PDA

Виж пълна версия : за WinXP PRO

dember
06.06.07 г., 20:41
имам си ХР ПРО но проблема е че на този РС е опитвано да се инсталира нов ХР но до средата.Когато пусна компютъра ме пита коя ОС да старетира - XP professional или XP professional setup.Когато избера първия си стартира нормално а когато избера втория ме вкарва в ДОС и иска продължение на инсталацията която неможе да се продължи заштото иска някав SP2 ili SP3 и незнам си кво още.Та идеята ми е да не ме пита а да стартира нормално стария windows xp и да се махне тази полуинсталация или кк да я нарека. Благодаря предварително за отделеното време

pan_m
07.06.07 г., 00:29
fdisk/mbr не помага ли ?:rolleyes:

tedych
07.06.07 г., 00:37
Зависи къде е тръгната да инсталира инсталацията, ако е на друг дял, просто изтрий Windows директорията оттам, или виж в Add/Remove programs дали няма нещо, досега не съм омазвал по подобен начин инсталация, та може и някъде в Temporary folders да са недоинсталираните неща, или в някоя временна директория със странно име под главната.
Иначе номера с редактирането и премахването на записа в boot.ini не работи ли?

dember
07.06.07 г., 20:33
ами имаше една нова папка windows с някви завъртулки от двете страни в С: .Изтрих я и изтрих темпораритата и други файлчета които са създадени в същата дата.нищо не помогна....
момчета нищо неразбрах от това което ме питате: fdisk/mbr незнам какво е нито boot.ini
ако може да ми обяните като на идиот (какъвто съм по отношение на компютрите) къде да го напиша или там каквото ще се прави, ще ви бъда много благодарен

павлин_андреев
07.06.07 г., 22:13
Виж в какъв ред са инсталациите, т.е. коя инсталация ти е работещата - първата или втората.
Като зареди Windows-ът даваш десен бутон на My Computer>Properites>Advanced>Startup and Recovery>Settings>System Startup>Edit
Ще ти се отвори един текстов файл, в който ще изтриеш съответният запис. Ако зарежда първата инсталация тук триеш втората и обратно!!!

Виж прикачените файлове за да се ориентираш! Надявам се да съм го направил максимално разбираемо.

NerdiX
07.06.07 г., 23:36
Този ред:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WIND OWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
със сигурност е правилният и трябва да остане.

ice4o
08.06.07 г., 20:14
като се махнат първите две отметки се постига същия успех :)