PDA

Виж пълна версия : SIOCADDRT: invalid argument

G-Point
31.05.03 г., 03:30
днес се пробвах да пусна един рутер с freesco 2.7, подкарах вътрешната мрежа ама външната към доставчика я няма никаква, имам пинг към мрежовата карта на външната мрежа ама до там. По време на зареждането на freesco-то ми изписва това. Какво означава и къде бъркам че цял ден загубих днес с тая работа?

G-Point
02.06.03 г., 00:47
Ехоооо, никой ли не знае?

jay
02.06.03 г., 11:29
Значи, че нещо не е наред при добавянето на нов route. Виж дали въобще я има картата като device.

QWERTY
02.06.03 г., 13:38
Не знам на това Фриско къде му се задават мрежовите интерфейси, но проблемът ти е там. Оикновенно тази конфигурация се намира в /etc/network/interfaces . Не си си описал външният интерфейс като хората.

G-Point
03.06.03 г., 01:12
Мрежовите карти се откриват и двете, те са еднакви RTL8139, в къщи като го пуснах стана много лесно но при мен в къщи му давам да си вземе IP от DHCP на доставчика. А при колегите е статично IP-то. Настройките стават с нещо като Wizard и те пита конкретни неща, ама като му ги сложа и няма никой. Всъщност има пинг към мрежовата карта която е за външната мрежа ама само до там.

QWERTY
03.06.03 г., 09:11
Еми нещо не се разбирате с този уизард. Провери, дали въвеждаш това, което трябва.