PDA

Виж пълна версия : За кражбите и стикнатите теми

JoZ
30.05.07 г., 03:16
В "общи" започнах да скролвам по екрана (х768) за да видя първата тема която не е стикната. Стикнатите теми за кражби преобладават. Крадливо племе сме, знаем си го. Може би е добре да се направи отделна тема в която да се пускат тези обяви вместо да докараме до две страници със стикнати теми за кражби в "общи".

XaMaB
30.05.07 г., 10:05
Или направо раздел "Какво ми откраднаха днес" :(

ССТАНЕВ
30.05.07 г., 12:15
Може би е добре да се направи отделна тема в която да се пускат тези обяви вместо да докараме до две страници със стикнати теми за кражби в "общи".
+1

Darkness
30.05.07 г., 15:58
+1

Една ама да е обща и да се почиства от време навреме.

yog_7
30.05.07 г., 21:38
И подкрепям.

:D

Twistеr™
30.05.07 г., 22:16
На мен пък не ми пречат. Мога да изтърпя 2-3 седмици да има 2-3 стикнати теми, ако това ще помогне на съответните хора, които са ги пуснали. А да се прави една обща тема ми се струва, че е безмислено.

thedivaka
30.05.07 г., 22:33
То сега както са 3 се траят. Ако стане по-масов навик всеки да прави тема за нещо откраднато - може и цялата първа страница да стане само стикнати кражби. :p

bojilov
30.05.07 г., 23:07
И според мене е добре да са в отделни тема та да се набиват на очи-иначе ако е една-никой нема да влиза в нея.Докато така ще не ще-влизайки в "Общи"
чете"Откраднат лаптоп" и му иде на акъла-"ейй аве днеска знаеш ли че един ми предлага на тънка лайсна същият да ми продаде."-я чакай да погледна за кво иде реч.
Въпреки че такива случки стават на милион-един път,дагоеба.
Просто повече хора ще го виждат.

Valeri
31.05.07 г., 02:58
За темите за кражби имаше преди време уговорка, който си ги закача, той да си ги откача, като срокът на "висене" да не е повече от месец. Явно обаче остават забравени такива. Като видите, че някоя тема виси прекалено дълго, потърсете някой от модераторите в съответния раздел да я "откачи". Примерно, няма движение за месец - Report Post.

Paparac
31.05.07 г., 03:35
Което лесно обаче може да доведе дори до картон, защото за тази уговорка сега чувам, да речем аз конкретно. И не са ли модераторите и администраторите тези, които трябва да следят за тези "вътрешни договорки"? Аз, откъде, аджеба да знам, че има подобен казус помежду тях? И ако пусна репорт, който няма отношение с правилата на определена стикната тема, за които не знам, справедливо може да получа и наказание, защото се обаждам, където не ми е работа!

aluminium
31.05.07 г., 03:46
Paparac, е нали сега вече знаеш, защо протестираш?:D
Мисля, че е хубаво да са в отделни теми и както спомена Valeri след месец неактивност да се откачат. Така поне ги виждам и ги прочитам. Вероятноста да се помогне е малка, но все пак я има.

Valeri
31.05.07 г., 03:57
...да доведе до картон...

Няма да доведе до никакъв картон, защото няма причина да бъде даден такъв. За тази уговорка е нормално да не си чувал, защото тя е била между модераторите. По принцип никой няма задължение да закача теми по желание и да ги следи. Нормално е да има и забравени такива. Вкл. такива, по които няма движение много месеци, за които ти самия преди време имаше претенции да не се откачат, доколкото помня.

mitku
31.05.07 г., 10:28
... Примерно, няма движение за месец - Report Post.
Което лесно обаче може да доведе дори до картон...
Някой може ли да даде ПРИМЕР за даден картон, заради Report? Таквоз животну просто няма... рипортвайте спокойно (http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=35126), ако смятате, че дадена тема/мнение са "неправилни".

Darkness
02.06.07 г., 15:35
И кой unstick-на темата за футболния отбор? 2 години вече седи, не съм прочел никъде че пречи на никого. Надявам се да е грешка.

Моля човека от от "висшите етажи" , който има желание да ми отговори на PM.

massacre
02.06.07 г., 15:51
Аз я откачих и не ми е проблем да отговоря тук, не на PM. И не беше грешка. Темата "естествено" се задържа отгоре. Поне би трябвало, щом се следи от повече хора. Извинявам се, но на последните 2 страници не видях нещо особено смислено, освен, че се разбирате, как отново няма да се съберете всички. За да не звуча демотивиращо за спортистите, няма да задълбавам в детайли.

Снощи съм "почистил" всички раздели от "Общ софтуерен" надолу от теми, по които не се пише; са твърде стари; се задържат "отгоре", поради висока активност.

Darkness
02.06.07 г., 17:45
Причината да не се събираме е че мачовете са през седмицата когато са баловете... 18-30 май.Това не е само проблем на нашия отбор ами на лигата като цяло. Поинтересувай се Bloody (нищо лично към него)какво трябваше да направо още преди няколко месеца да не казвам началото на годината.

Vesu
03.06.07 г., 01:05
Аз ако купувах нещо втора ръка, бих се радвал да има някъде да погледна дали няма шанс да е крадено. И би било 10 пъти по-добре да е една тема - човек може да погледне в темата дали няма нещо интересно наскоро и след това... знаем, че не е крадено от "наш" човек :ghi: (куцо, но за съжаление само това проверяваме :( ). Тъй, че според мен 1 тема ще е по-полезна и за пускащия обява.

acdc
11.06.07 г., 14:42
Аре стига глупости, има две теми за открадната техника (от общо три стикнати) и вече страшна работа станала, че на някой не му се скролвало - ще му се изтърка пръста :D Някой да е отвярял западен форум, или екстрийма и да види какво става там от стикнати теми?!?
В работата съм на 1024Х768 и нямам никакъв проблем ;)

JoZ
11.06.07 г., 17:16
acdc, ако я нямаше тази тема, нямаше да виждаш само три в момента. ЗЕми нАмали пАрата малко а?

acdc
12.06.07 г., 12:48
Е убаво де, парата ти я вдигаш не аз, защото на мен ми е все тая, къде ще е първата не стикната тема. Това нито влошава, нито подобрява по някакъв начин прегледността на форума. То отстрани си има един "знак", който показва, че темата е стикната, сега ако на някой му е трудно да вижда и да се ориентира е друг въпрос и проблем си е негов.

mitku
12.06.07 г., 12:54
В интерес на истината - според мен, разумният максимум на стикнати теми в един раздел е 5. Като станат повече, става досадно... а и без това рядко им се обръща внимание. А това, че в много "водещи" форуми по света са много повече, не значи, че е по-добре.
Според мен, идеята за обща тема за откраднатите неща е добра http://hardwarebg.com/forum/images/icons/icon14.gif
Т.е. по-добре е всички откраднати неща да са на едно място и ще се виждат по-добре, а и това "спестява" увеличаване на бройката "досадни" стикнати теми. А иначе - Valeri е обяснил по-горе "принципа" на закачване/откачване, който важи в момента (но не се спазва много-много, защото никой не обръща внимание и забравя за това).