PDA

Виж пълна версия : Аномалия с C35.

GIPSON
28.05.03 г., 13:55
Имам Siemens C35i от година и половина. От няколко месеца батерията почна да свършва доста бурзо за 1 ден. Казва, че е празна и гаси. Пускам ГСМ то пак и показва пълна. След 1-2 часа казва, че е празна и гаси. Индикатора винаги си е пълен до горе.

Купих нова батериа li-ion и с нея пак същото, следователно проблема не е в батерията.

Кажете как може да се оправи.

мерси:)

BNN
28.05.03 г., 15:53
Това е често срещан проблем с батериите на С35. Пробвай да почистиш контактите на новата батерия както и на GSM-а. Повече неоригинални батерии за S/C35i не са стока.

GIPSON
28.05.03 г., 18:15
Мерси, но ми казаха, че е изгориало стъпало. :) :mad:

Ilian359
29.05.03 г., 15:32
Стъпало ли?

Dark Skywalker
29.05.03 г., 21:06
Стъпало на....?

Антенен усилвател? Какво общо може да има това с батерията?

chuchi
01.06.03 г., 18:28
проблема е в крайното стъпало на GSM-a, в сервиз ще ти вземат не повече от 30 лева за поправка!

GIPSON
02.06.03 г., 00:09
Originally posted by chuchi
проблема е в крайното стъпало на GSM-a, в сервиз ще ти вземат не повече от 30 лева за поправка!

Точно, но ми взеха 35.
Като гледам навсякъде където проверих ми искаха повеече.
Обаче пък са като ми върнаха ГСМ -то обхвата ми почна да игра и падна доста (често търси прежа).
Сега ще трябва пак да ходя да им го блъсна в главата.

GIPSON
04.06.03 г., 14:44
вчера си взех отново ГСМ то от сервиза и те казаха, че са сменили отново стъпалото. Но той продължава да губи обхват. Само като е близо до клетка има пълен, Иначе на повечето места търси мрежа.

Дайте съвет.

Julian
04.06.03 г., 16:54
Май ще е по добре за ди вземеш нов телефон. И аз имах проблеми с батериятя на Ц25 ама се оказа че контактите са зацапани. Това със краъното стъпало е сериозна повреда. Опитай се да пробуташ телефона на някой а ти си вземи нов.

GIPSON
04.06.03 г., 19:38
Е да но се чудя до кога да им го връщам на тея от сервиза, зашото това стана след като ми сложиха новото крайно стъпало.
Оня ден ми сложиха пак и се чудят какво е.
Мисля утре пак да им го върна.

Paparac
04.06.03 г., 19:38
Само гледай да не цъфне в "Далавери":lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Сега сериозно...Ясно ми е, че проблемът едва ли е в оператора. Ако ти е изгоряло стъпалото няма начин мисля да хванеш мрежа и досами клетката. А и ти като ходиш да го взимаш телефона от сервиза там не го ли поглеждаш как е??
Или до сервиза има клетка:D ? И какъв е тоя сервиз? А и защо ли си мисля, че точно в сервиза е проблема? Много рядко там, където взимат евтино, си вършат работата качествено. Омнител, доколкото знам, например, са единственият сервиз, ототризиран да пипа гаранционни Нокии. Така като ми се появи веднъж проблем с една, купена от Германос, те нищо, че имат сервиз, го пратиха на Омнител. Отнеси го в оторизиран сервиз за Сименс, нищо, че вземат по-скъпо. Пак ще ти излезе по евтино, отколкото да продадеш тел. на някой и после да си изядеш боя, примерно. Не искам да ти казвам какво съм виждал в разни сервизчета да правят с телефоните, аман та заман 3-4 дни да "изкарал", докато го продаде.

Ilian359
04.06.03 г., 20:14
Ама тук не му е излязло и евтино. За 35 лева според мен щяха да го оправят качествено в оторизираните сервизи.

Cephas
05.06.03 г., 14:19
Все едно описваш моя проблем с този телефон. Даже си купих литиевойонна батерия от Германост и все същата. Накрая го подарих за играчка на сина ми и си взех нов. Между другото като ти го отварят по сервизите не му ли се скапа панела? Знам от разни разбирачи, че много трудно се отварял...

GeniusLoci
05.06.03 г., 15:24
И да се е скапал - нов..абе що давате луди пари за нищо. Има нови телефони. 35 лева за сервиз без да ти го оправят, нова Li-Ion батерия...много бре..

rosen76
05.06.03 г., 15:37
[QUOTE]Originally posted by GIPSON
[B]Имам Siemens C35i от година и половина. От няколко месеца батерията почна да свършва доста бурзо за 1 ден. Казва, че е празна и гаси. Пускам ГСМ то пак и показва пълна. След 1-2 часа казва, че е празна и гаси. Индикатора винаги си е пълен до горе.
-------------------------------------------------------------------------

Проблемът е в заряното устройство - при зарядните на цялата партида от преди 1-2 години се поевяват студени спойки на филтриащият кондензатор и стабилизатора, в следствие на което напрежението започва да пулсира и нараства значително - батерията реално не се зарежда, а телефонът спира заряда...

Начинът е: Отваряш зарядното- малко ще се узориш, защото е здраво залепено, обаче става(намери си ножовка). След това презапояваш контактните площадки на стабилизатора и филтриращият кондензатор и си готов - изправно зарядно трябва да има изходно напрежение с не повече от 2-3 волта по-високо от номинала на батерията при натоварване.

Paparac
05.06.03 г., 18:49
A сигнала как ще му се оправи?;)

rosen76
05.06.03 г., 19:44
A сигнала как ще му се оправи?;) [/B][/QUOTE]
----------------------------------------------
Като си смени сервиза е най-сигурно:D

А пък щом се поевява обхват понякога проблемът не е в антенният усилвател(т.н. крайно стъпало:) ), а във филтриращите вериги, а там най-често повредите са в някой кондензатор(освен ако намотката на антената не се е окислила и е прекъснала някъде), а пък и от SIEMENS дават доста добри сервизни описания, даже и електрическа схема и описание на най-честите повреди....... и пак казвам да си смени сервиза в който ходи:D