PDA

Виж пълна версия : Един умрял Е50 и забавните сервизи

ThunderLizard
08.06.07 г., 17:26
Не, че вече не се отчаях тотално, но може пък някой тук да помогне с някой съвет ( Моля без бъзици - достатъчно е забавно само по себе си :) )

Преди няколко дена ъпдейтнах софта на горката нокия от 6...нещо си на 7.0.13 без въобще да подозирам, че тел-а е Индийски и с това ще ми изчезне българският език за въвеждане, пък и за меню (но пък ми се появи малайзийски - имало такъв език, дявол да го вземе). Карах така няколко дена, и реших, че ще му сменя продуктовия код с източно европейски, четох из нета, навивам ръкавите и си викам викам "ще си го ъпдейтна като бял човек през nokia sw update и ще заживеем щастливо с български език". Речено - сторено, НО телефончето взе, че изгасна по едно време на инсталацията. Имаше си батерия, един господ знае какво му стана.

На другия ден - на сервиз. Викам дай първо в Джеф, пък ако там не стане, другаде ще търся. В джеф ми казаха, че то като било 7.0.13 и те като имали само 7.0.5 кръпка, нямало как да стане без даунгрейд, който бил спорен процес...Викам "Дайте си ми го" (поне кинти не ми взеха). Мисля си после...Алфа копи няма начин да не помогнат, нали са левел 99 сервиз на нокия за региона. Давам го там, викат след час е готов - след час ама нъцки. Бил някакъв APAC, и пробвали няколко пъти ама не ставало...Дължите ни 14.40. Тръгвам да плащам, в тоя момент влиза някаква девойка с облекло на Джеф и вика "Готови ли са нокийките?"...оказа се, че Джеф ползват намаление от Алфа копи - забавно.

Та така, някой ако знае добри заклинания или сервиз, да каже тук.

Uve_Smotanson
08.06.07 г., 17:51
Не знам доколко е истина, но според опита на един познат сервизите на "Савич" вършат работа, най-вече за Nokia жисиеми. Пробвай директно в ремонтната им база, че поне ми е близо. Адресът е
"Цар Борис ІІІ"124Б
(за ориентир кръстовището на "Красно село", спирката на рейс 260 за Горна баня, тръгваш по алеята и във втората кооперация на партера се намират)
тел. 02\8566111
0887\566111
Друг техен сервиз е на Цар Самуил 1
тел. 0886655111

ThunderLizard
08.06.07 г., 18:14
Благодаря ти много! Обадих им се и казаха, че работят от понеделник до петък като взимат 1лв за диагностика. В понеделник сигурно ще го занеса, дано те имат късмет. В крайна сметка хардуера на телефона е ок, не мога да повярвам, че от един флаш така могат да се прецакат нещата.

Отворен съм и към други предложения, споделете опит къде съживявате телефони.

ХристоС.
09.06.07 г., 22:27
Централният сервиз на Mtel - на ул. "Братя Миладинови" №58, например. Но за NOKIA Alpha Copy са най-добри. Във всеки случай, от тях съм много по-доволен, отколкото от Total Telecom (другият официален сервиз на NOKIA) - освен, че като им носих телефон не можаха да направят едно елементарно префлашване, но и момичето, приемащо поръчките, въобще не се усмихва и даже гледа клиентите леко пренебрежително понякога.

Relute
29.06.07 г., 13:06
А какво те накара да ъпдейтваш софта? Нови функции ли илма или имаш проблем със стария?
Иначе по темата, аз си купих на старо Е50, който имаше проблем със включването и със остатъчна гаранция към Алфа Копи. Като го оставих за ремонт, единственото което бяха направили е да сложат нофия софт и сега си работи без проблем. Версията е 06.41.3.0.

