NEXiT
05.06.07 г., 00:32
Уффф, вярно е много съм зелен с Линукс и дистрибуциите ама все си мислех че съм грамотен и с четене нещата ще се нагласят. Да ама не! Всичките неща който изчетох за инатлацията на Убунту бяха - "Детска играчка", "Сама се инсталира" и т.н. Имам инсталиран ХР и като проверих се оказа че не е проблем да да имам и ХР и Убунту. Записах LiveCDто сложих го, рестарт - нищо особенно и трудно, пуснах приложението за инстал и до там - дава ми харда като Unlocated целия. Мислех че с приложението с което върви ще си направя партишаните - нестава. ОК, partition magic - направих 3 както искаха в хелп-а (swap - 1024 mb повече от нужното; ext2 или ext3 'сякакви варианти на дялове и не :( ) Не се отказвам лесно - gparted-livecd намерих т'ва и с него пробвах вътре е gnome partition editor (май така се казваше) и пак същото - Unlocated. Имах един стар Mandrake дето сам си разпознаваше къде е Уина и си делеше всичко пробвах и с него - тц. Открих и нещо друго wubi-7.04-minefield2 (Windows UBuntu instaler) - по лесно от скайп било ама нищо не направи и то. :( :( Ех и блокирах до тук...
Остана само да форматирам целия хард - ама нещо ми се вижда много играчка.
И така - HDD Excelstor 60GB едва ли е от значение, но да кажа. Надявам се да ми дадете накаква идея. А, да засича ми паритшаните и ги маунтвам като съм в ЛайвСИДИто ама не ги разпознава при инсталацията. Ако има нещо неточно, както ви казах лаик съм и се надявам да подходите с разбиране...
Остана само да форматирам целия хард - ама нещо ми се вижда много играчка.
И така - HDD Excelstor 60GB едва ли е от значение, но да кажа. Надявам се да ми дадете накаква идея. А, да засича ми паритшаните и ги маунтвам като съм в ЛайвСИДИто ама не ги разпознава при инсталацията. Ако има нещо неточно, както ви казах лаик съм и се надявам да подходите с разбиране...