PDA

Виж пълна версия : RQ: промяна на големина на .avi

yavor
01.06.07 г., 17:54
Хора кажете ми как и с коя програмка да си смаля няколко клипчета (10) ,така че да се хванат на 1 ДВД(4.7ГБ).Общия им размер е 4.94ГБ :)

artanis
01.06.07 г., 18:11
virtualdub? Като ти гледам аватара май ще трябва през WINE :) иначе има много програмки за encoding, но аз се сещам за тази (поне е open source) . Хм, сетих се за още 1 вариант: mencoder, тва си е за linux вече

едит: между другото като гледам колко малко не ти стига, може и да е възможно само с прекодиране на аудиото да стане, ако е с достатъчно голям битрейт оригинала и така няма да се пипа образа (много лесно с virtualDub. с mencoder нямам опит)

yavor
01.06.07 г., 18:21
Обясни по-подробно за VirtualDub (имам си и XP все още и wine имам ,ама не съм пробвал дали тръгва :) ).Клипчетата са от поредицата на БТВ Българите искам да ги запиша 10-те на 1 ДВД ,за да не ги деля.Може на 1-то малко да се прецака качеството ,но да са на 1 място искам.

artanis
01.06.07 г., 18:39
Сега се усетих, че ти трябва повече компресия отколкото си помислих отначало. Това "4.7G dvd" ме подведе. Те реално са има няма 4.4, тоест половин гиг ти трябва да се свие.
Нямам VDub пред себе си, но по спомени:
отваряш файла, горе има меню за аудио и видео потоците - от там за аудиото избираш да го копира, без да го кодира наново, а за видеото избираш някакъв кодек и битрейт. Накрая пускаш да кодира (не помня бутона, но трябва да е очевидно как става) и тестваш след това резултата и ако качеството е задоволително, според компресията повтаряш с другите епизоди до постигане на желания обем.
Ако това не ти е достатъчно ясно имаш няколко варианта:
- google
- просто да разцъкаш програмата и да установиш сам как става
- някой добър самарянин да ти обясни тук по-подробно :)
Аз не съм особено компетентен по тоя въпрос, но това би трябвало да ти свърши работа.

Това ме подсеща, та и да не правя друга тема: някой пробвал ли е да раздели x264 .mkv филм на две части и ако може да сподели как? (ще ми се да запиша 1-2 да ДВД ама няма да купувам двуслойни, я!)

PepiX
01.06.07 г., 19:56
Имам я да DVD-ROM поредичката.. ако искаш - драсни ми ЛС да уредим нещата през Hamachi...

yavor
02.06.07 г., 00:04
Мерси за помощта ,оправих нещата с VirtualDub и фала от 602МБ стана 370МБ ,а най странното е ,че не виждам никаква промяна в качеството :conf:

icaci
02.06.07 г., 02:18
Можеше да го прекодираш с mencoder от пакета MPlayer под Linux, но щом си се справил с VirtualDub...