ThunderLizard
07.07.07 г., 23:45
Е, вчера телефонът ми беше оправен. САВИЧ са сервизът за NOKIA - точно този на Борис, за който е писал човекът по-горе. Преди тях в Алфа копи ми казаха "Няма никакъв шанс да се оправи!". Едно момче от Савич, обаче го хвана сериозно, занимава се адски много време с него и най-накрая с RPL към нокия и нещо подобно на разкодиране след това (но доста по-сложно), направено от някакви негови приятели, които не са му казали какво са го правили - телефонът е като нов. Тия пичове (въпросните дето са го хаквали след това) са някакви световни капацитети на тема bb5 телефони (дето все съм се чудел що ги споменуват по чуждите форуми за мобилни телефони), та в крайна сметка направиха така, че телефонът да работи с карта в себе си.

На мен цялото удоволствие ми излезе към 90лв, от който към 70 са отишли за RPL към Nokia. Важното е, че не хвърлих здрав телефон, както безхаберниците от Алфа-копи ме посъветваха да направя (даже 14 лв ми взеха за прегледа).

Колкото до новата версия на софта - моето субективно мнение още когато аз го флашнах беше, че телефонът вървеше малко по-бързо от преди. Иначе предполагам разликите са главно в защита и пърформънс от гледна точка на батерия и т.н. Нови възможности няма...или поне не съм ги видял. Евентуално печелиш съвместимост с някоя по-претенциозна програма.

Обръщам се към всички - не си ъпдейтвайте телефона през NokiaSoftware Update. Изгърмелите са наистина адски много - носете го в Савич - за 10-20 лв, ще ви ъпдейтнат и няма да имате ядове (особено, ако телефона ви е по-нестандартен случай както беше моят).

eddycordo
15.07.07 г., 15:49
А защо мислиш, че точно там не ъпдейтват по същия начин!

Fredy
16.07.07 г., 03:51
омнител би трябвало да ти помогнат, но в момента ми се губят координатите им

ThunderLizard
17.07.07 г., 23:43
А защо мислиш, че точно там не ъпдейтват по същия начин!

Защото НЯМА сервиз, който да ъпдейтва с NokiaSoftwareUpdate. Правят си го със специални флаш box-ове на Nokia, ако са оторизиран сервиз (и на други производители когато имат нужда от повече свобода или не са оторизирани) , при които подобни фалове почти не се случват, а дори и да се случат са много по-лесно поправими. Във всички сервизи даже ме питат какво точно представлява update-a през NSU, какви възможности ти дава, но дори не го вземат предвид, защото така или иначе имат достатъчно надежедно и добро оборудване. Но ти, ако си фен - ъпдейтвай си през NSU...и аз успях веднъж. Горното съм го написал, не за да изкарам 10 лв на някой сервиз, а защото знам какво е да поемеш четвъртития, въпреки че си направил всичко "Както го пише в еди коя си тема". Реално тоя от темата нито ти плаща сервиза, нито поема отговорност, нито ти възстановява телефона. В сервизите е леееко по-различно.

Но определено моето крайно мнение е, че за 10-15-20 лв не си заслужава риска.

board
18.07.07 г., 16:02
Според мен пък ъпдейта с NSU не е особенно опасен. Вече съм правил 5 ъпдейта на своя Н73 и няколко на телефони на приятели , без никакви грижи . Също така имам доста познати които знам ,че са ъпдейтнали безпроблемно . По скоро приемам възможноста да си прецакаш телефона като не много вероятен инцидент.
Разбира се всеки трябва сам да си прецени дали му се занимава .
Аз лично намирам опцията да си упдейтнеш телефона елементарано в домашни условия за 10мин. като много удобна. И със сигурност не бих се разхождал по сервизи всеки път когато от нокиа решат да добавят нещо ново или да отстанят някой проблем от фирмлуера.
Разбира се на който не му се занимава , мисли да упдейтне еднократно , телефона му не е с български продуктов код и трябва да се занимава повече - наистина 15те лева в някой сервиз са напълно оправдани.

Uve_Smotanson
18.07.07 г., 17:01
Подценяваш факта, че в случая проблема не е толкова в Nokia, софтуера, или каквото и да е предвидимо. Проблема се оказва, внесен от някъде телефон.
...че тел-а е Индийски...

Хайде гарантирай на 100% да го познаеш това преди да стане бозата. Или някое хлапе да се сети да погледне. Съмнявам се.