Виж пълна версия : ASUS V9900/TD 128MB GeForceFX 5800 (NV30) - първи впечатления.
Ba4o Kiro
28.05.03 г., 17:39
Тук можете да отправите конкретни въпроси, забележки или коментари - тук е мястото да ги отправите.
Очаквайте скоро ревю на повечето нови видеокарти поддържащи DX9, там ще имате повече база за сравнение...
Статията можете да прочетете ТУК (http://www.hardwarebg.com/reviews/asus/v9900/asus-v9900td-01.html).
The Penalty
28.05.03 г., 17:49
Бе като я гледам тая полемика в "Хардуер, процесори и овърклокинг" относно чийтването с новите драйвери нещо почват да ме съмняват 5+ хиляди точки на Марк-а...
ЕДИТ: ъъъъ извинявам се ако съм пропуснал нещо от ревюто, прегледах го като дявол евангелие :)
The Bandit
28.05.03 г., 19:21
Споко, нали е тествано с 43.51, там няма май cheat-ове (засега) Пък и 17 хилки на 2001SE на мен ми звучат достатъчно убедително ;)
Originally posted by The_Bandit
Споко, нали е тествано с 43.51, там няма май cheat-ове (засега) Пък и 17 хилки на 2001SE на мен ми звучат достатъчно убедително ;)
Май има , само , че далеч по-малко от в 44.03 .
Много странно ми се стори mipmap detail level-a ,че е на blend . Мисля , че там винаги трябва да е на best quality ! Съмнявам , се при такива настройки да се постига добро качество на текстурите в 3D . Няма скрийн шотове нито в 2D нито в 3D , което е нормално , защото все пак това е превю , но гледам , че накрая картата се препоръчва като такава с добро 2D и 3D , а доказателства няма .. Това е карта за много пари и когато някой тръгне да си купува такова нещо той трябва да е сигурен какво купува . Докато не се направи сравнение рамо до рамо с карта от нейния ценови диапазон - Radeon 9500Pro , 9600Pro , мисля , че неможе да се каже нищо определено за картата и неможе да се препоръчва . Това което научих от превюто е , че просто работи , видях я как изглежда и се клоква добре .
GeniusLoci
28.05.03 г., 20:49
Ще ме убиеш ако ти дам два скрийншона при blend и best quality и откриеш коя от двете в кой режим е правена...
А 2D-то никой не може да ти го покаже - това си е не само до лично впечатление, а и до това кой е производителя. След като е лично nvidia не вярвам да има проблеми точно при него..
Статията е екстра ;) видеото също, остава само да събираме парички от закуски, ако бяхме и като Маргарит Мицев :D
Колко е шумна все пак, можете ли да онагледите с подходящо сравнение? Няма ли да я тествате с водно колко ще се клокне?
И една малка грешка: "Картата се клокна стабилно до 496Mhz честота на ядрото, 25% над щатната и до 992Ghz честота на паметта." Де да бяха наистина толкова, а? :D :D :D
Originally posted by GeniusLoci
Ще ме убиеш ако ти дам два скрийншона при blend и best quality и откриеш коя от двете в кой режим е правена...
А това нещо само при FX-а ли е ? Защото при GF3 има разлика . Това всъщност е същото като LOD-то . Тоест на blend може би LOD е към 1 или 2 . На best performance е към 3 , там разликата просто се набива на очи .
Това е със старите драйвери 43.51 както си и пише. С 44.03 се клоква до 5800Ultra (500/1000).
Originally posted by pav
А това нещо само при FX-а ли е ? Защото при GF3 има разлика . Това всъщност е същото като LOD-то . Тоест на blend може би LOD е към 1 или 2 . На best performance е към 3 , там разликата просто се набива на очи .
Нема такова нещо.... Best Quality e -0.1, докато Best Performance е +1.2 при LOD-а... засичал съм ги с Riva Tuner...
alex_matrix
29.05.03 г., 07:27
бах много пече тая гад
особенно рамта лили как се опарих днеска :mad: :mad:
сложих един датчик като ми свирна алармата че е над 63 градуса гледах като изтребител
за съжаление по натам не стигнах щото датчика не може повече но като се има в предвид с каква скорост ги трупна 63 предполагам че и към 80 С отива на рамта
Originally posted by Mollov
Нема такова нещо.... Best Quality e -0.1, докато Best Performance е +1.2 при LOD-а... засичал съм ги с Riva Tuner...
Дам аз съвсем съм ги объркал :D . Ама сега като ги погледнах Best Quality е 0.0 , Blend е 0.5 , Best performance е 1.3 на 40.72 . Така , че как ви звучи , че тестовете са правени при LOD 0.5 :lol: ?? Е , не е като LOD 4 , ама все пак ... :D .
Originally posted by alex_matrix
бах много пече тая гад
особенно рамта лили как се опарих днеска :mad: :mad:
сложих един датчик като ми свирна алармата че е над 63 градуса гледах като изтребител
за съжаление по натам не стигнах щото датчика не може повече но като се има в предвид с каква скорост ги трупна 63 предполагам че и към 80 С отива на рамта
Клокната 500/1000 на затворена кутия не е дигала над 60 градуса отчетено с външен датчик на паметта. Като отвориш капака наистина почва да загрява повече.
С такива отчитания на температурата скоро може и да има възможности и за разтопяване на спойките на паметта и GPU-то... тия новите карти греят like a mother fucker...
Не случайно V9950 е като изтребител - с масивен меден радиатор и 2 перки....
alex_matrix
29.05.03 г., 21:55
Originally posted by Steve
Клокната 500/1000 на затворена кутия не е дигала над 60 градуса отчетено с външен датчик на паметта. Като отвориш капака наистина почва да загрява повече.
къде го допираш датчика
Мушкам го под радиатора от задната страна (триъгълния), между две от паметите.
Авторски права на vBulletin