Виж пълна версия : С какво да срежа ламарина на кутия с дебелина 0.8Мм
Mamularina
30.05.07 г., 16:36
Мислях си с дремел но незнам дали ще стане,После мислих с пробивен трион но незнам дали ще мога да взема ъглите за да станат обли,
С лавер или на водно рязане НЕ Е варянт за мен не съм от София.
Идей?
martorudy
30.05.07 г., 18:13
С ножовка бая ще се узориш ;) Пробвай с дремел и армирани дискчета
Darknauss
30.05.07 г., 18:26
ИдеЙ го нема. От личен опит ще ти препоръчам ножица за ламарина.
svetlyo
30.05.07 г., 18:28
ако искаш да не нагънеш ламарината - малка четка и сярна киселина :)
martorudy
30.05.07 г., 18:32
ако искаш да не нагънеш ламарината - малка четка и сярна киселина :)
От каде ще намери сярна киселина ? И как ще направи линията да не е "рошава" ? Плус това е опасно.
Mamularina
30.05.07 г., 18:55
Да но с дремел четох в една тема за мод на БИГ ТАУЕР кутия кадето момчето което и почнало да го прави ясно казва,че дремела дори неможе да я среже а само я драска?
Това възможно ли е или?
martorudy
30.05.07 г., 19:03
С малко повече време и дискчета може и да я одрежеш ама май по-евтино ще ти излезе да ти я одрежат с Лазер (ама ти пак няма как да се добереш до такова нещо) бтв проверил ли си дали в твоя град няма лазерно рязане не само в София има ? Кажи от кой град си и може някой от там да знае нещо.
Mamularina
30.05.07 г., 20:25
Ами от Плевен съм но незнам тук да има такова нещо.
А с пробивният трион ще мога ли да направя ъглите обли.
или няма как да извия толкова рязко триона че да стане на 90 градуса,за да мога да си заобля ъглите за да мога да им сложа гумени уплатнения защото ако ъглите са под 90 градуса (Като ъгли а не обли)
няма да мога да сложа или греша?
didotovt
31.05.07 г., 23:53
Това със сярната киселина иначе е добра идея :) Някаде имах около 100g Серен триоксид. Ще си направя малко и ще го пробвам (надявам се фаталните последсвия да са само за ламарината :D ) А и киселината няма ли да разяде и четката :) Ако нямате сяра може да пробвате с хипохлориста киселина но е ТВЪРДЕ слаба
Ами от Плевен съм но незнам тук да има такова нещо.
А с пробивният трион ще мога ли да направя ъглите обли.
или няма как да извия толкова рязко триона че да стане на 90 градуса,за да мога да си заобля ъглите за да мога да им сложа гумени уплатнения защото ако ъглите са под 90 градуса (Като ъгли а не обли)
няма да мога да сложа или греша?
С прободния трион можеш, но ти трябват маркови ножчета, подходящи за целта. Трябва да улучиш подходящ продавач и да му кажеш какво ще режеш. Да г'еа!:beer:
wolfshark
01.06.07 г., 00:30
С малко повече време и дискчета може и да я одрежеш ама май по-евтино ще ти излезе да ти я одрежат с Лазер (ама ти пак няма как да се добереш до такова нещо) бтв проверил ли си дали в твоя град няма лазерно рязане не само в София има ? Кажи от кой град си и може някой от там да знае нещо.
Пише се отрежат/отрежеш а не одрежат/одрежеш
По темата: Няма ли да стане с дремел и диамантени дискчета?
estqwerty
01.06.07 г., 00:49
пич, я поразпитай малко за лазери - в моето село има - аз съм на 150км от всеки областен град - аий стига - някога трябва просто да седнеш на бира - да питаш аверите или батковците /дартаците също са кум тая категория/ - в плевен да няма - да бе???
Mamularina
03.06.07 г., 18:27
Ами пича е питал но не е разбрал.Ако някой види фирма за лазери с филиял в Плевен да пише едно ЛС ;)
Dare_Devil
04.06.07 г., 00:23
Можеш облата част на ъглите да я изрежеш с бор корона със съответен диаметър, а правите - с прободен трион.
А и с дремел ще стане - за моята кутия съм рязал една камара детайли от 0.8 мм ламарина с дремел без никакви проблеми. Макар че ако ще е просто правоъгълник със заоблени ъгли май по-удачен си е варианта, който ти предложих първоначално.
Здравейте :-)
При нас има лазер, дори два ;-)
Няколко кутии знам че са направили, пък и не е далече.
Виж www.metarem.com - сайта на фирмата
georgicv
13.06.07 г., 20:40
На комшията му рязах капака с ъглошлайф от по малките.Като с дърводелски стеги хванах прави парчета от теракотени плочки стана идеално само ъглите до оформяш с пила.Диска спокойно си го натискай в теракота.
Uve_Smotanson
14.06.07 г., 18:57
Виж, ако имаш познат майстор, който поставя гипсокартон. Те имат едни хубави ножици за U и C профилите, може и да се справят с 0.8 мм.
A.D.I.D.A.S
20.06.07 г., 16:43
Виж, ако имаш познат майстор, който поставя гипсокартон. Те имат едни хубави ножици за U и C профилите, може и да се справят с 0.8 мм.
Да ама нагъват...от личен опит:ghi:
Преди малко видях, че имам сериозен проблем.Моята кутия е скромните 1.1мм :( е това нещо вече е десети левел:D
Edit:А и къде във Варна има лазерно рязане,че се е видяло че така ще се реже :)
martorudy
20.06.07 г., 16:50
http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=29068&highlight=%CB%E0%E7%E5%F0%ED%EE+%F0%FF%E 7%E0%ED%E5+%E2%FA%E2+%C2%E0%F0%ED%E0
A.D.I.D.A.S
20.06.07 г., 17:09
Мерси много за линка:)
Ще разуча, ама искам поне да пробвам 1во с дремела, понеже като отидеш да ти я отрежат се губи тръпката да си го направиш сам:D
режи със зеге и потърси ножчета за фигурно рязане. Особеното им е че са по тесни и могат да "завиват" с по малък радиус. С всички други варианти, освен лазера са по-трудни или с по-лош резултат
A.D.I.D.A.S
23.06.07 г., 12:48
Ако не намеря нейде из Варна лазерно рязане минавам на този вариянт:)
Ама предпочитам все пак лазера, понеже си ми харесва кутията:)
Незнам точно каква линия ще режеш ,но мога да кажа аз как изрязах отвори за вентилатори на моята кутия.пробивам един отвор в центъра на кръга.в една дъска пробивам две дупки на разстояние равно на радиуса на кръга който желая.В дупката съответна на центъра слагам болт с гайка и стягам донякъде.в другата дупка на дъската забивам игла (закалена ,а не от ония дето се огъват) и се получава нещо като пергел.Почвам да обикалям в едната посока и иглата леко но сигурно прави пътека в ламарината.Кутията ми не е от най-тънките ,но за сравнително малко време се сряза до край.Без нагъване .Загладих с полуобла пиличка и всичко си е ОК.Все едно от завода така е дошло ;) Сложих вентилатора и една решетка и стана културно.Вентилатора ми вади въздуха нагоре понеже захранването ми не е отзад а отпред ;) Но това е друга тема...
Авторски права на vBulletin