т.е. какъв е смисъла от новото дъно в този случай.:) Прираст в производителността няма да усети, пък и процесорите с множител 9 - шини над 370-380 реално не са му нужни.Разликите между 4300 и 2160 също не са особено фрапантни.
Ако ги има парите, да взимата DS3R и да се радва на нов чипсет, но просто не виждам смисъл щом финансите са проблем.:)
EDIT: Sceep, предимство на дъното, което си избрал е, че ще поддържа бъдещите процесори на Intel, ако не смяташ да ъпгрейдваш следващата година, няма смисъл да си взимаш толкова скъпо дъно.Моделите с 965/650i чипсет ще ти свършат същата работа.:)
Разликата в цените на двата процесора не е голяма, в производителността - също.
Не искам да кажа, че компонентите, които си избрал са лоши.Просто за по-малко пари можеш да вземеш почти същата машина.;)
Утре ще го поръчвам. Някакви последни забележки за подмяна на част...
TsvetanVR
14.06.07 г., 01:01
Екстра си е конфигурацийката ! ;) Незнам каква е разликата в цената, но бих избрал 1950Pro пред GT . Няма лошо в това да си вземе дъно с нов чипсет ! Ще поддържа и новите процесори и ддр3. Тоест след година например ако реши да ъпгрейдва няма да се налага да сменя дъно ;)
Авторски права на vBulletin