Виж пълна версия : GSlide - пачване на SE
Искам някой да даде малко разяснения по тази програмка. Чета аз из нета и си представям, че фактически пачваме примерно main файла и след това го слагаме на самия телефон с XS++. Така ли е в действителност?!? Благодаря :p
MeThTiCaL
08.06.07 г., 00:49
Май правилно си се ориентирал. Аз до сега не съм прилагал пачове, но от това което съм чел процедурата е следната. Харесваш си VKP пачовете които искаш, след което с програмката ги добавяш към МЕЙН-а а след това с аутпът файла който е с име флаш.бин флашваш мейн-а. Има и пачове за ФС, които да речем махат защитите на някои фалове които не могат да се изтрият. Само като слагаш пачове, внимавай да не сложиш пач за някой друг фирмуеър, че ще трябва да префлашваш и да си играеш повечко. То и без друго в твоя случай ако става въпрос за К750@В800 има много пачове за R1BC002 firmware.
Аз искам малко повече разяснения относно тези пачове, които "преместват системните файлове на мемори картата, като Menu patch-
(This patch changes tpa/preset/system/menu to card/menu, for easy updating of menu.ml). Като пачна main файла после какво трябва да се прави?! Как да процедирам?
moridinbg
08.06.07 г., 02:38
Пачовете всъщност са крайно прости. Ако товориш един main file с произволен hex editor ще видиш на много места разни текстове. Те указват различни неща като местоположения на папки, настройки, размери и т.н. Като ги променяш можеш да направиш доста неща. Например да си преместиш папката с менюто на картата /крайно елементарен пач всъщност/. По този начин меню се сменя като смениш файловете на картата и рестартираш телефона. Няма ровене по системни директории и т.н.
Пачовете имат 3 основни полета. Отместване от началото на файла, където ще се променя нещо, стойност която да се промени и стойност с която да се смени. GSlide просто прави подмяната. Ползва се много лесно. Избираш мейн, избираш пачове, даваш proceed и после флашваш с получения файл. Както ти казаха слагаш пачове само за версията на софтуера, който пачваш. Иначе отместванията са други и имаш прееб@н мейн който 99% няма да работи и ще се наложи префлашване.
Флашването е абсолютно безопасно. То всъщност практически всичко софтуерно на тоя телефон е безопасно. Поне на CID49. Аз поне съм правил абсолютно всичко, което може да се направи с тоя телефон, през времето когато го имах. Може да се каже, че бях един от първите с CID49@W800. Виждал съм всякакви симптоми и съобщения за грешки. Невключващ се телефон, да се свържа с оператор, със сервиз. Всичко се оправя с нормален DCU-60 data cabel /от комплелта/.
В se-bg.tk бях пуснал тема с почти всички пачове правени за W800 описание какво правят и какви евентуални странични ефекти имат. Погледни, трябва още да е там.
Така благодаря ти много moridinbg за разясненията;) Пачнах main-а, флашнах го с XS++, направих си папката на картата, качих там иконите за менюто и menu.ml и като си включа телефона ми излиза Configuration error! etc. Къде бъркам? Ако някой е пачвал да каже какво точно се прави, как да наименувам папката(/ите, ако пачовете са повече).
ПП: Правя всичко единствено и само с main, нищо не пипам и не флашвам File System-a.
Edit: se-bg.tk не работи вече.
moridinbg
08.06.07 г., 12:46
се-бг работи, ама май са се преместили някъде. Някой от администраторите ми беше пратил линка, ама погледнах само че са живи и съм го затрил.
Тоя пач къде точно слага менюто? Най-често объркването идва, защото хората бъркат папката и от Unix термините :)
root folder на картата значи основната директория на картата. Тоест като отвориш картата. Най-често менютата са в /card/menu
Това значи, че на картата правиш папка menu и бухаш вътре файловете.
Това съобщение кога ти излиза? След като включиш телефона или след като го включиш и се опиташ да влезнеш в менюто?
Така благодаря ти много moridinbg за разясненията;) Пачнах main-а, флашнах го с XS++, направих си папката на картата, качих там иконите за менюто и menu.ml и като си включа телефона ми излиза Configuration error! etc. Къде бъркам? Ако някой е пачвал да каже какво точно се прави, как да наименувам папката(/ите, ако пачовете са повече).
ПП: Правя всичко единствено и само с main, нищо не пипам и не флашвам File System-a.
Edit: se-bg.tk не работи вече.
Какъв HEADER му зададе в GSlide? При мен от това идваха доста проблеми... при теб мисля, че трябва да е 291 blocks_CID49
Името на файла e header__DB2010_49_red_291blocks.bin това смятам, че не е проблем чак толкова. Съобщението излиза като се опитам да вляза в менюто. Сега ще пробвам по описания от теб начин.
Edit: Пак не става. Ама сега пачнах не само папката за менюто, а и папката за layout-а. Пак като опитам да вляза в менюто ми излиза "Configuration error..... ". Сега ще пробвам само с папката за менюто.
Edit2: Пак не става. Къде може да е проблема?!
Edit3: Разбрах как става. Слага се в папката mssemc. Там се прави една папка menu и това е всичко :)
Сега искам да попитам как става номера да си променя иконите в менюто примерно Съобщения? Как става номера ... с пач ли е или с промяна на на някой фаил свързан с графичната система?!?!
Авторски права на vBulletin