Виж пълна версия : Проблем с използването на Vista след около 20 часа uptime
MooN_WiND
02.06.07 г., 09:50
Здравейте..
От известно време Vista-та изпада в странни настроения.. След известно време uptime ..да речем 20 часа нещо става и компютъра отказва да стартира нова програма, каквато и да е.. Отказва да отваря менютата, дори. Тоест уж се отварят, ама нищо не ми показва. И табовете на Internet Explorer не мога да отварям, даже.
RAM свободен показва, че има..
Въпреки това, когато изключа някоя и друга програма(например BOINC) нещата се оправят но за минути.. и после пак.. докато не рестартирам или поне не LogOff-на.
Странното е, че с напредване на времето(имам предвид в седмици и месеци) проблемът се задълбочава..
При предната иснталация на Vista съм си използвал пак същите програми както сега, но не съм забелязвал подобен проблем.
Някой дали ще може да ми подскаже какво да правя.. в google не мога да измисля какво точно да търся..
MooN_WiND
04.06.07 г., 09:12
Хм.. както обикновено моите проблеми са твърде сложни за гурутата на HWBG.
Явно ще трябва да форматирам отново.. Нищо, тъкмо ще изпробвам новия крак с емулирането на BIOS-а..
Като са ти сложни проблемите -> форумс.дата.бг -> там веднага ще те посъветват за правилния крак.
Chertoianov
04.06.07 г., 12:02
Явно ще трябва да форматирам отново.. Нищо, тъкмо ще изпробвам новия крак с емулирането на BIOS-а..
Не! Просто Гурутата от HWBG никога не са срещали подобни проблеми. Защо ли? Ами не зная. Да не би проблема да е отново в твоя телевизор.
Ще разкажеш ли по-подробно: инсталирани програми, антивируси, дефрагментатори с включен мониторинг на дейността... А, да! Релийз на ОС? И, ооооо, използван крак за Виста? Все такива работи. Аз защото боб не обичам, предпочитам да гледам на индийско кашу с материали на клиента.
MooN_WiND
04.06.07 г., 19:46
Както казах програмите са същите като при предишната инсталация, както и "активацията"(timerlock), да не говорим за "Релийз"-а, но тогава нямах такъв проблем.
Антивирус не използвам. Дефрагмент се пуска веднъж на месец по schedule. Останалите са eMule, BOINC, Everest, skype, buetooth widcomm, Sync Center, last.fm, logitech, kX Manager, Winamp. Нито една от тях не поражда съмнения в мен..
XaMaB дори не си си направил труда да ми прочетеш поста..
...
Аз защото боб не обичам, предпочитам да гледам на индийско кашу с материали на клиента.Въх, пукна ми се шкембето от смях..
Какво да му чета на поста?
"Преди ми работеше, сега не. Къде е проблема?"
Въпросните гурута не са писали Вистата, нито пък работят в техническата поддръжка на Microsoft. А по въпроса за търсенето в Гугъл, аз бих търсил примерно "Vista memory leaks или "Vista resource leaks".
Не бих се учудил, ако някой софтуер не унищожава GDI objects. Може да се види през Task Manager.
MooN_WiND
05.06.07 г., 00:23
Не изглежда като да има leak, поне според Task Manager, нито регистрирам непознати приложения.
XaMaB - "Мразим да пишем по темата" , а?
Стига с тез "гурута", трябваше и по-рано да го напиша в кавички..
Не ми е дерта, че не мога да се оправя и сам, просто се опитвам да си спестя време.. Търся информация, ако някой знае нещо, обаче като никой не ми отговаря .. не знам какво да си мисля.
Преди ми се случваше подобно нещо като бях с малко памет под Вин2003.
Като пусна малко повече програми след няколко седмици ъптайм, и изведнъж ОС-а отказва да стартира програмите.
Обикновено е някой leak наистина.
Сложи TaskInfo, тази програма има поддръжка на Виста, и показва изключително детайлизирана информация за всеки процес, колко и какви обекти ползва, и каквото се сетиш и не се сетиш за всеки процес.
Ако има leak на обекти или памет, там ще го видиш, task manager показва едно голямо нищо.
Tommy_Vercetty
05.06.07 г., 08:44
Когато се бъгне Виста и не можеш да отваряш програмите, отвори Services и виж изключено или включено е Software Licensing. Защото при мен му дадох Disable и го спрях, рестартирах и след това нямах възможност да отварям повечето Windows програми, някои менюта и табове, както и Properties на My Computer и Control Panel. Не съм сигурен, че това е решението на проблема, но пробвай :)
MooN_WiND
05.06.07 г., 10:28
TaskInfo ми вади някаква аларма за Too Many GDI Objects.. Ще изчакам да започне пак да ми прави проблема и ще видя колко става броя на тея GDI Objects.
TaskInfo ми вади някаква аларма за Too Many GDI Objects.. Ще изчакам да започне пак да ми прави проблема и ще видя колко става броя на тея GDI Objects.
Обикновено в програмата са настроени твърде малко такива обкети (както и от другите), при които да алармира. Отиди в Configuration - Alarms, и увеличи слайдърите поне двойно, и няма да пищи толкова рано.
Когато се появи проблема, просто преглеждаш всички процеси и гледаш при кой от тях има ненормално голямо число на заети обекти (някъде вдясно в таблицата са).
Авторски права на vBulletin