PDA

Виж пълна версия : ASUS V9900/TD 128MB GeForceFX 5800 (NV30) - първи впечатления.

Ba4o Kiro
28.05.03 г., 17:39
Тук можете да отправите конкретни въпроси, забележки или коментари - тук е мястото да ги отправите.

Очаквайте скоро ревю на повечето нови видеокарти поддържащи DX9, там ще имате повече база за сравнение...

Статията можете да прочетете ТУК (http://www.hardwarebg.com/reviews/asus/v9900/asus-v9900td-01.html).

The Penalty
28.05.03 г., 17:49
Бе като я гледам тая полемика в "Хардуер, процесори и овърклокинг" относно чийтването с новите драйвери нещо почват да ме съмняват 5+ хиляди точки на Марк-а...

ЕДИТ: ъъъъ извинявам се ако съм пропуснал нещо от ревюто, прегледах го като дявол евангелие :)

The Bandit
28.05.03 г., 19:21
Споко, нали е тествано с 43.51, там няма май cheat-ове (засега) Пък и 17 хилки на 2001SE на мен ми звучат достатъчно убедително ;)

pav
28.05.03 г., 20:16
Originally posted by The_Bandit
Споко, нали е тествано с 43.51, там няма май cheat-ове (засега) Пък и 17 хилки на 2001SE на мен ми звучат достатъчно убедително ;)

Май има , само , че далеч по-малко от в 44.03 .

Много странно ми се стори mipmap detail level-a ,че е на blend . Мисля , че там винаги трябва да е на best quality ! Съмнявам , се при такива настройки да се постига добро качество на текстурите в 3D . Няма скрийн шотове нито в 2D нито в 3D , което е нормално , защото все пак това е превю , но гледам , че накрая картата се препоръчва като такава с добро 2D и 3D , а доказателства няма .. Това е карта за много пари и когато някой тръгне да си купува такова нещо той трябва да е сигурен какво купува . Докато не се направи сравнение рамо до рамо с карта от нейния ценови диапазон - Radeon 9500Pro , 9600Pro , мисля , че неможе да се каже нищо определено за картата и неможе да се препоръчва . Това което научих от превюто е , че просто работи , видях я как изглежда и се клоква добре .

GeniusLoci
28.05.03 г., 20:49
Ще ме убиеш ако ти дам два скрийншона при blend и best quality и откриеш коя от двете в кой режим е правена...

А 2D-то никой не може да ти го покаже - това си е не само до лично впечатление, а и до това кой е производителя. След като е лично nvidia не вярвам да има проблеми точно при него..

DrDoom
28.05.03 г., 21:51
Статията е екстра ;) видеото също, остава само да събираме парички от закуски, ако бяхме и като Маргарит Мицев :D
Колко е шумна все пак, можете ли да онагледите с подходящо сравнение? Няма ли да я тествате с водно колко ще се клокне?

И една малка грешка: "Картата се клокна стабилно до 496Mhz честота на ядрото, 25% над щатната и до 992Ghz честота на паметта." Де да бяха наистина толкова, а? :D :D :D

pav
28.05.03 г., 23:03
Originally posted by GeniusLoci
Ще ме убиеш ако ти дам два скрийншона при blend и best quality и откриеш коя от двете в кой режим е правена...

А това нещо само при FX-а ли е ? Защото при GF3 има разлика . Това всъщност е същото като LOD-то . Тоест на blend може би LOD е към 1 или 2 . На best performance е към 3 , там разликата просто се набива на очи .

Steve
29.05.03 г., 01:32
Това е със старите драйвери 43.51 както си и пише. С 44.03 се клоква до 5800Ultra (500/1000).

Mollov
29.05.03 г., 02:06
Originally posted by pav
А това нещо само при FX-а ли е ? Защото при GF3 има разлика . Това всъщност е същото като LOD-то . Тоест на blend може би LOD е към 1 или 2 . На best performance е към 3 , там разликата просто се набива на очи .

Нема такова нещо.... Best Quality e -0.1, докато Best Performance е +1.2 при LOD-а... засичал съм ги с Riva Tuner...

alex_matrix
29.05.03 г., 07:27
бах много пече тая гад
особенно рамта лили как се опарих днеска :mad: :mad:

сложих един датчик като ми свирна алармата че е над 63 градуса гледах като изтребител
за съжаление по натам не стигнах щото датчика не може повече но като се има в предвид с каква скорост ги трупна 63 предполагам че и към 80 С отива на рамта

pav
29.05.03 г., 13:07
Originally posted by Mollov
Нема такова нещо.... Best Quality e -0.1, докато Best Performance е +1.2 при LOD-а... засичал съм ги с Riva Tuner...

Дам аз съвсем съм ги объркал :D . Ама сега като ги погледнах Best Quality е 0.0 , Blend е 0.5 , Best performance е 1.3 на 40.72 . Така , че как ви звучи , че тестовете са правени при LOD 0.5 :lol: ?? Е , не е като LOD 4 , ама все пак ... :D .

Steve
29.05.03 г., 13:11
Originally posted by alex_matrix
бах много пече тая гад
особенно рамта лили как се опарих днеска :mad: :mad:

сложих един датчик като ми свирна алармата че е над 63 градуса гледах като изтребител
за съжаление по натам не стигнах щото датчика не може повече но като се има в предвид с каква скорост ги трупна 63 предполагам че и към 80 С отива на рамта

Клокната 500/1000 на затворена кутия не е дигала над 60 градуса отчетено с външен датчик на паметта. Като отвориш капака наистина почва да загрява повече.

Mollov
29.05.03 г., 13:38
С такива отчитания на температурата скоро може и да има възможности и за разтопяване на спойките на паметта и GPU-то... тия новите карти греят like a mother fucker...

Не случайно V9950 е като изтребител - с масивен меден радиатор и 2 перки....

alex_matrix
29.05.03 г., 21:55
Originally posted by Steve
Клокната 500/1000 на затворена кутия не е дигала над 60 градуса отчетено с външен датчик на паметта. Като отвориш капака наистина почва да загрява повече.

къде го допираш датчика

Steve
29.05.03 г., 22:23
Мушкам го под радиатора от задната страна (триъгълния), между две от паметите.